Beharangozó: Szolnok - Ventspils

Ismerős a helyzet a szolnokiak számára az EuroChallenge idei kiírásában: az életéért játszik az Olaj! A lett Ventspils elleni negyeddöntős párharc első felvonását elbukták Báderék idegenben, így a két győzelemig tartó sorozat második találkozóján mindenképp itthon kell tartani a győzelmet, hogy Lettországban még kiharcolhassa a Final Fourt a magyar bajnok. Aki nem fér be a Tiszaligeti Sportcsarnokba, annak ajánljuk a Sport 2 televízió élő közvetítését 18:45-től. Mondani sem kell, hogy hatalmas buzdításra és összefogásra van szükség, úgyhogy Hajrá Szolnok, Hajrá Magyar Kosárlabda!


Szolnoki Olaj KK (magyar, 0 - 1) - BK Ventspils (lett, 1 - 0)

EuroChalenge, negyeddöntő, második mérkőzés - 2012. 03. 15. (19:00 - TV: Sport2, 18:45 - élő)

Az odavágó után nem volt idő keseregni, sőt, igazán külön készülni, edzeni sem, de ezzel együtt mégis azt mondjuk, hogy számos dolog van, amiken változtatni tud a Szolnok. Annyi bizonyos, hogy a palánk alatti játék sem támadásban, sem pedig védekezésben nem lesz elég, ha csak a lettországi szinten mozog, de ha visszaemlékszünk az Olaj korábbi csatáira, akkor érdekességképp megfigyelhető, hogy hazai pályán több olyan gárda ellen is sikerült megnyerni a lepattanó párharcot a mieinknek, melyek ellen idegenben akár 10-20(!) lecsorgó labdával maradt el Pór Péter legénysége. Ez az első számú kategória, amit egyszerűen muszáj megnyerni az üdvösséghez, de a pontokra is szükség lesz a palánk közeléből.

A szolnokiak mindig is jók voltak abban idén, hogy ha esetleg nem is ment annyira a centereknek, akkor is eleget ment befelé a labda és megvolt a szinte tökéletes egyensúly a kint-benti játék között. Amikor Brandon Gay próbálkozik 4-es poszton, felettébb nehéz a helyzet, mert az amerikai védekezésben sajnos nem faktor, támadásban pedig szép és jó a sok tripla, de bentről csak nagyon ritkán jelent veszélyt a gyűrűre. Báder Mártonnak mindenképp vállaira kell vennie a csapatot, s az ő esetében nem is tartunk attól, hogy ez ne történne meg, a sok nagy csatát megélt center viszonylag haloványabb formája ellenére is képes a kiugró teljesítményre, illetve a kiemelkedően hasznos játékra és a jó védekezésre.

A külső sortól nem csak a jó triplák kellenének, de a lettek jó kinti dobóit is lényegesen agresszívebben kellene felvenni védekezésben, mint ahogy az a keddi találkozón történt, egyszerűen a feldobástól kezdődően harapnia kell a Szolnoknak és egy egyértelmű meccsen lenne a legjobb kivívni az esélyt a harmadik mérkőzésre, ami majd mindenről dönt. Mielőtt viszont túlzottan előre szaladnánk, mindenképpen ejtsünk néhány szót arról, hogy mekkora jelentősége van a kispadok csatájának. A Ventspils amerikai légiósai az első összecsapáson a nagyon gyengén kezdő első ötös szenvedése után színt tudtak vinni a játékba, nem csak lendületet. Borzasztóan fontos, hogy most ne legyen különbség a második sorok harcában (legalábbis ne a letteknek kedvezően), mivel az övék láthatóan egy olyan gárda, mely életveszélyes bárki ellen, ha elkapja a fonalat, ám egy kemény, agresszív stílus ellen, ami a kezdetektől meglenne a szolnokiaknál, vélhetően már lényegesen kevésbé hatékony játékot hoznának Gundars Vetra fiai.

Fiatal csapat a Ventspils, amit most ki kellene használnia az Olajnak, hiszen a tiszaligeti oroszlánbarlangban nem járt még ez a társaság, ami mindenképp a magyarok malmára hajthatja a vizet. A gyilkos ösztön, ami elsősorban hiányzott két nappal ezelőtt. Amennyiben ez ott lesz Nikolovékban, egészen biztosan lesz esélye a Szolnoknak arra, hogy tovább öregbítse a magyar kosárlabda javításra szoruló hírnevét!

A jelszó továbbra is: Hajrá Szolnok, Hajrá Magyar Kosárlabda!

A találkozót 18:45-ös műsorkezdéssel élőben közvetíti a Sport2 csatorna!


Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus