Az Olaj szurkolóinak nyílt levele a Nemzeti Sport felé

A keddi, Paris-Levallois ellen megvívott, és második félidőben elveszített találkozót követően szerda reggel nem csak a Szolnoki Olaj KK újabb meccse volt terítéken a nyomtatott Nemzeti Sport hasábjain, ugyanis a jelenlevő újságíró, Fazekas Zoltán szerint az alábbi események történtek az összecsapást követően, a csarnokon kívül:


"Döbbenetes reakció!

Döbbenetes jelenet játszódott le a meccs után fél órával a sportcsarnok előtt. A találkozón lelkesen szurkoló szolnoki drukkerek pocskondiázni kezdték a kapun kilépő, Báder Márton vezette együttes nagy részét, azt kiabálva hogy: "Szégyelljétek magatokat, ezért utaztunk ennyit?!" A fanatikusokkal szóba elegyedő Báder hiába csitítgatta az elégedetlenkedőket, még némi lökdösődés is kialakult az egymással sem egyetértő szurkolók között, akik tovább sértegették a játékosokat és a stábot. A kedélyek csak néhány perc után csillapodtak le, a delegáció ezt követően tudott felszállni a buszra és visszatérni a szállodába."


A három szolnoki szurkolói csoport az olajkk.hu szurkolói portálon, nyílt levélben válaszolt az elhangzott vádakra:


"Döbbenetes jelenet, vagy a Nemzeti Sport túlzása?

A szolnoki drukkerek általában egyenes emberek, ami a szívükön, az a szájukon. Amit az Olaj mögött álló három szurkolói csoport tagjai mondanak/tesznek, azért minden esetben vállalják a felelősséget. A mostani eset azonban nem ilyen... A francia fővárosba utazó szurkolótársaink megdöbbenve vették tudomásul a Nemzeti Sport tegnapi cikkének keretes írását, miszerint meccs után a párizsi csarnoknál pocskondiázták, inzultálták a játékosokat. Abban a tíz sorban, mely igencsak ferdítve és hangulatkeltő módon írja le a szituációt, az újságíró néhány igen fontos momentumot elfelejt megemlíteni...

A játékosokkal semmiféle konfrontáció nem történt, a drukkerek a csapat orvosával kerültek szóváltásba. Ezt egyik fél sem úgy reagálta le, ahogy azt kellett volna, ettől függetlenül CSAK a szurkolókra hárítani ennek a vitának minden felelősségét, úgy, hogy a cikk írója valószínűleg csupán szimpátia (?) alapján áll az egyik oldalra, azokat pedig, akikről oly elmarasztalóan ír, elfelejti megkérdezni, véleményünk szerint alapvető és komoly szakmai hiba. A helyszínen jelen lévő drukkerek súlyos pénzeket és időt áldoztak azért, hogy lássák az Olaj párizsi meccsét.

Nem tudjuk, hogy "rendelésre" készült-e ez a pár sor, mindenesetre a szurkolói csoportok ezúton fejezik ki nyilvános felháborodásukat, és elhatárolódnak Fazekas Zoltán írásától, egyúttal elvárják a Nemzeti Sport nyilvános helyreigazítását és az újságíró bocsánatkérését az ügyben.

És végül álljon itt egy kép, mely megmutatja, hogy milyen hangulatban vegyültek a játékosok és a szurkolók a mellesleg súlyos vereséget követő percekben a csarnok előtt.

Tisztelettel, First Line, Ultras Over 30, Oilboys szurkolói csoportok"





















Foto (1): iszolnok.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus