Hírmorzsák - 2011-10-03

Chism további esélyt kap Fehérváron


Még vár Billy White-ra az Albacomp, de továbbra sem tudni, az aláírt szerződéssel rendelkező amerikai center útlevélproblémája mikorra oldódik meg. A fehérváriak nem ölbe tett kézzel várják a fejleményeket, a legutóbbi, Nyíregyháza elleni edzőmeccsre éppen beeső Wayne Chismet próbajátékon tesztelik. Információink szerint a Sopronból elküldött center a bajnokságban is pályára léphet Albacomp-mezben, persze kérdés, milyen benyomást tesz a szakmai stábra. S az is: mi lesz, ha White mégis megérkezik?


Csúszik a Szolnok első két bajnokija



Az olajkk.szoljon.hu oldal információi szerint későbbi időpontban kerül megrendezésre a Szolnoki Olaj KK első két bajnoki mérkőzése. Az eredetileg péntekre kiírt Jászberény elleni mérkőzést várhatóan október 18-án rendezik meg az Olaj kérésére. A második fordulóban sorra kerülő Debrecen-Szolnok meccs ellenben a hazai csapat igénye szerint kerül későbbi, egyelőre még nem ismert időpontra.



Minden NYKK játékos bevethető



Ma játssza utolsó edzőmeccsét a Nyíregyháza, ami több szempontból is különleges lesz. Egyrészt először lép pályára ebben a felkészülési időszakban hazai közönség előtt a csapat, másrészt ez lesz az első alkalom, hogy minden játékos hadra fogható lesz. Az ellenfél pedig az a Factum lesz, amellyel egy héttel ezelőtt is megmérkőztek a nyírségiek, és nyertek is 4 ponttal.

A szakvezetés minden bizonnyal örömmel nyugtázta, hogy Djordje Djogo dereka, Sitku Ernő Achillese és Nagy Krisztián bokája is meggyógyult, így legalább egy alaklommal abban az összeállításban léphet pályára a gárda, amelyet megálmodtak.


El-Amin marad Fehérváron


A sportklub.tv információ szerint az Albacomp-Fehérvár csapata a próbajáték lejárta után szezon végéig tartó szerződést kötött Muhammad El-Aminnal. A tavaly még a PVSK csapatában játszó amerikai játékos több edzőmérkőzésen, és a szuperkupa döntőn is pályára lépett Braniszlav Dzunics csapatában, és úgy néz ki, hogy sikerült meggyőznie a vezetőedzőt.

A feladata nem lesz egyszerű, hiszen Tony Crocker és Hanga Ádám is távozott a csapattól, és Székesfehérváron kimondva-kimondatlanul azt várják, hogy az új jövevény pótolja őket, ami szinte lehetetlennek tűnik, tekintve a távozók klasszisát. Minden esetre El-Amin remek játékos, hiszen tavaly akadt olyan mérkőzése, amelyen 47 pontot szórt.

Fotó: PVSK-Marketing Kft


Magyar bajnokság - tippjáték


A kezdo5.hu elindítja a 2011/2012-es bajnoki szezonra vonatkozó tippjátékát, csapatonként értékes nyereményekkel! Hogy miről is van szó pontosan? Tovább olvasva megtudhatjátok a részleteket!

A bajnokság a hétvégén rajtol, így mi is útjára indítjuk a tippjátékunkat. A szabályok és a pontozás gondolom sokaknak már ismert lesz, ugyanis egy jól működő rendszert veszünk át. Az index.hu Magyar és Nemzetközi Kosárlabda topicjában évek óta sikerrel megy már a tippelés ezen rendszer alapján, így úgy döntöttünk, hogy - természetesen az ötletgazdával egyeztetve - mi is ebben a rendszerben fogjuk lebonyolítani a játékunkat. A szabályok a következők:

Minden fordulóban feltesszük a teljes eseménylistát, amelynek meg kell tippelni a végeredményét, mégpedig a következő módon:

15 pontos ASE győzelem esetén: ASE-SZEGED H15 vagy ASE-SZEGED +15

15 pontos Szeged győzelem esetén: ASE-SZEGED V15 vagy ASE-SZEGED -15


Pontozás:

K = a pontkülönbség eltérése a valós eredménytől
P = a szerzett pont

K.....................P

0-----------------16
1-2---------------12
3-4---------------10
5-6-----------------8
7-8-----------------6
9-10---------------4
11-12--------------2

Ha a győztes csapatot nem sikerül eltalálni, a fenti pontszámok megfeleződnek.
Egy szemléltető példa a felezett pontokról:
Hazai és Vendég csapat meccsére Kiss János +5-öt, vagy H5-öt azaz 5 pontos hazai győzelmet tippelt.
A mérkőzésen a Vendég csapat győzött 5 ponttal, ami a tippversenyben a következőt jelenti:
Tipp: +5
Eredmény: -5
Különbség tipp és eredmény között: 10
Ez alapesetben 4 pontot eredményezne, de mivel nem sikerült eltalálni a győztest, ezért ez feleződik, vagyis Kiss János 2 pontot tehet zsebre.


Az alapszakasz végén az nyer, akinek a legtöbb pontja gyűlik össze. Ami még nagyon lényeges, hogy minden tippelőnek meg kell adnia egy csapat nevét a 14-ből, amelynek szurkol. Ennek két oka van. Egyrészt az adott csapat mérkőzéseire kapott pontjai duplán számítanak. Másrészt a tippjáték csapatonként lesz pontozva, és mindenki az általa favorizált csapat ajándékát nyerheti meg. Ez abban ez esetben működik csak, ha 5 tippelő összejön az adott csapattól. Tehát ideális esetben 14 külön tabella lesz, 14 különböző nyereménnyel! Illetve az abszolút győztest a kezdo5.hu külön díjazásban is részesíti.

Ami a nyereményeket illeti. Csapatonként a legjobb tippelőt díjazzuk, méghozzá vagy egy mezzel, vagy egy, az adott klub játékosai által aláírt labdával! Ami az abszolút győztes díját illeti, az legyen egyelőre meglepetés.

Mindenképp érdemes tehát beszállni a tippjátékba, hiszen a kedvenc csapatod relikviáit nyerheted el! A heti eseményeket, és az előző forduló eredményeit, tabelláit természetesen a hét elején közzétesszük, onnantól indítva az aktuális tipp-fordulót. Essünk is neki, lássuk, mire kell a héten tippelni:

1. forduló

Oct. 8. 18:00: Albacomp - Debrecen
Oct. 8. 18:00: Atomerőmű - Szeged
Oct. 8. 18:00: Falco - Pécs
Oct. 8. 18:00: Kecskemét - Nyíregyháza
Oct. 5. 18:00: Körmend - Kaposvár
Oct. 8. 18:30: ZTE - Sopron

A tippjeiteket e-mail-ben küldhetitek el, a kezdo5tipp@gmail.com címre. Még egyszer kérek mindenkit, hogy az általa favorizált csapat nevét ne felejtse el megadni, mert az duplán is fontos lesz a későbbiekben!

 

UPDATE: Sajnos a Facebook hibája miatt az első napon itt leadott tippek elvesztek! Ezért elnézéseteket kérjük, de ez sajnos rajtunk kívül álló ok, így tehetetlenek vagyunk az ügyben.

Kérném azokat, akik ide tették meg tippjeiket, küldjék el e-mail-ben a kezdo5tipp@gmail.com címre újra, és innentől oda küldje mindenki.

Még egyszer elnézést kérünk a kellemetlenségért!


Mindenkinek jó játékot kívánunk!


Elmarad az Albacomp-KKK edzőmeccs


A kaposvári kosárlabdacsapat honlapjának információi szerint elmarad a holnapra tervezett Albacomp-Fehérvár Kaposvári KK edzőmeccs. Lekli József lebetegedett, illetve a hétvégén elküldött Tremaine Ford utódját sem sikerült megtalálniuk, így centerposzton szinte nem lett volna bevethető játékosa a somogyi gárdának.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus