Európai 3-4-es légióst keres a ZTE, Szabó lett a csapatkapitány

Elkezdte a felkészülést a Zalaegerszeg, egyelőre a magyar játékosokkal, vannak információk az edzőmeccsekről is.

- Három héten keresztül 10 edzés és kettő félnap pihenő ritmusban készülünk, majd következnek az edzőmeccsek - tájékoztatta a ztekosar.hu-t Bencze Tamás. 

A vezetőedző elmondta, hogy a fiatalítás nagy részben tudatos döntés volt, kisebb részben pedig nem. Benke Szilárd távozása várható volt, viszont Horváth Ákos távozása kicsit felborította a klub igazolási terveit.

- Négy fiatalt szerződtettünk - Bagó Martin, Papp Péter, Durázi Krisztofer, Gulyás Milán-, valamint maradt a keretben Doktor Péter és Kis Raul. A fiataloknak két hónapja lesz, hogy kiharcolják maguknak a helyet és a lehetőséget. Szabó Zsolttal, a négy külföldivel és ambiciózus fiatalokkal kiegészülve jó mentalitású csapattal, ami számomra alap, csak akkor lehetünk eredményesek, ha egymásért küzdünk. 

Vegyes felkészüléssel készül a csapat évek óta, árulta el Bencze Tamás, ami annyit tesz, hogy a délelőtti edzések mind erőnlétiek, amelyet Gáspár László erőnléti edző tart. A délutáni edzéseken pedig kifejezetten csak kosárlabda lesz, amik jellemzően taktikai jellegűek lesznek, de ötvözve némi labdás erőnléti elemekkel is. 

Az első felkészülési mérkőzését augusztus 15-re játssza a csapat a Veszprém ellen. A következő időszak még tervezés alatt van, de ami biztos. az a szeptember 14-16-i Göcsej Kupa és a következő héten, Kaposváron vesznek részt egy tornán, majd szeptember 29-én a szövetség tájékoztatása szerint elkezdődik a bajnoki szezon. Mohácsi Máté távozásával a csapatkapitányi szerepkör a csapat legrutinosabb tagjára Szabó Zsoltra hárult.

A légiósok – Bernard Thompson, Dustin Ware, Andriy Agafonov- szeptember elsején érkeznek. A negyedik légiós szerződtetése folyamatban van. Annyit megtudtunk, hogy a 3-4-es posztra keres a szakmai stáb játékos, aki Szabó Zsolt váltása is lehet. Európai játékosban gondolkodnak a vezetőink, akinek a személye rövid időn belül kiderülhet. 

fotó és forrás: ztekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus