Fehérorosz válogatott játékost igazolt a Falco

A fehérorosz válogatott Aliaksandr Pustahvar a Falco első légiósa a következő idényre - Durázi Krisztofer és Kozma Gergő is maradnak a csapatnál.

A falcokc.com beszámolója:

Megvan a következő szezon első légiósa, Aliaksandr Pustahvar a román bajnokságban szerepelt eddig, onnan igazol csapatunkhoz. Emellett már készen áll a magyar keret is, Durázi Krisztoferrel és Kozma Gergővel is 1 éves szerződést kötött a csapat.

A fehérorosz válogatott Aliaksandr Pustahvar lehet a Falco első légiósa a következő szezonra. A  31 éves, 202 cm magas játékos 3-as és 4-es poszton vethető be, és a román ezüstérmes Targu Mures csapatától érkezik. 2016 februárjában igazolt a román csapathoz, ahol 25 mérkőzésen 9 pontot dobott, 3.8 lepattanót szedett le, és 1.4 gólpasszt osztott ki. Korábban játszott már orosz, fehérorosz és ukrán bajnokságokban is.

Válogatott szereplése miatt a játékos szeptember 20-án érkezik Szombathelyre, ahol először 2 hét próbajátékon vesz részt, majd ezt követően 1 évre szóló szerződést kap a csapattól.

Sekulovic mester jól ismeri a játékost, már korábbi csapatához is próbálta leigazolni még Romániában, akkor azonban ez nem sikerült, reméljük, idén bizonyíthat a játékos a magyar bajnokságban is!

Emellett Gráczer Györgytől megtudtuk, hogy készen áll a magyar keret a bajnokságra, miután újabb két fiatal magyar játékossal tudtunk szerződést kötni. Az U18-as válogatottban is remeklő Durázi Krisztoferrel, valamint Kozma Gergővel is 1 éves amatőr szerződést kötött a csapat. Így már csak a légiósok kérdése marad nyitott a bajnokság kezdetéig.
 

Forrás - falcokc.com
Foto, Slide - Zsigmond Bátori, bcmures.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus