Hírmorzsák 2013-03-08 (22:00)

A Chicago Bulls sztárjának, Derrick Rose-nak zöld utat adtak az orvosok, az ő véleményük szerint innentől kezdve pályára léphet az irányító, ám a csapat nem akarja ráerőltetni akaratát, úgyhogy a döntés a játékos kezében van, akkor tér vissza, amikor ő akar. A 2010-2011-es alapszakasz legértékesebb játékosának választott Rose a hírek szerint azt mondta csapattársainak, hogy amíg nem tud magabiztosan zsákolni bal lábáról is - ebben szakadt el az ACL térdszalagja -, addig nem akar tétmeccsen is pályára lépni. Bár már videófelvételek is készültek arról, hogy mindkét lábáról felugorva képes tömni Rose, edzésen, nem meccskörülmények között, és visszafogottabb dinamikával zsákolt, úgyhogy jelenleg a sérülés utáni pszichés gát legyőzése áll előtte. Amint ez megtörténik, újra láthatják a Chicago drukkerei kedvencüket - a csapat egyébként továbbra is nagyjából március közepére várja vissza, ahogy eredetileg is.

Két 10 napos szerződés realizálódott a délután és este folyamán. A délelőtt már beharangozott New Orleans Hornets - Terrel Harris házasság megköttetett, a játékos 10 napos szerződést írt alá az együttessel. A Los Angeles Clippers Maalik Waynsnek adott egy 10 naposat, aki az idényt egy nem garantált kontraktussal kezdte a Philadelphia Sixersnél, majd még 10 napig próbálkozhatott náluk, ezt követően pedig a Rio Grande Valley Vipersnél kapott lehetőséget a D-Ligában.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint a Utah Jazz a nagyon közeli jövőben ugyanilyen, 10 napos szerződést fog ajánlani Travis Leslie-nek. A 2011-es drafton a Los Angeles Clippers által húzott kosaras idén a Santa Cruz Warriorsnál, a D-Ligában játszott eddig. Marc Stein (ESPN) pedig úgy értesült, hogy a Golden State Warriors a nemrég a Maccabi Tel-Avivtől hazatérő Malcolm Thomasnak fog hasonló lehetőséget biztosítani, aki jelenleg a Los Angeles D-Fendersnél pattogtat - közben a Warriors hivatalosan is szerződést kötött Thomasszal.

Ha már szóba került a Golden State, akkor itt kell megemlíteni, hogy Bill Simmons (ESPN) információi szerint Sam Presti legelőször a Warriorst kereste meg, amikor el akarta cserélni James Hardent. A hírek szerint Klay Thompsont, illetve egy draftjogot kért cserébe, a Golden State viszont azt akarta, hogy vagy Richard Jeffersont vagy Andris Biedrinst vegye át a Thunder, mert nagyon aggódtak a 2014-es luxusadójuk mértéke miatt - ekkor Harden új szerződése mellett ketyegett volna még a fent említett két úriemberé, Steph Curry-é, David Lee-é és Andrew Boguté is, egyik sem kis tételként. A történethez hozzátartozik, hogy a Warriors 2011 nyarán amnesztiával a lejáró szerződésű Charlie Bellt vásárolta ki, hogy minimálisan növelni tudják a DeAndre Jordan elé tett offer sheetjüket - amit így is azonnal meccselt a Clippers - valószínűleg többek között ennek köszönhetően is bukták el Hardent, hiszen enélkül a húzás nélkül Biedrinst elküldhették volna.

David Mayo (Michigan Live) információi szerint OJ Mayo lesz a Detroit Pistons egyik nagy nyári kiszemeltje, főleg abban az esetben, ha Jose Calderon nem hosszabbítana a michigani együttessel. Ez a verzió még talán egészségesebb is lenne a Pistons számára, hiszen Mayo kettesként kezdhetne, érkezésével pedig Brandon Knight visszamehetne az irányító pozíciójába. Lesz ideje a detroitiaknak kikísérletezni, hogy működik-e együtt a Calderon - Knight duó, ugyanis mióta megszerezték a spanyol játékmestert, ezzel a hátvédpárossal kezdik a meccseket, de Knightnak eddig nem fekszik a dobóhátvéd poszt.

Az Orlando Magic erőcsatára, Glen Davis vegetáriánus diétába kezdett, hogy leadjon pár kilót. A kosaras január 30-án eltörte a bal lábát, és most azt nyilatkozta, hogy minél könnyebb, annál jobb, mert annál kisebb nyomás lesz a lábán. Megpróbál egészségesen és kényelmesen étkezni. Davis elmondása szerint is nehéz ez, de a dolgok fejben dőlnek el, ragaszkodnia kell ahhoz, amit kitűzött célt maga elé.

A Minnesota Timberwolves tulajdonosa, Glen Taylor Darren Wolfsonnal (1500 ESPN Twin Cities) ült le beszélgetni, és elmondta, hogy bármi is lesz David Kahn sorsa, április végig meglesz a döntés. Mint ismeretes, a tulaj korábban lenyilatkozta, hogy Kahnnak van esélye a pozíciójában maradni, de felmerült a korábbi vezetőedző, Flip Saunders neve is, Taylor pedig most azt mondta, hogy tartozik annyival a jelenlegi GM-nek, hogy időben meghozza a döntést. Azt is elmondta, hogy szerint Rick Adelman lesz jövőre is a tréner, illetve nagyon reméli, hogy sikerül Nikola Pekoviccsal megegyezniük a nyáron, de több forrás is azt állítja, hogy nem nagyon akarnak felmenni majd 12 millió dollárig - ott körül kezdődne a maximum szerződése a montenegrói centernek. Taylor azt is elárulta, hogy Adelman nem akart megválni Luke Ridnourtól a cserehatáridő előtt, úgyhogy valószínűleg Kahn jobban szeretett volna egy cserét, mint a vezetőedző. Egy név is felröppent velük kapcsolatban, mégpedig Eddy Curry-é.

A liga és a Játékosok Szakszervezete közel állnak ahhoz, hogy megállapodjanak az emberi növekedési hormonok jövőbeli teszteléséről, amely már a következő szezontól életbe lépne. A mostani szabályok szerint hatszor vizsgálnak egy játékost egy szezonban, ebből kétszer az off-szezon alkalmával történik a vizsgálat. Jelenleg Ron Klempner, egy ügyvéd vezeti a szakszerveztet, de a hírek szerint akkor is megtörténhet, sőt, valószínűleg meg is fog történni a megállapodás az NBA-vel, ha addig nem sikerül lerendezni a vezetőségi problémákat.

A Boston Celtics kombócsatára, Jeff Green Mark Murphy-vel (Boston Herald) beszélgetett. Elmondása szerint nem rakott magára túl nagy terhet, mikor a Celticshez került, de érezte, hogy mások igen, mert azt várták, hogy olyan legyen, mint Kendrick Perkins. Elmondása szerint ők teljesen más játékosok, de más emberek is, és ezt sokan nem értették meg. Green véleménye szerint egy igazi kelta volt, akit elvesztettek a cserével, de szerinte azóta már rájöttek az emberek, hogy ő is az. Ettől függetlenül teljesen más a személyiségük, pláne a játékuk.


Délelőtti hírek

A Phoenix Suns bejelentette, hogy centere, Marcin Gortat jobb lábának sérülése miatt a következő 3-4 hetet kihagyni kényszerül, sőt, a nyilatkozat szerint az is előfordulhat, hogy a lengyel középjátékos idén már nem lép többet pályára. Nagyon könnyen lehet, hogy ez Gortat sunsos pályafutásának végét is jelenti, mivel a játékos egész évben hangoztatta, hogy elégedetlen a csapatban, főleg a támadásban betöltött szerepével - egyébként ebben a szezonban eddig 11.1 pontot és 8.5 pattanót átlagolt.

A Charlotte Bobcats csereirányítója, Ramon Sessions sem biztos, hogy sokkal jobban jár, ugyanis neki a bal térdével vannak gondok - második fokozatú MCL szalaghúzódása van -, úgyhogy a következő 2-4 hetet kénytelen lesz kihagyni.

LeBron James és barátnője, Savannah Brinson szeptember közepén fognak megházasodni több újság, így a USA Today információi szerint is.

A New Orleans Hornets valószínűleg 10 napos szerződést ad Terrel Harrisnek, miután tegnap hajnalban Austin Rivers eltörte a kezét, és valószínűleg az alapszakasz teljes hátralévő részét kihagyja. Harris a Miami Heattel töltötte a szezon első részét, januárban tették ki a keretből, mielőtt szerződése garantálttá vált volna, azóta pedig a D-Ligában játszott.

Marvin Williamsnek semmi baja nincs azzal, hogy Ty Corbin kirakta őt a Utah Jazz kezdőjéből. A játékos elmondása szerint nem egy egoista ember, és egyébként sem egy NFL irányító - aki ha kikerül a kezdőből, akkor lőttek neki. Elfogad mindent, amit az edző úgy gondol, hogy tennie kell, ez a filozófiája már karrierje kezdete óta, és az sem érdekli, hogy ezért sokszor kritizálták a múltban is. Azt is hozzátette, hogy azért játszik, hogy nyerjenek, úgyhogy ha Corbin szerint ez segít rajtuk, hogy más kezd, akkor ő ezt tudomásul veszi.

Leslie Alexander, a Houston Rockets tulajdonosa bejelentette, hogy négy éves szerződéshosszabbításban egyeztek meg GM-jükkel, Darryl Morey-val, akinek egyébként még hátra van egy éve élő kontraktusából. Alexander annyit mondott, hogy egészen egyszerűen azért hosszabbított már most, mert szerinte fantasztikus munkát végzett Morey, mióta a Rocketshez került - mint ismeretes, kitűnő munkával nagyon sok cserealapot szedett össze (olcsó, fiatal tehetségeket, draftjogokat), ennek köszönhetően pedig James Hardent is meg tudta kaparintani, akit egyértelműen a texasi franchise következő ikonjaként kezelnek, de emellett maradt még elég sapka alatti helye arra is, hogy még egy sztárt igazoljon mellé a most következő nyáron, és jó kiegészítőknek sincs híján a keret.

Morey egyik legújabb húzása a Sacramento Kingstől csere útján megszerzett Thomas Robinson, aki egy SLAM-nek adott interjújában elmondta, hogy úgy érzi, nem tisztelték eléggé korábbi csapatánál azzal, hogy ilyen korán lemondtak róla és elcserélték. Jason Jones (Sacramento Bee) információi szerint azonban a ligában sokan gondolják úgy, hogy a Kings helyesen cselekedett, mert az a véleményük, ami az egyik scoutnak is: nincs pozíciója az NBA-ben.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban Tim McMahonnal (ESPN Dallas) beszélgetett, és elmondása szerint természetesen nagyon nagyra értékeli a szakmai stáb, többek között a GM, Donnie Nelson és a vezetőedző, Rick Carlisle tudását, de kijelentette, hogy senkinek ne legyenek kételyei, ő mondja ki a végső szót a kosárlabdával kapcsolatos kérdésekben, mivel neki kell kiállítani a csekket utána. Azt is hozzátette, hogy abba nem szól bele, hogy kit válasszanak ki, csak azt mondja meg, hogy az adott kosaras beleillik-e az elképzelésekbe pénzügyileg.

Elhunyt Harold Hunter, az első afroamerikai játékos, aki NBA-szerződést írt alá, igaz, még azelőtt felbontották kontraktusát, hogy pályára léphetett volna. Másról is híres viszont, ugyanis ő volt az amerikai olimpiai kosárcsapat első színes bőrű edzője - 1968-ban, Mexikóban segédedzőként tevékenykedett Hunter.

Az ESPN csapatközeli információkra alapozva azt közölte, hogy a Cleveland Cavaliersnek nincs szándékában a szezon hátralévő részében pihentetni sztárját, Kyrie Irvinget. A vezetőedző, Byron Scott azt nyilatkozta, hogy meggondolja játékosa pihentetését, amennyiben ez azt jelenti, hogy az irányító jobb térde jobb állapotba kerül. Mint később kiderült, ez egy félreértés volt Scott és Irving között, ugyanis a Utah Jazz ellen 38 percet játszott a játékmester, és egyáltalán nem látszott, hogy bármi baja lenne térdének. Ettől függetlenül a Cavs folyamatosan figyeli állapotát, és kezeléseket is kap, amíg teljesen meg nem gyógyul.

A Portland TrailBlazers újonc centere, Meyers Leonard kezd formába lendülni, a legutóbbi három találkozón ugyanis 13.3 pontot és 6.3 pattanót átlagolt már 73%-os mezőnypontossággal. A középjátékost a 11. helyen húzta a tavalyi drafton az oregoni alakulat, ám eddig nagyon kevés komoly produkciót tudott letenni az asztalra. A játékos saját elmondása szerint is a semmiből jött tőle ezt a teljesítmény. Nyugodtabb a pályán, sokkal lassabbnak tűnik már a játék számára, mint tűnt a szezon elején, és az ő reakcióideje is sokkal jobb. Azt is hozzátette, hogy sok filmet nézett, sokat dolgozott, és sok tanácsot kapott másoktól, amiket megfogadva jobb játékossá vált.

A Los Angeles Lakers a D-Ligába, a Los Angeles D-Fendershez küldte Darius Morrist és Robert Sacrét. Morris 42 meccsen lépett pályára idén a Lakersben, ezeken 4.4 pontot, 1.7 gólpasszt és 1.2 pontot átlagolt, a D-Ligában pedig tavaly járt utoljára. Sacre 27 meccsen kapott szerepet a Lakersben, de ő idén már járt négy meccs erejéig a D-Fendersnél is, ahol 11.3 pontot és 6.8 pattanót rakott le az asztalra találkozónként.

Az Oklahoma City Thunder a Tulsa 66ershez irányította Daniel Ortont és DeAndre Ligginst. Liggins 34 meccsen 7.8 percet átlagolt a Thundernél, de idén már 8 meccs erejéig járt Tulsában is, ahol 9.6 pontot, 5.9 lepattanót, 4.5 gólpasszt és 2.2 labdaszerzést produkált mérkőzésenként. Orton mindössze 8-szor kapott lehetőséget fent, a 66ersnél viszont 19 összecsapáson játszott, ott 11.3 pontot, 7.6 pattanót és 2.0 blokkot tudott felmutatni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus