Lóránték az ACB 4. helyére jöttek fel!

Egészen fantasztikus honfitársunk, Lóránt Péter csapata, a Lagun Aro szárnyalása a kontinens első számú nemzeti bajnokságában, azaz a spanyol ACB-ben. A san sebastiani alakulat az Euroliga Top 16-os Unicaja Malaga otthonában diadalmaskodott 89 - 81 arányban, a magyar légiós is kosarakkal, illetve jó védekezéssel vette ki a részét a sikerből! Lóránt bő 10 percet volt játékban, miután csereként érkezett a pályára, s 3-ból 2 jó mezőnykísérlettel 4 pontig jutott. Volt egy elrontott büntetője is, továbbá 1 lepattanót kaparintott meg és 1 gólpasszt is kiosztott.

Az Unicaja Malaga nincsen jó passzban, ezt lehetett tudni a forduló előtt is, ám Gerald Fitch és Jorge Garbajosa hiányzásán kívül azért a többi húzóember mind ott lehetett a parketten a bajnoki alapszakasz negyedénél a 18 csapatos mezőny utolsó(!) helyén álló, ám azóta a Király Kupán is résztvevő, rájátszást jelentő pozícióban tanyázó Lagun Aro elleni derbin. Lóránt Péter szerencsére egyre inkább visszanyeri formáját és ezzel egy időben a helyét is a rotációban a hosszú sérülése után. A válogatottunk büszkesége a 10. percben lépett pályára először és rögtön egy jó duplával tette le a névjegyét, aztán a második negyedben többször is le-, illetve becserélte őt Sito Alonso mester. Ebben a periódusban próbált elszakadni a Malaga, de csak 4 egységnyi előnyt sikerült kiharcolniuk Rowlandéknek a nagyszünetre.

A fordulás után nagyot javult támadásban is a san sebastiani gárda, Lóránt is pályán volt ebben az etapban, s ennek a végén is volt egy találata, mellyel már 46 - 59 volt az állás, kezdte alaposan leszakítani ellenfelét a Lagun Aro. A negyedik periódusban szorongatott az Euroligás együttes, mely végül lőtávon belülre nem tudott érni, a 23 pontos Panko és a padról beszállva megint extrát nyújtó (21 pont, 3 tripla) Baron vezetésével győztesen hozta le a végjátékot honfitársunk csapata, ezzel bemutatva a valaha volt legnagyobb előremozdulást az ACB Liga históriájában, ami a bajnoki alapszakaszban való helyezés-javításra vonatkozik.

Legszebb napjait éli a san sebastiani klub, nagyon büszkék lehetünk rá, hogy egy magyar játékos is tevékeny részese a gárda páratlan sikereinek! Utolsó 13 találkozójából 11-et nyert meg Sito Alonso legénysége, csak a Valencia és a Barcelona tudott túljárni Lóráénték eszén ezen periódus alatt, ami előtt egyébként éppen a Caja Laboral elleni baszk derbit veszítette el utoljára idegenben honfitársunk csapata, mely ezzel 13 - 10-es mérleget tudhat magáénak és jobb pontarányának köszönhetően foglalja el a 4. pozíciót a 18 résztvevős bajnokságban.

Gratulálunk Lóránt Péternek és a Lagun Arónak, mely legközelebb vasárnap 12:30-tól lép pályára hazai közönség előtt a szintén Euroliga induló Caja Laboral ellen. Mivel a baszk rivális éppen a harmadik helyen tanyázik a bajnokságban, ezért mondani sem kell, hogy milyen jelentőségű rangadó lesz a hétvégi, melyet a SportKlub televízió élőben sugároz!

A mérkőzés videós összefoglalóját az alábbi linkre kattintva lehet megtekinteni.


Unicaja Malaga - Lagun Aro 81 - 89 (19-19, 19-15, 13-28, 30-27)

Malaga: Rowland 15, B. Rodriguez 6, Arbines 15/3, Peric 10, Zoric 6. Csere: Payne 6/3, Valters 16/12, Freeland 3, Lima 4.

Lagun Aro: Salgado 9/6, Papamakariosz 7/3, Vidal 13, Panko 23/6, Betts 4. Csere: Baron 21/9, Lóránt 4, Doblas 8, Neto -, Ogide.



Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus