Hanga Ádám az euroligás Laboral Kutxához tart!

A solobasket.com, illetve az eurohoops.net információi szerint a legmagasabban jegyzett magyar kosaras, Hanga Ádám az idén még Caja Laboral néven induló spanyol Euroliga-induló klub, a most már hivatalosan Laboral Kutxa-ként szereplő klub játékosa lesz!

Honfitársunk a hír szerint 4 éves, garantált szerződést köt Dávid Kornél korábbi klubjával, mely idén az Euroligában a Top 8-ba is bejutott, a spanyol ACB Ligában viszont nem jutott be a legjobb négy közé. A megjelent információk alapján 400 ezer euró lesz Ádám kivásárlási ára.

Lóránt András, Hanga menedzsere az igazolás tényét, illetve az azzal kapcsolatban megjelent részeteket nem kívánta sem cáfolni, sem pedig megerősíteni.

A cikkben megjelent részleteket mindenképp érdemes fenntartással kezelnünk és megvárni, míg hivatalos bejelentés lesz Ádám jövőjével és a váltással kapcsolatban, az például egyértelmű, hogy amennyiben a jelenleg még papíron a La Bruixa d'Or Manresa játékosának számító Hanga az NBA Summer League-jei alatt bármelyik (nem NBA-s) egyesületnek is igazolt kosarasa lesz, úgy nem léphet pályára a San Antonio Spurs csapatában - hacsak az amerikaiak azonnal ki nem vásárolják és nem szerződtetik, de ennek ilyen formában majdnem a nullával egyenlő a realitása.

Az biztos, hogy egy jelképes összeget ki kell fizetnie kivásárlás címén a Laboral Kutxának, amennyiben szerződtetni kívánja honfitársunkat, ugyanis Hangának még két évre szerződése van a Manresával, ám a katalán kiscsapat kiesése miatt érvénybe lépett az a kitétel, mely alapján relatíve olcsón kivitelezheti ezt a kérő.

Minden információ Hanga leendő klubjáról erre a linkre kattintva!


Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus