21 év után Kálmán nélkül kezdte meg a felkészülést a Falco (+ Képgaléria)

A frisss.hu fotósa ma délelőtt jelen volt a szombathelyi gárda első edzésén. Több, mint két évtized után Bencze Tamás alakulata Kálmán László nélkül készül a 2013/2014-es szezonra. A sárga-feketék több edzőmérkőzést is lejátszanak majd szeptemberben, amelyek bizonyára nagy hasznára lesznek a fiatalításon átesett csapatnak. 

Ma délelőtt megkezdte felkészülését a Falco KC Szombathely egyesülete, amelyen Bencze Tamás mesélt arról, milyen kihívások, feladatok várnak majd a fiúkra a következő hetekben.

"Az alapozás első hetei mindig a fizikális felkészülés jegyében telnek. A délelőtti edzések nagyrészt futásból és kondicionálási gyakorlatokból állnak, amelyek általában a Csónakázó-tavon vagy az atlétika pályákon zajlanak. A délutáni tréningekre már termekben kerül sor, annak ellenére, hogy ilyenkor is a fizikális felkészítés az első, de ekkor már előkerül a labda is. Minimális technikai képzés is helyet kap az első pár hétben."- nyilatkozta a vezetőedző.

Szeptemberben több felkészülési meccsen is részt vesz a Falco, amelyeknek nagy része a Savaria Arénában is megtekinthető lesz, így a közönség még az idénykezdet előtt láthatja a komoly vérfrissítésen átesett társaságot. 

Az edzőmérkőzések az alábbi időpontokban veszik kezdetüket:

2013. szeptember 10. kedd, 18:00: Komárno - Falco KC Szombathely
Helyszín: Komárno (SVK)
 
2013. szeptember 13. péntek 18:00: Falco KC Szombathely - Komárno
Helyszín: Aréna Savaria (Szombathely)
 
2013. szeptember 19-22.: Göcsej Kupa
Helyszín: Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok

A tragikus körülmények között elhunyt játékos tiszteletére rendezett versenyt, a IV. Horváth Zoltán Nemzetközi Emléktornát 2013. szeptember 27-29. között bonyolítják le, melynek szintén a Savaria Aréna ad otthont. 


Nem maradhatott el a keretben beálló változásokról szóló kérdés sem. A szombathelyi tréner elmondta, nyilván egy más csapat lesz a Falco, hiszen legendás alakja, Kálmán László visszavonulásával egy olyan megszokott arc fog hiányozni, amely több, mint 20 évig állt a gárda szolgálatában. Azóta ugyan már gondoskodtak az új irányító személyéről, a szlovén Boban Tomiccsal erősítettek a sárga-feketék. Ezen a poszton még két tehetséges fiatal beépítéséről kell gondoskodniuk, egyikük Váradi Benedek, másikuk Perl Zoltán. A vezetőedző továbbra is a megszokott stílust szeretné fenntartani Szombathelyen: gyors kosárlabdára és agresszívabb védekezésre helyezné a hangsúlyt.
 
Számos változás történt a csapat életében; sok az új játékos, külföldiek és ifjoncok egyaránt, akik korábban érkeznek, így a beilleszkedéssel nem lehet gondjuk. Négy(!) 18 éves ifjú kapott profi szerződést (Váradi Benedek, Perl Zoltán, Bakk Krisztián és Bognár Kristóf), valamint további három fiatal (Simon Kristóf, Bazsó Brunó és Hódi Patrik) rendelkezik amatőr kontraktussal. 
 
Bencze Tamás megjegyezte, nem véletlenül szerződtették őket, saját korosztályukban már letették névjegyüket, nagyon tehetséges játékosok, akik bizonyítani akarnak és illenek a szombathelyi alakulat stílusához, profiljához.

A mai edzést a két fiatal, Váradi Benedek és Perl Zoltán még nem tudták elkezdeni. Váradi térdműtéten esett át, lábadozik, még a rehabilitációját végzi, míg Perl betegséggel küszködik. Mindazonáltal jó eséllyel mindketten parkettre fognak lépni a bajnoki rajton, amelyre 2013. október 5-én (szombat) kerül sor. 

A szombathelyiek vezetőedzője az alábbi sorokkal zárta szavait:
"A kitűzött cél idén a nyolcba kerülés. Úgy hiszem, a jelenlegi állás szerint ez reális, megvalósítható. Viszont azt, hogy ez hányadik pozíciót jelenti, nehéz megmondani. Fiatal játékosokat építünk be a csapatba és ez ellentmondásos lehet az eredményességgel. De nem nálunk!" 

Az alábbi linken tekinthetik meg kedves olvasóink az eredeti cikket és a 75 fényképből álló képgalériát!
http://frisss.hu/hirek/21ev-utan-kalman-nelkul-keszul-a-falco---kepgaleria

Forrás: frisss.hu
Fotó: frisss.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus