Smith, Sihota és Poscic a MAFC három légiósa

Deville Smith hosszabbított a MAFC-cal, Robbie Sihota visszatér a fővárosi együtteshez Németországból, a Sopronból és Nyíregyházáról ismerős Matija Poscic pedig center poszton erősíti a most következő idényben Garai Péteréket.

A MAFC hivatalos facebook-oldaláról:

Garai Péter, a klub elnöke és vezetőedzője az alábbi közleményt juttatta el az oldalunknak:

"Kedves Szurkolóink!

Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy Klubunk több játékossal is szerződést kötött az elmúlt napokban: sikerült megegyezni a tavaly közönség - kedvenccé váló Deville Smithszel és Robbie Sihotával illetve mellettük leigazoltuk a Magyarországon már szintén megfordult Matija Poscicot is.

Deville a mögöttünk álló szezonban egészen káprázatos statisztikát produkált: 24 mérkőzésen átlagosan 18 pontot, 4 lepattanót, 5 gólpasszt, 5 kiharcolt faultot és 2 szerzett labdát tett be a közösbe, ezzel meccsenként 23.7 - es VAL - mutatót hozott össze. "Kicsi" az egész NB1/A bajnokságot tekintve gólpassz - és szerzett labda mutatókban az előkelő harmadik helyet foglalta el, míg a pontokat tekintve a 4. legeredményesebb játékos volt a honi élvonalban. Mindezek mellett az Ő szerződtetése mellett szóló szempont volt a magával ragadó viselkedése és játékstílusa illetve a közönséghez és a Kosársulihoz tartozó Gyerekekhez való hozzáállása. Bátran állíthatjuk, hogy az elmúlt két szezon MAFC - osok által legkedveltebb külföldi játékosát sikerült újabb esztendőre megtartanunk.

Robbie Sihota szintén nálunk kezdte a 2015/2016 - os évet, majd február végén visszautasíthatatlan ajánlatot kapott a Bundesligából, így közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal. Robbie már akkor is jelezte, hogy nagyon jól érezte magát nálunk és reményei szerint visszatérhet még a MAFC kötelékébe, ezért külön öröm, hogy sikerült vele is megállapodnunk. Kiváló munkamorálja és alázata mellett Ő is remek számokat hozott a nálunk töltött 5 hónapban: 19 meccsen szerzett több, mint 18 pontja és 9 lepattanója egyaránt a 3. legjobb mutató volt a magyar első osztályban. A vajkezű erőcsatár több kiváló teljesítménnyel ajándékozta meg Közönségünket, köztük a legemlékezetesebb talán a Nyíregyháza ellen vívott 4 - szeres hosszabbítás végén elsüllyesztett mérkőzésnyerő triplája volt.

Matija Poscic ugyancsak ismerős lehet a magyar kosárlabda szerető embereknek, hiszen a 2013/2014 - es évadban a MARSO Nyíregyháza KK - t, majd ezt követően a Sopron KC - t erősítette. A horvát center Nyíregyházán 29 perc alatt 13 pontot és közel 9 lepattanót gyűjtött meccsenként, Sopronban pedig 21 percet játszva 11 pont és 7 lepattanó került a neve mellé átlagosan egy találkozón. Az előző évadban a spanyol másodosztályban szerepelt a 30 éves, 205 centiméteres magasember, aki remélhetőleg idén meghozza nekünk a hiányzó stabilitást a palánk alá.

A játékos - igazolásokkal kapcsolatban további hír, hogy folyamatosan keresünk egy negyedik légióst Mócsán Bálint megüresedett posztjára, dolgozunk rajta, hogy minél hamarabb pont kerüljön az ügy végére. Somogyi Gergely nyári sérülése érzékenyen érintette Csapatunkat, de nagyon bízunk benne, hogy rehabilitációja az előzetes terveknek megfelelően fog haladni és januárban már bemutatkozhat a MAFC - ban.

A Klub továbbra is szeretné folytatni az arra érdemes fiatal tehetségek menedzselését az első osztályban, elkötelezettek vagyunk ama cél mellett, hogy Mócsán Bálint és Pápai Máté után idén is sikerüljön legalább egy újabb fiatal játékost beépíteni a nagycsapatba.

A teljes felkészülési programunk és az alapszakasz mérkőzéseink pontos menetrendje nemsokára elérhető lesz a Klub hivatalos honlapján illetve a Facebook - oldalunkon.

Hajrá Budapest, Hajrá MAFC!"
 

Forrás, Foto, Slide - MAFC Kosárlabda facebook-oldala

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus