Vojvoda a Szolnokra igazolásról és a válogatottról

Az idei holtszezon talán legnagyobb átigazolási híre volt a hazai piacon Vojvoda Dávid Paksról való Szolnokra szerződése. A válogatott még mindig csak 22 esztendős üdvöskéje először nyilatkozott a klubváltás okairól és körülményeiről, továbbá elmondta, hogy mit vár magától a következő idényben, s természetesen mesélt nekünk az újjáformálódó magyar válogatottról, illetve arról, hogyan folyik a munka a nemzeti csapatnál ezekben a napokban.

Miért most jött el számodra a klubváltás ideje és miért pont Szolnokra szerződtél?

Először is fontos volt, hogy sikerült egy jó szezont produkálnom Pakson. Végre olyan teljesítményt tudtam nyújtani, amiben sok hullámvölgy nem volt, ez korábban sajnos nem volt így, ám ezúttal úgy éreztem, hogy kell egy szintet lépnem. Itt volt a Szolnok ajánlata, amit nagy hiba lett volna visszautasítani. Az Adria Liga egy igen nívós bajnokság, rengeteg jó csapattal, illetve számtalan minőségi játékossal, ez pedig egy óriási lehetőség számomra. Ezzel élni is szeretnék, ami nyilván nem is lesz egyszerű az elején, de azon leszek, hogy minél jobban produkáljak és tudjam segíteni a Szolnokot.

Azt tudjuk, hogy egy élő szerződésből lettél kivásárolva. Mit lehet tudni a váltás hátteréről?

Ez nyilván a két klub között folyó egyeztetés eredménye volt, amivel én nem is szerettem volna foglalkozni. Ezt ők így, kivásárlás formájában intézték el, én pedig éltem a Szolnok adta lehetőséggel, amin őszintén megvallva, nem is sokat gondolkodtam. Az utóbbi két-három éveben már nyaranta mindig megkeresett az Olaj, s eddig mindannyiszor volt olyan indok, ami miatt nemet mondtam, de most úgy éreztem, hiba lett volna ezt az ajánlatot visszautasítani, nem gondolkodtam más opción, hanem azonnal elfogadtam.

A válogatottal kapcsolatban elmondhatjuk, hogy egy új csapat formálódik. Neked mik az eddigi tapasztalataid a társasággal, illetve az edzőtáborral kapcsolatban?

Így van, egy fiatal keret jött össze, a csapat fele gyakorlatilag újoncnak számít. Rengetegen nem tudtak a válogatott rendelkezésére állni ezen a nyáron, különböző okok miatt. A legjobbak közül Hanga Ádám és Lóránt Péter sem lehet itt, de most nélkülük kell játszani. Meglátásom szerint egy igen motivált társaság jött össze, s úgy vélem, minden meccset 100 százalékkal végig fogunk hajtani, csípni, rúgni, harapni fogunk. Nagyon szeretnénk az első csoportból továbbjutni, erre egyébként azt mondom, hogy nem is lehetetlen. A fehéroroszokat annyira még nem ismerem, de a szlovákokkal tavaly játszottunk két mérkőzést, meg is vertük őket mindkétszer. Bizakodó vagyok és remélem, tudunk egy-két kör menni és nem esünk ki az elején. Maximális odafigyeléssel és koncentrációval edzünk, Ivkovics kapitány egy nagyon felkészült, igazi profi edző, aki megköveteli a 100 százalékos fegyelmet a tréningeken. Bízom a legjobbakban és várom a selejtezőmeccseket!

Említetted, hogy egyénileg is jól sikerült ez a szezonod. Mégis, te magad mit mondanál, hogy a következő időszakban van-e bármi olyan dolog a játékodban, aminek a fejlesztésére különösen nagy hangsúlyt fektetnél?

Én úgy érzem, hogy elég sok hiányosságom van. Az Adria Ligában várhatóan kevesebb perc fog jutni, azt az időt, amíg pályán lehetek, azt maximális erőmmel arra fordítom majd, hogy a csapatomat tudjam segíteni, nyilván visszaeshet a pontátlagom és a játékidőm is, akár jelentősen is, de azon vagyok, hogy be tudjak kerülni a rotációba és hasznos tagja legyek a Szolnoknak. Itt azért lesz 12 közel egyforma játékos a csapatban, ha úgy alakul, könnyen megeshet, hogy szinte minden meccsen másoknak jön majd ki a lépés. Szeretnék egy stabil és jó teljesítményt nyújtani, még ha ezt kevesebb játékidő alatt is kell produkálnom. Ez biztosan nem lesz egyszerű számomra, ám azon leszek, hogy sikerüljön.

Köszönjük az interjút!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus