A Pécs kiütötte a Zalaegerszeget

Eilingsfeld János távozása után sokat vékonyodott a palánk alatt a Pécs, de tudjuk jól, hogy egy ideje már extra alacsony szerkezetben játszatja fiait Csirke Ferenc, s ez most sem volt másként, hiszen Tóth Norbert kezdett ötösben, Csirics pedig négyesben. A futós, hajtós és mindenek előtt elképesztően nagy tűzerővel bíró ötösfogat viszont ki is tett magáért már rögtön az első negyedben, s a szintén "alacsonyító" ZTE nem tudta kihasználni a szerkezeti váltás potenciális előnyeit. A vendégeknél Henderson beállításával az eddig jobbára négyesben szerepeltetett Tóth Gergő "nőtt" egy posztot.

Az első pontokat éppen Henderson szerezte, de utána egy 15 - 0-ás rohammal válaszolt a PVSK, majd újra az amerikai magasbedobó volt eredményes, ezúttal triplából. Majd 7 perc telt el a két zalai kosár közt, ám Kinter György beállításával mindjárt más lett a helyzet, zárkózott a ZTE.  Ám a játékrész zárása és a második etap első fele megint a baranyaiaknak sikerült sokkal jobban, 37 - 19-nél kezdett teljesen kicsúszni a meccs a vendégek kezéből. 48 - 26-nál már talán az is félő volt, hogy a maradék lélekjelenlétét is elveszti a Zalaegerszeg, éppen Lepsényi lökte 20 felé a különbséget, a fiatal center szépen tudott élni az extra bizalommal, illetve játéklehetőséggel Eilingsfeld távozása után.

Hiába hangozhattak el kemény szavak Kis Attila szájából a félidei taktikai értekezleten, a sereghajtóban ma egyszerűen nem volt több, a pécsiek folytatták a rohanást, s a pad végéről érkező fiatalok is szépen produkáltak, Ignácz 5, Bíró és Halász 3-3 pontot szereztek, Lepsényi pedig egyenesen fickándozott, ő 15-öt szórt, főszerepet vállalva ezzel a sikerből. A másik oldalon is a legmagasabb, azaz Kinter produkciója az egyetlen igazi üde színfolt, illetve Henderson is nagyon igyekezett, de a 21 labdát eladó ZTE ezen az estén nem tudta felvenni a kesztyűt a csapatépítésben és minden egyébben is jóval előrébb járó PVSK otthonában. A különbség végül kiütéses lett, ezen a találkozón valóban ennyi volt a két gárda közt.


PVSK-PannonPower Pécs - Zalakerámia ZTE 103 - 66 (23-13, 25-15, 28-23, 27-15)

Pécs, Vezette: Györffy P. A., Balog Gy., Söjtöry T. (Faidt)

Pécs: Vaszojevics 18/6, Kovács P. 1, Doyne 24/3, Csirics 19/9, Tóth N. 7. Csere: Lepsényi 15, Csabay 8/6, Bíró O. 3/3, Halász Á. 3, Deák - , Ignácz 5/3.

Zalaegerszeg: Kelley 6, Gáspár 7/3, Whitworth 6/6, Henderson 18/6, Tóth G 2. Csere: Kertész -, Kinter 14, Baki 7/6, Vertetics 4, Bödör 2.

Fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus