Interjú: Az Olajbányász értéket képvisel Szolnokon

"Látványos és eredményes kosárlabdával szeretnénk megörvendeztetni a szolnokiakat." – Csősz Tamás

Csősz Tamással, a Szolnoki Olajbányász ügyvezetőjével közölt interjút a Szoljon.hu hírportál:

Városunk életének fontos része a Szolnoki Olajbányász, amely látványos és eredményes játékkal szeretné megörvendeztetni szurkolóit az új szezonban. A szakmai stáb ehhez keresett és választott játékosokat.

– Szolnokiság – használjuk gyakran a kifejezést, ha a nekünk, szolnokiaknak fontos, kedves, büszkeséget szerző dolgokról beszélünk. Büszkék vagyunk katonai hagyományainkra, vasúti tradícióinkra, vagy épp a temérdek városi rendezvényre – közülük egyik az idén negyed évszázados Gulyásfesztivál, amelynek megtiszteltetés, hogy ilyen módon is részesei lehetünk. Ha mindezek mellett létezik még valami, ami ízig-vérig szolnokiság, akkor az az Olajbányász. Szolnok kosárlabdacsapata kiemelkedően fontos része a helyiek gondolkodásának, identitásának. Szurkolóink osztoznak az együttes örömében, bánatában, és azt gondolom, igyekszünk mi is része lenni vármegyeszékhelyünk társadalmi életének. Az Olajbányász értéket képvisel Szolnokon – vélekedett Csősz Tamás, a klub ügyvezetője.

– Ezen érték részeként csapatunk az előző három idényben is az első osztályú magyar bajnokság és a kupasorozat meghatározó szereplője volt. Folytatva hagyományainkat, magyar játékoskerettel kezdtük meg a felkészülést augusztus elején a 2023–2024-es idényre. Augusztus közepén pedig új, külföldi igazolásaink is edzésbe álltak. Az első hónapban a fizikai felkészítés és az egyéni képességek fejlesztése a célunk, az edzői stáb ennek megfelelően állítja össze a csapat edzésprogramját.

Új edzőnk érkezése új impulzust is hozott. Az általa képviselt stratégia jelentős változást hoz majd csapatunk játékszerkezetében, előtérbe kerül a gyorsabb, fizikális játék. Fejlesztjük a leindításokra épülő, gyors, de szervezett támadójátékot, míg védekezésünkben erőteljes nyomást helyeznek majd játékosaink az ellenfél labdás játékosának védésére, amelyet csapatszinten a koncentrált besegítéses védekezés egészít ki – fejtette ki a klubvezető. 
Mint mondta, a szakmai stáb ehhez a kosárlabdához keresett és választott játékosokat.

– Ha ki kellene emelnem külföldi játékosaink erősségeit, akkor a pontdobó és fizikai képességeket hangsúlyoznám. Előző csapataiknak komoly pontátlagot hoztak, egyéni képességeik révén mérkőzéseket képesek eldönteni.

A csapat a felkészülési időszakban legalább öt mérkőzést játszik, és részt vesz a Körmenden megrendezendő Mogyorósy Szilád Emléktornán.

– A szurkolói egyesülettel és a Városfejlesztési Zrt.-vel közösen idén is szurkolói és családi napot tartottunk. Nyílt edzéssel, a Szabadka elleni edzőmérkőzéssel készültünk a már méltán hagyományosnak nevezhető eseményre. Szurkolóink, felnőttek, gyerekek találkozhattak játékosainkkal, együtt kosárlabdázhattak, és elkészültek az örök emlékül szolgáló közös fotók. És ha már emlékek: azért dolgozunk, hogy a következő idény is egyszer szurkolóink pozitív emlékévé váljon. Ennek érdekében egy megújult Olajbányász fut majd ki a mérkőzéseinkre. Célunk az, hogy látványos és eredményes kosárlabdával örvendeztessük meg a szolnokiakat.

 

Fotó, slide: szoljon.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus