A Kaposvár lesz az Alba ellenfele!

A Kaposvári KK lesz az Alba Fehérvár ellenfele a bajnokság elődöntőjében, miután a mindent eldöntő ötödik mérkőzésen legyőzte a Jászberény csapatát. A találkozón a vendégek szereztek vezetést, majd a félidőben már a Kaposvár állt jobban. A harmadik negyedet viszont magabiztosan hozta a vendéglátó, mellyel megalapozta későbbi győzelmét!

 

Férfi NB I A-csoport, Rájátszás, Negyeddöntő 5. mérkőzés, 2013. május 5., vasárnap

Kaposvári KK - TOP COP Security Jászberény 84-69 (22-23, 20-16, 23-15, 20-15)

Kaposvár   Vezette: Cziffra Cs., Papp P., Király L., (Kiss)

Kaposvár: Dunn 23/9, Szőke 8/6, Swanston 8/3, Hendlein 10, Spica 20   Csere: Drahos 6/3, Dávid 5/3, Kovács S. 0, Bíró 2, Fekete N. 0, Fónai 2

Jászberény: Rakics 13/9, Soós 12, Markovics 16/3, Dramicsanin 10/3, Horti 6  Csere: Djikanovics 6, Szögi 2, Török 4, Mladenovics 0, Szabó P. 0, Molnár 0, Varga 0

Továbbjutott 3-2-es összesítéssel és elődöntős a Kaposvári KK!

Centerkosarakkal indult a találkozó, a hazai oldalon Spica, míg a vendégeknél Horti volt eredményes. A hazaik hiába dobtak három triplát, nem tudtak nagyobb előnyre szert tenni, mivel Soós két duplája a nyomukban tartotta a jászsági alakulatot. Szőke és Horti is ideje korán padra kényszerült, mivel mindketten megkapták második személyi hibájukat. Az eredményjelző nem igazán tudta eldönteni, hogy melyik oldalra táborozzon le. Ugyanis egyik pillanatban a vendégek, pár másodperccel képesőbb a hazaiak tartottak előrébb, s ez így ment, perceken át. A negyed végén a jászberényieknél már csak Soós szerepelt, azonban ő komoly pontmennyiséget magára vállalva előnyt ajándékozott együttesének, mely Spica zsákolása miatt 1 pontra olvad az első negyed végére!

Kemény csata zajlott a parketten, mely a védőjáték szerelmeseinek bizonyára örömteli tényként hatott, bizonyára nem voltak ilyen boldogok az együttesek szurkolói. Egy-egy kosár esett csupán, aztán a negyed feléhez közeledve felgyorsultak az pontszerzések. Hendlein duplájára Horti azonnal válaszolt, de Dávid hárompontosára, valamint Hendlein újabb duplájára már csak Földi mester tudott reagálni, időkéréssel. A rövid pauza után hazai labdaszerzéssel, kosárral folyatódott a játék, mely már 8 pontos előny eredményezett Fekete Ádám együttesének. Kisvártatva Dramicsanin duplát, Markovics egy büntetőt írt az eredményjelzőre, melyekkel 5 egységnyire jött fel a vendég csapat. Fekete mester sem maradt el kollégájától, ő is kikérte ebben a negyedben első idejét. Hendlein ponterősen kosárlabdázott, zsákolásával már közelítette a tíz pontot, de Rakics hármasa villámgyorsan lehűtötte a hazaiak lelkesedését. A jászságiak felzárkózási kísérletét siker koronázta. A félidőhöz közeledve Soós tizedik pontjával mindössze kettőre csökkentették addigi hátrányukat. A nagy kedvvel játszó Dunn második triplája azonban lélegzetvételnyi előnyhöz juttatta övéit. Hatalmas dobópárbaj kerekedett a hosszú szünet után.

A több elhibázott dobás után betaláló Spica végezte el a nyitást, majd a nagy adok-kapok Szőke és Rakics triplaváltásával zárult. Nem telt bele két perc és Markovics duplájával ismét utolérte ellenfelét a vendég gárda. Fekete Ádám azonban nem kért időt, csapata pedig Szőke és Hendlein ketteseivel kilábalt a nehéz helyzetből. Dunn a legeredményesebb játékosként kosárlabdázott, ziccerével már 7 pontos előnyt tudhatott magáénak a kaposvári csapat. Djikanovics két büntetőjével faragott a hátrányából a Jászberény, azonban rögtön a következő támadásból Spica ismét duplát jegyzett. A negyed utolsó három perce nem hozott ipari mennyiségű pontot, azonban az akkor esett kosarak jelentőségteljesek voltak. Rakics hosszú idő után jegyzett vendég triplát, ellenben Dunn tartotta az övéit, Djikanovics duplája azonban elérhető közelségbe hozta az addig vezető Somogy megyei alakulatot. Az utolsó egy percbe még belefért egy Spica dupla, valamint Swanstontól egy 2+1-es akció, mellyel tíz ponttal lógott meg ellenfelétől a vendéglátó gárda.

Spica ott folytatta, ahol a negyed végén abbahagyta. Büntetőivel, majd középtávoli duplájával addig nem látott, 14 pontos előnyre tett szert a hazai csapat. Soós duplájával faragott egy keveset a hátrányukon, majd Földi mester időkéréssel próbálta meg rendezni a sorokat, felzárkózásra ösztönözni fiait. Dramicsanin és Markovics tíz egység közelébe hozták fel a Jászberényt, azonban amikor lehetőség nyílt arra, hogy átlépjék a lélektani határt, akkor nem estek be a labdák a gyűrűbe. Közel két perces kosárcsendet tört meg Török duplája, amivel 9 pontra hozta fel a vendégeket, azonban az örömteli résznek itt vége szakadt a jászberényiek számára. Közel másfél perccel a találkozó vége előtt Dunn triplája bebiztosította együttese számára a továbbjutást, s ezek után már csak a végeredmény volt kérdéses.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus