Nem izgult a 17 évesen kezdő Tóth Bence

A Falco ellen sérülések miatt kezdőként kapott szerepet a DEAC 17 éves játékosa, Tóth Bence - nem izgult, de tudja, sokat kell még fejlődnie az ilyen meccsekhez.

A haon.hu készített interjút a fiatal játékossal:

Nem várt könnyű feladat a DEAC-ra szombaton, hiszen Berényi Sándor tanítványai a bombaerős, válogatott klasszisok sorát felvonultató Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatát látták vendégül. A cívisvárosiak helyzetét az is nehezítette, hogy Ivan Lilov és Jahmal Jones személyében két húzóember csak a kispadról figyelhette az eseményeket sérülés miatt. Ennek ellenére a debreceniek az első játékrészben meglepték a vendégeket, ám a Vas megyeiek a folytatásban egyre inkább leszakították magukról a házigazdát, végül Szrecsko Szekulovics legénysége 92–62-re diadalmaskodott.

– Tisztában voltunk vele, hogy nem vár ránk sétagalopp, mivel az egyik bajnokesélyest fogadtuk – kezdte a beszélgetést Tóth Bence. – Remekül kezdtük a találkozót, támadásban és védekezésben is megfelelő ritmusban kosárlabdáztunk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szombathelyiek az elején gyengén dobtak. A második negyedtől nem tudtuk megkaparintani a lecsorgó labdákat, ezt pedig vetélytársunk könyörtelenül megbüntette. A hétvégi összkép alapján reálisnak gondolom a különbséget, de akadtak pozitívumok, amelyekre építhetünk. Természetesen Lilov és Jones nagyon hiányzott, hiszen mindketten vezérei az együttesnek, rutinjuk aranyat ér – fogalmazott a tehetséges kosaras.

Tóth a kanadai Jones hiányában a kezdőcsapatban kapott helyet, a mindössze tizenhét esztendős irányító nem okozott csalódást a produkciójával.

– Szerencsére sosem voltam izgulós típus. Minden segítséget megkaptam a társaimtól, ha láttak rajtam, hogy elbizonytalanodtam, egyből biztattak. Szerintem sem ment rosszul, bár az is kiderült, sokat kell még fejlődnöm az ehhez hasonló iramú összecsapásokhoz. Olyan kosárlabdázók ellen bizonyíthattam, akiket még pár éve csak a televízióban nézhettem – mutatott rá Tóth.

A jelenleg a nyolcadik helyen álló hajdúságiak a hétvégén újra parkettre lépnek, Molnár Andrásék Sopronban igyekeznek meglepetést okozni.

– Rendkívül kiegyenlített a bajnokság, gyakran borul a papírforma. A győzelem akkor jöhet össze, ha a Falco elleni meccs első negyedében bemutatott teljesítményünket négy játékrészen keresztül meg tudjuk ismételni. Jól ismerem a soproniak trénerét, Váradi Kornélt, aki a válogatottnál segédedzőm volt. Nagyon kedvelem Kornélt, aki egy fiatal, szép jövő előtt álló edző. Vetélytársunk nem kezdte fényesen a szezont, de viszonylag későn állt össze a keretük. Az egyik legveszélyesebb emberük Sasa Zagorac, aki idén Európa-bajnokságot nyert a szlovén válogatott színeiben – zárta mondandóját Tóth Bence.

Forrás - haon.hu
Foto, Slide - Derencsényi István, haon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus