Csak összejött a várt SZOVA-Szolnok

A Magyar Kupa negyeddöntőinek menetrendjét készítették el az MKOSZ-nél a mai napon (csütörtökön). Olykor szócsaták előzték meg ezt, hiszen a két, egymást sokszor verbálisan is megtaláló tábor, a szombathelyi és a szolnoki eleve jelezte (főleg az utóbbiak), hogy szívesen találkoznának a kupában a másikkal. Nos, az óhaj "meghallgatásra" talált, így ők ketten összekerültek.

Az összes párosítás alább található. Első meccsek február 6-án, második találkozók 9-én (elvileg). Az itt elöl írt alakulat játszik otthon az első mérkőzésen.

Alba Fehérvár - MAFC
Atomerőmű SE Paks - Zalakerámia-ZTE KK
SZOVA-Trend Optika KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK
Pécsi VSK Pannonpower - Kecskeméti TE-Duna Aszfalt

A fentiekből kiderül, hogy az Alba Fehérvár járt a legjobban (legalábbis papíron), mert bár a Sopront kiverve jutott el idáig a MAFC, bődületes meglepetés lenne, ha Bódiékon is túljutna a B csoport nyugati mezőnyének jelenlegi 3. helyezettje (bár a labda gömbölyű). A Paks és a ZTE nagy harcot vívhat, bár a tolnaiak elméletben sanszosabbak a továbblépésre. A Pécs és a Kecskemét találkozása nagyon érdekes lehet, mert bár a KTE a második vonalat képviseli, mindenki tudja, hogy ez gyakorlatilag csak papíron van így. Azt azért megtippelhetjük, hogy vélhetően a PVSK sikeréért fizethetnek majd kevesebb pénzt a fogadóirodák, de itt közel sem lenne akkora meglepetés a B csoportos együttes továbbjutása, mint a MAFC esetében. A Szolnok és a SZOVA összekerülése meg gyakorlatilag Tibi bácsi Három kívánság című műsorában is megállná a helyét, mivel a honi kosaras közeg jó része titkon (vagy nem is annyira titkon) várta, hogy hátha összekerül a két nagy rivális. A tavalyi bajnoki döntő visszavágója, egyúttal egy amúgy is nagy presztízsértékkel bíró harc lehet ez a két gárda között. Az esélyes a Szolnok, amely az ABA ligában és az EC-ben szerzett (illetve szerez folyamatosan) nagyon értékes tapasztalatokat ebben az idényben, ráadásul a szombathelyieknél nem lehet azt mondani, hogy minden fenékig tejfel lenne, de Bencze Tamásék már nem egyszer megmutatták, hogy képesek a nagy kihívásokkal szembe nézni, szóval ez a plusz motiváció, hogy az Olajt kapták a kupában, akár egy nagy - s bízunk benne, hogy sportszerű - párbajt is eredményezhet.

A továbbjutók a négyes döntőben találják magukat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus