Ivosev novemberig sehova sem ír alá

A tavalyi szezon MVP-je egyelőre a 3x3-mal foglalkozik. 

Hiába futot parádés szezont az előző idényben Kaposváron Tomiszlav Ivosev, egyelőre nincs meg a csapata a következő idényre - a nyár számára a 3x3-as kosárlabdával telik és a két dolog bizony összefüggésben áll.

"Nehéz, hullámvölgyekkel teli szezonunk volt, majd ennek végén csatlakoztam a magyar 3x3-as válogatotthoz. Részt vettünk tornákon és az Európa-bajnoki selejtezőkön, ahol kvalifikáltuk magunkat az Eb-re. Ezt követően megkeresett a világ legjobb 3x3-as csapata, a Novi Sad! Ez nagyon izgalmas volt, hogy tagja lehetek ennek a társaságnak, remélem, hogy nagy dolgokat érünk el az idei szezonban. Mint ahogy most is, hiszen megnyertük a World Tiuzr Masters tornát Prágában és így mi lettünk az elsők ennek története során, akik a kvalifikációból indulva nyerni tudtak. Hihetetlen érzés" - beszélt a 3x3-as élményeiről a Kezdő5.hu-nak Ivosev.

És hogy hogyan kapcsolódik ez az 5x5-ös kosárlabdához?

"Úgy döntöttem, hogy az új 5x5-ös szerződésemmel megvárom a 3x3-as szezon végét, ami november közepét jelenti. Akkor majd meglátom, hogy melyik klub lesz nyitott az együttműködésre. Most arra akarok koncentrálni, hogy ott nyújtsam a maximumot, ahol játszom. Nem számít, hogy ez éppen a világ legjobb csapata, mint most, vagy egy kisebb klub, mindig teljes szívvel, teljes erőbedobással küzdök. Szerintem minden profi játékosnak így kellene viselkednie és természetesen minden edző, aki a legjobbat akarja a csapatának, szeret ilyen játékost a keretében tudni. De ez csak az én véleményem."

A Novi Sad ráadásul közvetve a válogatott értékét is növeli.

"A 3x3-as kosárlabda már olimpiai sportág és a tornagyőzelmekért a játékosok pontokat kapnak, majd minden ilyen pont számít annak a válogatottnak, ahol a játékos játszik. Szóval ez egy nagy lehetőség arra, hogy sok pontot gyűjtsek Magyarországnak és jobb esélyeink legyenek arra, hogy ott legyünk a 2020-as olimpián Japánban. Mindent meg fogok ezért tenni."

fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus