Hihetetlenül izgalmas végjátékban nyert a Paks!

Hiába robbantott hatalmasat a második negyedben a tripla-dupláig jutó Anthony Nelson irányította hazai együttes, az utolsó etapban hosszabb kispadjának köszönhetően ráerőltette akaratát a tavalyi ezüstérmes a Pécsre és egy, a végletekig kiélezett csatában Eilingsfeld János közeli dobásával eldöntötte a rangadót. 

Magyar Férfi Bajnokság, NB1/A-csoport, 1. forduló
PVSK Pannonpower - Atomerőmű SE 75-76 (16-18, 27-10, 19-24, 13-24)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

PVSK Pannonpower: Pahlmblad 11/3, Nelson 20/3, Délity 3/3, Budimir 15/3, Horti 4.
Csere: Halász 8/6, Somogyfoki 4, Harazin 10.
Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Atomerőmű SE: Robertson 13/9, Medve -, Körtélyesi -, Szabó 3/3, Jones 20.
Csere: Tóth Á. 10, Baki 3/3, Eilingsfeld 12/6, Dugat 9/3, Kovács Á. 6.
Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

Játékvezetők: Vígh P. dr., Papp P., Tőzsér D., (Faidt)

Kipontozódott: Halász a 35. percben, Harazin a 40. percben.

A mérkőzés statisztikája az alábbi linken elérhető!

1. negyed
Hiába várta baljós előjelekkel a találkozót Csirke Ferenc legénysége – Bödör Bence hosszú hónapokra kiesett, rajta kívül pedig Horti Bálint, Harazin Tamás és Bíró Olivér is kénytelen volt edzéseket kihagyni lázas megbetegedés miatt – az első percekben átrohant a tavalyi ezüstérmes védelmén (7-0). A paksi gólcsendet Szabó Zsolt törte meg, amelyet további vendég egységek követtek (9-7). Felváltva estek a kosarak, de Anthony Nelson nemcsak támadó oldalon pattogtatott rendkívül hatékonyan, de védő oldalon is kimagasló teljesítménnyel rukkolt elő, egymás után szedte a lepattanókat. A negyed utolsó percei azonban Braniszlav Dzunics tanítványainak szája íze szerint alakult: Eilingsfeld János egyenlítő kosara után, Jarrod Jones révén szerezték meg először a vezetést a vendégek (16-18)

2. negyed
A mérkőzés nagy iramban folytatódott, amelybe számos technikai hiba csúszott, ám egyik fél sem tudta ráerőltetni akaratát riválisára (25-22). A megállíthatatlannak bizonyuló Anthony Nelson azonban vállára vette csapatát és a Martin Pahlmblad-Harazin Tamás duó segítségével nagy rohanást repesztett – a mérkőzésen először kétszámjegyű fórra tett szert a Pécs (38-28). Hiába igyekezett Braniszlav Dzunics felrázni játékosait, a paksiak offenzívája teljesen megbénült. Bár a festékben hasonló dominanciával élt mindkét csapat – hazai oldalon Veljko Budimir mellett Harazin Tamás forgatta meg védőit, míg túloldalon Jarrod Jones és Tóth Ádám villogott – a 6,75-ös vonal mögül pontosabban célzott a pécsi egylet, így magabiztos fórral mehetett a nagyszünetre (43-28).  

3. negyed
A második félidő első felében sem tudta megtörni riválisa ritmusát a Paks, Anthony Nelsont pedig képtelenek voltak kikapcsolni a játékból Kovács Ákosék (52-36). Szigorított védekezésén a tavalyi finalista, Jarrod Jones és Tóth Ádám nem engedett könnyű egységeket a hazaiaknak. Az utolsó percekben koncentráltabb, higgadtabb maradt az ASE és a vezéralakká előlépő Jarrod Jones megoldásaival látótávolságon belülre érkezett (62-52)

4. negyed
Úgy tűnt maradt még tartalék a Pécsben (66-52), de John Robertson is beizzította rakétáit, tapadtak a vendégek a látszólag fáradó baranya megyeiekre (68-60). Az ASE kitűnően használta ki a végül 16 labdát eladó pécsiek hibáit, hatalmas izgalmakra lehetett számítani a végjátékban (68-66). Harazin Tamás kipontozódása nem jött jól a hazaiaknak, ugyanis mezőnyben nagyon hasznos munkát végzett az ex-falcós (10 pont, 8 lepattanó, 2 blokk). Az utolsó másodpercekig kiélezett csata zajlott, felváltva vezettek a felek. Anthony Nelson duplája után (75-74) Braniszlav Dzunics maga köré hívta tanítványait, akik maradéktalanul teljesítették a mesteredző kívánságát a hosszú támadást illetően – az utolsó akciót John Robertson vállalta el, akinek ugyan kiszédült a dobása, de Eilingsfeld János remekül helyezkedett és pöcizte a labdát a gyűrűbe! Ugyan még egy gyors támadást indíthatott a hatalmas odaadással, szívvel küzdő Pécs, de Martin Pahlmblad elvétette a dobást, így végül a „hamvaiból feltámadó” Paks húzta be a találkozót (75-76)!

Muszáj külön kiemelni Anthony Nelson izmos tripla-dupláját (!), amellyel – egyfajta szépségtapaszként - jó eséllyel pályázik a hét játékosa díjra. Az amerikai 20 pontja mellé, lekapott 13 lepattanót illetve kiosztott 10 gólpasszt – 34-es indexmutatóval megspékelve performanszát! 

Fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus