EC: Szolnok-Oldenburg - nyilatkozatok

Mint arról tegnap beszámoltunk, a Szolnoki Olaj KK együttese az este folyamán komoly vereségbe szaladt bele a német EWE Baskets Oldenburg ellen, az idei EuroChallenge első csoportkörének negyedik fordulójában, ráadásul hazai környezetben. A nagyjából a 13. percben eldőlő találkozó egy pár perces hazai felvillanást leszámítva teljes mértékben a vendégek kezében volt, ezzel eldőlt, hogy ők mindenképpen az élen végeznek majd az F jelű kvartettben, míg a Szolnok maximum csak másodikként juthat tovább. A meglepően egyoldalú összecsapást követően természetesen megszólalt a két vezetőedző, illetve egy-egy játékosuk is, álljanak itt az ő gondolataik!


Pór Péter, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője:

A mérkőzés első negyedét nagyon gyengén kezdtük. Védekezésben könnyű kosarakat kaptunk, egyáltalán nem sikerült lelassítanunk ellenfelünk futós játékát, támadásban pedig sokszor kényszerítettek bele olyan szituációba minket, ahol nem tudtunk jó megoldásokat választani, rendre kiszorított helyzetekből kellett dobnunk, nem volt kontrollált a játékunk. A sok hiba elöl-hátul természetesen megbosszulta magát és már itt jelentős előnyre tettek szert. A második félidőben mindent egy lapra téve próbáltunk meg felzárkózni. Ez sajnos csak 8 pontig sikerült, ott nagyon rosszkor kaptunk két hármast egymás után, ezzel el is dőlt a találkozó.

Horváth Ákos, a Szolnoki Olaj KK dobóhátvédje:

Azt mondanom sem kell, nem így kell elkezdeni egy hazai meccset. Sokkal agilisebbek, harcosabbak, pörgősebbek voltak, úgy jöttek ki a pályára, ahogyan azt egy ilyen rangadón kell. Szeretnék gratulálni nekik, nagyon szépen, csapatként, jó kosárlabdát játszottak. A mai teljesítményünk nagyon kevés lesz a későbbiekben is, ha tovább akarunk jutni. A Körmend és a Temesvár ellen sem készülünk könnyű meccsekre, és ennél a mainál jóval több kell majd mindkét együttes ellen, ha ebből a körből tovább akarunk menni.

Sebastian Machowski, az EWE Baskets Oldenburg vezetőedzője:

Első idegenbeli meccsünk volt ez a sorozatban, és nagyon jó tesztként szolgált ez a mérkőzés, hol is járunk pontosan. Minden elismerésem a szolnoki szurkolóké, kiváló hangulatot teremtettek, de az elismerés jár a csapatomnak is, akik ugyanilyen kiválóan játszottak. Már az első félidőben lefektettük a sikerünk alapjait, nagyon kevés eladott labdánk volt és talán az egyetlen problémát a támadólepattanók jelentették, amik miatt nagyon sok második esélyt engedélyeztünk ellenfelünknek. Azt a rövidebb periódust leszámítva, amikor visszajött ellenfelünk 8 pontra, kontrolláltuk a játékot és ennek nagyon örülök.

Chris Kramer, az EWE Baskets Oldenburg dobóhátvédje:

A szurkolók előtt le a kalappal, kitűnő atmoszférát teremtettek, nagyon nehéz lehet itt minden csapatnak játszani. Nekünk sem volt könnyű, ettől függetlenül nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Sok támadópattanót engedélyeztünk, de egyébként támadásban és védekezésben is nagyon összeállt a játékunk. Mindannyian tudjuk, hogy a kosárlabda a nagy sorozatok, futások játéka, így amikor felkapaszkodott az ellenfél 8 pontra, akkor sem estünk kétségbe. Egységesek maradtunk, sikerült pár kulcsjátékot csinálnunk abban a periódusban, amivel jócskán növeltük előnyünket, azzal a pár labdabirtoklással pedig el is döntöttük a meccset.


fotó: metropol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus