Egyenlített a Szolnok, döntés kedden!

Pór Péter legénységének nem volt sok ideje a regenerálódásra és az újításokra, ám mivel láttuk már nagyon sokszor bizonyítani éles helyzetben ezt a Szolnokot, ezért méltán bízhattunk benne, hogy bármilyen módon, de kicsikarja a mindig fantasztikus saját közönsége előtt az egyenlítést jelentő sikert az Olaj.

Az első negyedben nagyon változatos játékot láthatott a lelkes publikum, hiszen előbb egy Berzins triplával gyorsan magához ragadta a vezetést a Ventspils, majd Horváth Ákos találataival felvette a kesztyűt a hazai alakulat is, 8 - 8-nál volt újra egál. Az odavágón csupán 5 egységig jutó Hristo Nikolov is emelt a csapásszámon, az ő főszereplésével egy 9 - 0-ás rohammal 19 - 13-nál picit elhúzni látszott a vendéglátó, de jött 7 megválaszolatlan lett pont. A lepattanóknál és a távoli dobásoknál sajnos a szokásosnál bizonytalanabb volt a szolnoki gárda, de így is csak 1 egységnyi előnye volt a ventspilsiek az első játékrész végén.

A magyar alakulat kiváló dobóinak gyakorlatilag bedeszkázták a gyűrűt a második etap elején, de szerencsére Gundars Vetra fiai sem tudták kihasználni, hogy rendre hibázik az Olaj. 24 - 22-nél tört meg a jég, akkor megint Horváth Ákos volt eredményes távolról, viszont Diane első kosarát megszerezvén pillanatok alatt felelt a kihívásra. Alig több, mint két perc volt vissza a nagyszünetig, amikor több alkalommal is átköltözhetett volna a momentum egyik csapattól a másikhoz, ki nem kényszerített hibák sorozata következett ugyanis, de a könnyű helyzetek kihasználatlanul maradtak. A kavarodásból a vendégek jöttek ki jobban, ám sikerült 4 egységnyire visszajönni a 20. perc végére. A rengeteg tiszta helyzet elpuskázása megbosszulta magát, továbbá a félidőre kialakult 14 - 5-ös védőlepattanó-arány sem a mienknek kedvezett.

A fordulás után ha nem is változott meg egycsapásra minden, de két jó szolnoki találattal vette kezdetét a harmadik negyed, előbb Báder, majd Trotter volt eredményes, aztán a honosított irányító 40 - 39-nál már a vezetést is vissza tudta venni a magyar bajnoknak. A Ventspilsben 0 pontig jutó és az utóbbi időben kritikusan gyenge játékot hozó Brandon Gay viszont most hatalmas lendületet tudott adni távoli- és középtávoli találataival, ugyanakor Gray a túloldalon nem hagyta, hogy ezekkel a kosarakkal elszakadjon Pór Péter legénysége. A negyedzárás megint nem sikerült tökéletesen, a 4-gyel vezető Olaj érthetetlen bakik után 2 egységnyi hátránnyal mehettek neki az utolsó etapnak.

Ott viszont már azt hozta a Szolnok, amit megszokhattunk tőle itt a legnehezebb hazai EuroChallenge találkozókon, előbb Obie Trotter labdaszerzései, blokkolása és triplája hozta meg az áttörést és az igaz tüzet a mienk játékába, majd a két fontos hármast értékesítő Fodor Márton és a továbbra is jól tüzelő Gay tolták egyre közelebb is közelebb a hazaiak szekerét a célhoz. Csodát már nem tudott csinálni a Ventspils, a második félidőben 12-ből 8 triplát értékesítő magyar bajnok, mely végül a lepattanócsatában is feljött 28 - 26-ra, megnyerte az élet-halál derbit, ezzel megtartva az esélyt a továbblépésre, s jövőhéten kedden Ventspilsben egy mindent eldöntő csatát vívhat meg a lettekkel a legjobb négy közé jutásért 18:00-tól.


Szolnoki Olaj KK (magyar, 1 - 1) - BK Ventspils (1 - 1)  82 - 76 (19-20, 13-16, 25-23, 25-17)

Szolnok: Trotter 19/9, Mills 6, Horváth 14/6, Nikolov 8, Báder 5. Csere: Trepák 7/3, Fodor 9/6, Gay 12/6, Soós -, Grebenár 2.

Ventspils: Abernethy 13/3, Young 14/6, Diane 6, Berzins 11/9, Meiers 12. Csere: Gray 6, Zakis 6, Willard 8/6.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1 - 1

A következő mérkőzés: BK Ventspils (lett, 1 - 1) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 1 - 1) (2012. 03. 20. - 18:00)


A további negyeddöntők mai eredményei:

Besiktas (török, 2 - 0) - Artland Dragons (német, 0 - 2) 77 - 63

Továbbjutott: a Besiktas 2 - 0-ával.


Triumph Lyubertsy (orosz, 1 - 1) - Fuenlabrada (spanyol, 1 - 1) 68 - 78

Az állás: 1 - 1

Következik: Fuenlabrada (spanyol, 1 - 1) - Triumph Lyubertsy (orosz, 1 - 1) (2012. 03. 20. - 20:00)


Roanne (francia, 0 - 2) - Elan Chalon (francia, 2 - 0) 76 - 78

Továbbjutott: a Chalon 2 - 0-ával.


Fotó: sportklub.tv


Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus