Kovács Ákos hosszabb távon gondolkodott, ez döntött az ASE mellett

Egyáltalán nem bánta meg, hogy az Albához igazolt

Az albakosar.hu készített interjút a Fehérvárról Paksra visszatérő irányítóval:

Egy éve nagy reményekkel érkezett az atomvárosból Kovács Ákos. Egy évvel korábban is felmerült szerződtetése, de akkor még maradt a nehéz helyzetbe került tolnaiaknál. 2017 nyarán viszont aláírta az Alba által kínált egyéves szerződést. Bár ajánlottunk neki újabb szerződést, az irányító úgy döntött, visszatér a paksiak kötelékébe.

- Mivel egy szezon után távozol, vélhetően megbántad, hogy tavaly az Albát választottad.

- Nem, erről szó sincs, ugyanis egy jó csapatnak és jó közösségnek lehettem tagja. Kimondottan jól éreztem magam Fehérváron, összességében pozitív volt ez a szezon.

- Pályafutásod során ezüstökkel és bronzokkal gazdagon rendelkezel. Egy éve, az albás szerződés aláírása után elmondtad, azért jöttél Fehérvárra, hogy valamit nyerj végre. Nem jött össze az áhított arany. Nyilván csalódott vagy emiatt.

- Érmet nyerni mindig jó dolog, természetesen bíztam abban, hogy fényesebb lesz, ugyanis egy esztendeje a bajnokcsapathoz kerültem. Kicsit csalódott vagyok emiatt, hogy nem jött össze. Pedig volt rá esély.

- Miként értékeled a saját produkciódat és a csapat teljesítményét?

- Meglehetősen hullámzó szezon volt, amit rendkívül gyengén kezdtünk, aztán remek időszak következett. Az idényben hol jobb, hol rosszabb periódusok váltottak egymást, sajnos a rosszból nekünk több jutott, mint a közvetlen riválisainknak, ez vezetett ahhoz, hogy nem tudtuk kiharcolni a döntőbe jutást. Nem titkolom, maradt bennem egy kis hiányérzet emiatt, szerintem benne volt a csapatban, hogy legalább az egyik fronton döntőt vívjunk.

- Mi volt a szezon számodra legjobb és legrosszabb pillanata?

- Én az egész nemzetközi szereplést kiemelném, egyértelműen pozitívumként, hiszen minőségi külföldi csapatokat tudtunk legyőzni, a 16 közé kerülés szép eredmény. Egy litván együttessel, a Juventus Utenával szemben búcsúztunk a legjobb 16 között a FIBA Europe Cup sorozaton, jól helytálltunk ellenük is. A legrosszabb a két elveszített elődöntő volt. Az MK debreceni elődöntőjében a későbbi győztes Szolnoktól szenvedtünk szoros mérkőzésen vereséget, a bajnoki elődöntőben pedig hatalmas csatában, 3-2-es összesítéssel búcsúztunk a Falcóval szemben. Pedig volt esélyünk a fináléra, az első és harmadik, idegenbeli meccsen domináltunk, vezettünk, tíz ponttal, illetve tizennéggyel, mégsem tudtuk megőrizni az előnyünket. A sorsdöntő szituációkban nem hoztunk jó döntéseket.

- Klubunk is ajánlott új szerződést, mégis visszatérsz korábbi állomáshelyedre, Paksra. Mi döntött az ASE mellett?

- Hosszabb távon gondolkodom, számomra ez volt a legjobb döntés. Jól éreztem itt magam, csak a legjobbakat tudom mondani az egyesületről, a társakról, mindenki barátságos, kedves volt velem. A szurkolóknak köszönöm az egész éves biztatást, velük is kimondottan jó volt a kapcsolatom. Örömmel jövök ellenfélként Fehérvárra, szép emlékeket viszek innen magammal.

fotó: albakosar.hu / Simon Erika

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus