Hangáék elvesztették legnagyobb ászukat

Bár még nem 100 százalék, hogy az Euroligában idén még a hónap MVP-jének is megválasztott játékosukat elvesztik Hanga Ádámék, de Maciej Lampe kivásárlásáról már meg is egyezett a Laboral Kutxa és a Barcelona, így honfitársunk Euroliga A-licences klubja még inkább felkötheti az alsóját, ha kompetens csapatot akar építeni a kontinens első számú nemzetközi ligájában. Pláne nem biztató, hogy anyagi gondok merültek fel az egyébként financiális stabilitásáról híres egyletnél.

A lengyel center, aki anno az NBA-t is megjárta, korábban Oroszországban már a szezon legértékesebb játékosa is volt 2011-ben, majd Vitoriában két évet töltött el, mielőtt most úgy érezte, eljött számára a váltás ideje. A baszkok európai szinten is klasszis centere bőven kivette a részét a gárda téli meneteléséből, a 17-es győzelmi sorozat alatt ő volt a csapat legjobbja, így az Euroligában is kiérdemelte január hónap MVP-je címet.

A két klub a sportando.net szerint már megegyezett Lampe kivásárlási áráról, egyedül az akadályozhatja meg a magasembert attól, hogy a katalánok profija legyen, hogy ha nem fogadja el azt a szerződést, melyet a Barca kínált neki - erre pedig mutatkozhat némi esély, ugyanis ez kevesebb pénzt garantálna neki, mint jelenleg érvényben lévő kontraktusa a Laboralnál, igaz, több évre szól, ami a sérülékeny center esetében akár komoly pozitívum is lehet.

A múlthéten Vitoriában is bemutatott Hanga Ádám új klubja a tavalyi vezérek közül egyedül Andres Nocionit tudja biztosan megtartani, Nemanja Bjelica a Fenerbahce Ülkerhez távozott, Ferando San Emeterio sorsa pedig lóg a levegőben. Thomas Heurtel iránt az Anadolu Efes érdeklődik serényen, míg Omar Cookra nem tartott igényt az a Sergio Scariolo, aki fél évvel korábban éppen előző klubjától, az Olimpia Milanótól "takaríttatta el" az Euroliga történetének legjobb gólpasszadóját (aki azért alaposan visszaesett az utóbbi években).

Az érkezési oldalon Walter Hodge és Lamon Hamilton nevei emelkednek ki Hanga Ádámé mellett, ráadásul a klub elnöke már a tartományi vezetőkhöz fordult anyagi támogatásért, ami nélkül a spanyol híradások szerint könnyen bajba kerülhetne a klub.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus