Alba Fehérvár: "Meg kell nyernünk a bajnokságot"

Az Alba Fehérvár sikerrel vette a Kaposvár elleni elődöntőt, a bajnokokvarosa.hu portál pedig készített egy összeállítást, melyben a fehérvári játékosok és Braniszlav Dzunics vezetőedző mondja el véleményét a párharcról.

Az Alba Fehérvár a bajnoki elődöntő negyedik összecsapásán 93-76-ra nyert Kaposváron, ezzel bejutott a fináléba. Az ellenfél személye még kérdőjel, hiszen a Szolnok és az Atomerőmű párharca 2-2-re áll, a két csapat vasárnapi ki-ki meccse után kap ellenfelet az Alba. A bajnokokvarosa.hu kérésére az Alba játékosai és vezetőedzője foglalta össze gondolatait a döntőbe jutás kapcsán.

Bódi Ferenc:
- Már az első kaposvári meccsen is fölényben játszottunk, azonban az utolsó negyed számunkra szerencsétlenül alakult, így a hazaiak akkor nyerni tudtak. A mostani összecsapáson már nem engedtük ki a kezünkből a kezdeményezést, négy negyedből hármat is megnyertünk, ez is mutatja, végig irányítottuk a meccset. El kell mondanom, egy nagyon jó hangulatú meccsen egy nagyon jó Kaposvárt búcsúztattunk, ugyanakkor azt éreztem, hogy ellenfelünk a párharc végére elfáradt, nem bírta úgy a tempót, hogy fölénk tudjon kerekedni. Teljesen mindegy ki lesz az ellenfél a döntőben, bárki jut be a másik ágról, nekünk nyernünk kell! A döntőbeli ellenfelünkhöz képest többet pihenhetünk, ez főleg mentálisan fontos, most mindenki fújhat egyet, rendezheti a gondolatait és feltöltődve mehet neki a döntőnek.

Szabó Zsolt:
Az első idegenbeli meccs utolsó negyedét leszámítva szerintem végig jobbak voltunk a Kaposvárnál, megérdemelten jutottunk a döntőbe. Nagyon fontos volt az utolsó, idegenbeli siker, ez volt az első győzelmünk vendégként a rájátszásban, ez remélhetőleg átszakít egy gátat, melynek a döntőben sok pozitívuma lehet. Szerintem is mindegy, ki lesz az ellenfél, mi bent vagyunk a fináléban és akárki ellen is játszunk, meg akarjuk nyerni a bajnokságot!

Juhos Levente:
Szeretném megköszönni a szurkolóinknak, hogy egész évben, így Kaposváron is velünk voltak és hajtottak minket előre, nagyon sokat jelentett nekünk! Bizonyítottuk, hogy ez az Alba több lábon áll, ha valaki rosszabb napot fog ki, akkor a cserepadról jön valaki, és tovább lendíti a csapatot. Volt egy gyengébb periódusunk a  Pécs elleni negyeddöntőben, de úgy érzem, ez már a múlt, újra az az Alba vagyunk, mely a kupában az élen végzett. Csapatként játszunk, egymásért küzdünk, nem is lehet más a cél, mint hogy hazavigyük Fehérvárra a bajnoki címet!

Supola Zoltán:
Abban voltunk jobbak a Kaposvárnál, hogy a meccsek döntő pillanatainak nagyobbik részében mi játszottunk eredményesebben. A Pécs ellen 3-2, a Kaposvár ellen 3-1 lett a párharcunk, de ez nem azt jelenti, hogy a pécsi csapat jobb a kaposvárinál, sőt, a somogyiaké az erősebb gárda. Mi javultunk ennyit a negyeddöntő óta, remélem, a fináléban erre is rá tudunk tenni egy lapáttal. Bárki lesz az ellenfelünk, nyerni akarunk!

Braniszlav Dzunics:
Teljesen elégedettek lehetünk, de nem csupán a legutóbbi meccs miatt, hanem az egész elődöntőt tekintve, nagyszerű hírverése volt ez a párharc a kosárlabdának! Megmutatta a csapat, mennyire motiváltan tud játszani, a játékosaim érdeme ez a remek eredmény!

Az Alba játékosai szombatra szabadnapot kaptak, ám vasárnap már edzést vezényel a keretnek Braniszlav Dzunics a Vodafone Sportcentrumban.

Fotó: feol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus