Őrületesen nehéz, fontos meccs jön!

A magyar U18-asok ma, szombaton 17:30-tól talán a legfontosabb meccsüket játsszák a boszniai Eb-n. Ha legyőznék a nagyon erős Izraelt (elvileg ők az esélyesek, nem mi), akkor szinte biztossá válna, hogy később a nyolc között folytathatják. Ugyanakkor, ha kikapnak, akkor sem kell erről lemondani, de sokkal nehezebb lenne a dolgunk utána.

AZ ELSŐ KÉT KÖR

Eddig ugyebár két kör ment le a B divíziós Eb-n. A magyarok simán verték Skóciát és Romániát, így vezetik az A jelű csoportot (ahonnan az első kettő jut tovább az első nyolcba, a hátrébb végzők a rosszabb helyekért csatázhatnak ezután). Fő riválisaink az angolok is kétszer nyertek, ők Izrael ellen rangadót hoztak, majd a fehéroroszokat a vártnál talán kisebb különbséggel, de szintén legyűrték. A harmadik esélyes, Izrael az angolok elleni vereséggel kezdett, de utána hatalmas verést osztott ki a skótoknak (50 ponttal voltak jobbak). Ők egy-egy sikerrel és vereséggel a harmadikok, nekik kulcsfontosságú, hogy ma megverjenek minket.

Magyarán, ha most Izrael a magyaroktól is kikapna, már két vereséggel állna, míg mi nullával, s a hátralévő két találkozón, a talán legerősebb angolok és a verhető fehéroroszok ellen elég lenne egy siker a biztos második helyhez. Ezért kell hajtania ma a srácoknak, szurkoljunk nekik innen Magyarországról!

A neten IDE KATTINTVA lehet követni a mai mérkőzést majd.

A MAGYAROKRÓL

A magyar válogatottnál pénteken a románok ellen volt, aki kevesebbet volt pályán, s kevesebbet is mutatott, mint előző napon. Arra kérdeztünk rá, hogy ez taktika volt, netán valakinek volt valami kisebb sérülése vagy egyszerűen most másoknak ment jobban?

Pethes Csaba, technikai vezető: - Természetesen nem mindig ugyanaz a játék, a formáció, a pillanatnyi forma, ezért nem játszik mindig ugyanaz a játékos és ugyanannyit. Kire mikor van szükség. Nincs sérülés a csapatban. Biztos lesz olyan, amikor a cserék is nagyobb szerepet kapnak. Ha valaki a padról nagyon jó napot fog ki, akkor nyilván játszik, miként Kovács Barnabás az első napon. A szállásunk egyébként tökéletes, az étkezés bőséges, jó és egész nap bármikor lehet kajálni. Maximális a kiszolgálás, látszik a szervezettség. A srácok hangulata jó, igazi csapat vagyunk!

Zsoldos András a maga részéről röviden értékelte a magyar - román mérkőzést: - Koncentráltan kezdtük a mérkőzést, fegyelmezetten, pontosan játszottunk. A 2. negyedben egy-két jó helyzetünk kimaradt, feljebb zárkóztak a románok, de a 3. negyedben sikerült megint nagyon jól játszanunk. Jó ritmusban, gyakorlatilag eldöntöttük a mérkőzést. Mindenki pályára lépett, szép csapatmunka volt.

Egy kis érdekesség a magyarok statisztikájából. Az első két meccsünkön Váradi Benedek volt a pontkirály, hiszen átlagban 16 pontot szerzett. Ugyancsak ő a legjobb lepattanózónk eddig (7,5 átlagban), holott nem centerről, hanem 3-as, 4-es játékosról van szó. A legtöbb asszisztot Perl Zoltán adta (6,5), a legtöbb labdát Bognár Kristóf lopta (2,0), míg a blokkok terén Jakab Péter a legjobb (0,5).

Ma, tehát 17:30-tól kezdődik az IZRAEL - MAGYARORSZÁG mérkőzés az U18-as fiú Európa-bajnokságon. Hajrá, srácok!

Fotó: Pethes Csaba (nagyításért katt a képre), a megnyitón készült, Szarajevóban

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus