Horvátország sima legyőzésével zárta a vb-selejtezőket a válogatott

Végig uralták a találkozót Vojvodáék, látványos játékkal, remek dobóformával, gond nélkül verte meg a horvát csapatot a magyar válogatott.

Világbajnoki selejtező 
Magyarország - Horvátország 84-65 (24-16, 24-17, 18-15, 18-17)

Magyarország: Váradi 2, Vojvoda 21/9, Benke 3/3, Jones 8/3, Keller Á. 14/3
cserék: Perl 6, Ferencz 17/15, Filipovity 2, Eilingsfeld 9/6, Horti 2.

Horvátország legjobb dobói: Katic 14/3, Bilan 12, Planinic 11.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Az már korábban eldőlt, hogy egyik csapat sem juthat ki a világbajnokságra, de a büszkeség és a hazai pálya mindenképpen fűthette a magyar válogatottat a tartalékosan érkező horvát csapattal szemben az utolsó világbajnoki selejtezőn. A vendégek első kosara után Jarrod Jones saroktriplája jelentette az első magyar pontokat, majd a honosított magasember hozzátett egy szép duplát is, sőt, Váradi Benedek is bekezdett egy tempóval, úgyhogy 8-4-gyel nyitott csapatunk. A kiváló lepattanózásnak köszönhetően folyamatosan tartotta is az itt megszerzett előnyét Sztojan Ivkovics alakulata, Perl Zoltán sorozatban háromszor találta meg Vojvoda Dávidot, a Szolnok játékosa pedig nyolc pontot rámolt be ezekből és az első negyed végén 24-16 állt az eredményjelzőn - a horvátok egyáltalán nem találtak be kintről, a mieink pedig hét támadópattanót is leszedtek, működött a játék. A második játékrész elején Eilingsfeld triplájával elkerülte a különbség a tízet, majd egy óriási Vojvoda-Keller alley-oop ugrasztotta talpra a szombathelyi arénát, az olló pedig egyre csak nyílt - egy 9-0-s rohammal szakították le ellenfelüket Perlék, innen próbálták meg összeszedni magukat a horvátok. Ezt viszont kezelni tudta csapatunk és a nagyszünetben 48-33-ra vezetett, ami azt jelentette, hogy a varesei pontmennyiséget már ekkor megdobta - 7/12 triplát bombáztak be Ferenczék, leszedtek kilenc támadópattanót és mind a kilenc pályára lépő játékos betalált már a gyűrűbe.

A fordulás után Vojvoda hét pontjával tartotta előnyét válogatottunk, voltak labdaszerzéseink és a védekezés összességében még jobban működött, mint korábban - hét perc alatt összesen hét pontot tudtak dobni a horvátok, egyáltalán nem találták a ritmust, Ferencz öt egysége után pedig már 19 volt közte. A Körmend kiválósága aztán a harmadik negyed utolsó percében bevert még egy triplát a sarokból, itt 64-43-ra módosult az állás, vagyis meglett a húszpontos különbség és a záró etap ha nem is formalitássá, de teljesen egyoldalú történetté vált. A győzelem itt már abszolút nem forgott veszélyben, csak a végeredmény volt kérdéses, az pedig elég tekintélyesre sikerült: Ferencz még megszórta magát, Vojvoda átlépte a húsz pontot és a legvégén beszálló Filipovity is betalált - Perl Zoltán közben felvállalta az osztogató szerepkört és tizenegy gólpasszal zárta a meccset. A magyar válogatott végül kiütéses győzelemmel zárta a vb-selejtezőt és parádés hangulattal búcsúzott ettől a szériától.

fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus