Okorn és Váradi is a lepattanózást emelte ki a DEAC-Falco után

Bencze, Alekszics és Agafonov szerint a ZTE rövidebb kispadja döntött az Olaj ellen - Szekulovics jó csapatnak tartja a Kaposvárt - Dzunics és Tóth is elégedett az Albával - Mehmedovics: a mi célunk teljesen más, mint a Pécsé.

Alba Fehérvár - Naturtex-SZTE-Szedeák 97-68

Dzunic Branislav: Megint profi módon álltunk hozzá a mérkőzéshez, úgy, ahogy kell! Örülök annak, hogy harmincegy asszisztot adtunk, azt hiszem ez szezoncsúcs, úgy éreztem ismét csapatként játszottunk, hatan értek el tíz pontot, vagy ennél többet. Ne felejtsük el, hogy sorozatterhelés alatt vagyunk, de a fáradság egyáltalán nem látszik a játékunkon.

Andjelko Mandic: Próbáltuk megnehezíteni az Alba dolgát, de nem sok esélyünk volt. Lehet, hogy nincs köztünk ekkora különbség, de jobb csapatról van szó. Nem esünk depresszióba, a mi céljaink nem ugyanazok, mint az Albának.

Tóth Péter: Örülök, hogy újra győztes meccsen léphettem pályára, támadásban és védekezésben egyre jobbak vagyunk, ezt ma is bizonyítottuk. Közel száz pontot dobtunk, meggyőződésem, ahogy múlnak a meccsek, még hatékonyabbak leszünk. Várom a hasonlóan eredményes folytatást.

Wirth Ádám: Gratulálok az Albának, úgy nyertek, hogy az elejétől kézben tartották a mérkőzést. Nekünk csak periódusaink voltak, próbáltuk fizikálisan felvenni a versenyt a hazaiakkal, lassítani a játékukat, ami nem igazán sikerült. Átrohantak rajtunk.

Serco - TF-BP - Pécsi VSK-VEOLIA 53-85

Mehmedovic Merim: A Pécs jó csapat. Amíg nagyjából egyforma volt a dobószázalék, addig nem alakult ki nagyobb különbség. Jonas Bergstedt leigazolása az első lépés, hogy kicsit megerősítsük a csapatot, várható volt, hogy a trapézban erősebbek leszünk. A mi célunk teljesen más, mint a Pécsé.

Csirke Ferenc: Gratulálok a csapatomnak és a minket elkísérő szurkolóknak is. Az első félidőben nem találtuk a támadásaink ritmusát. A védekezéssel nem volt nagy gond, hiszen csak 28 pontot kaptunk. A harmadik negyedben kellett, hogy betaláljunk néhányszor, ezzel meg tudtuk törni a TF-et. Ellenfelünknél talán el is fáradtak azok, akik több időt töltöttek a pályán.

Filipovic Stefan: Az előző meccshez képest sokkal jobban tudtunk teljesíteni, a csapat is egyben volt. Új légiós jött a héten. Ahogy lehetett, felkészültünk, próbáltunk mindent gyakorolni a pár nap alatt. Az első félidőben tudtuk tartani a PVSK-t, de a másodikban nem.

Demeter Attila: Összességében megérdemelten nyertünk. Az első félidőt kicsit álmosan kezdtük, de a félidőben átbeszéltük a dolgokat, és teljesen más mentalitással jöttünk ki a második félidőre. A kinti dobásaink is jobban ültek, ennek köszönhetjük a győzelmet.

DEAC - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 95-88

Berényi Sándor: Kulcs volt a jó kezdés, ami sajnos egy hete Szegeden nem sikerült. Végre támadásban is kijött a lépés, kerek 50 százalékkal dobtunk a hárompontosvonalon túlról. Közhelyes, de igaz, hogy mindig akadt valaki, aki átlendítette a holtpontokon a csapat szekerét.

Gasper Okorn: Nem nagyon lehet mit mondani, a pocsék kezdés és az ellenfelünknek engedélyezett 53 lepattanó megpecsételte a sorsunkat. Mindezek ellenére is volt esélyünk visszajönni a mérkőzésbe, ezt elszalasztottuk, teljesen megérdemelt a hazai siker született.

Jahenns Manigat: A múlt heti vereség után tudtuk, hogy valamin változtatnunk kell. Minden edzésen keményen dolgoztunk azért, hogy bebizonyíthassuk szurkolóinknak, hogy készen állunk a nagy feladatokra. A mai sikerben elévülhetetlen érdemei vannak az edzői stábnak, akik kiválóan felkészítettek bennünket.

Váradi Benedek: Kellő felkészülést kaptunk az edzőinktől, de nagyon sok dolgot nem sikerült megvalósítanunk abból, amit szerettünk volna. Az ellenfél 53 lepattanó rengeteg, erre jobban oda kellett volna figyelnünk. Próbáltunk ritmust váltani, sikerült is visszajönnünk, de ebben elfáradtunk, ez volt a vereségünk oka. Köszönjük a szurkolóinknak, akik átutazták értünk az országot, kedden megpróbálunk javítani.

Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki Olaj KK 79-96

Bencze Tamás: Gratulálok a Szolnoknak, mert megérdemelten győzött, de a különbséget kicsit sajnálom. Bíztam abban, hogy a harmadik negyedben is vissza tudunk jönni, mint az első félidőben, de ez nem sikerült. Egyelőre a fiatal játékosainknak ez a fajta ritmus, nyomás még ismeretlen, de bízom benne, hogy a nemzetközi meccsek is hozzájárulnak ahhoz, hogy ezt mielőbb megszokják. Kiderült, hogy három jó teljesítmény, ilyen szintű csapat ellen kevés. Még a középmezőnyben is kevés ez a teljesítmény és ezért kell a cserepadról a 6., 7., 8, ember is. Csalódott vagyok, mert győzni szerettünk volna. Köszönjük a közönségnek a bíztatást és biztos vagyok benne, hogy ezt még meg tudjuk nekik hálálni!

Dragan Aleksic: A ZTE az első félidőben az összes hibánkat megbüntette és nagyon jól játszott és hatalmas küzdelemre késztetett minket. Azt a ritmust, amit diktáltunk csak az első félidőben bírták, mivel kisebb a rotációjuk a miénknél és el is fáradtak. A fiatal játékosokra ez az atmoszféra nagy nyomást jelent és ehhez mi jobban hozzá vagyunk szokva. Fizikálisan nőttünk a ZTE fölé és ez döntőnek bizonyult.

Andriy Agafonov: Ha ilyen csapatok ellen győzni szeretnénk, akkor a kispadról is több segítséget kell, hogy kapjunk. Az első félidőben, amikor még frissek voltunk egálra hoztuk a meccset, de a második félidőben, ahogy mentek előre a percek egyre csökkent a teljesítményünk és egyre inkább elfogytunk. Ez egy nagyon kemény mérkőzés volt, egyetlen gond hogy kikaptunk.

Benke Szilárd: Jó érzés visszatérni Zalaegerszegre! A mérkőzés egészét nézve nagy energiákat mozgósítottunk elöl és hátul is és a befektetett energia a végén megmutatkozott és győzni tudtunk.

Atomerőmű SE - Kaposvári KK 83-81

Szrecsko Szekulovics: Szeretnék gratulálni a Kaposvárnak, nagyon jó csapatnak tartom a vendégeket és be is bizonyították ezt, hiszen fel tudtak zárkózni a második félidőre. Nem vagyok teljesen megelégedve a csapatom teljesítményével, de úgy tűnik az idei bajnokság nagyon nehéz lesz. Köszönöm a szurkólóknak, hogy ennyien kilátogattak a Gesztenyés útra, ez sokat jelent a csapatnak.

Fekete Ádám: A mérkőzés utolsó pillanata inkább a szerencséről szólt, de ahogyan Ivan Lilov is mondta: az első félidőben nagyon statikusan játszottunk így a hazaiak el tudtak lépni jó pár ponttal. A szünet után teljesen átszellemülten léptünk pályára, felgyorsult a játékunk és tökéletesen kirajzolódott a játék képéből, hogy ez az ami nekünk igazán fekszik: önbizalommal teli és kemény játék. A végére egészen izgalmassá tettük a meccset, de úgy gondolom, hogy az első félidőben nem reagáltuk le megfelelően a Paks támadásait és későn „ébredtünk fel”. Bízom benne, hogy tanulni fogunk a hibáinkból és a következő mérkőzésünket hazai páláyn győzelemmel fogjuk zárni.

Shannon Evans: Gratulálok a Kaposvárnak, úgy gondolom, hogy egy nagyon kemény ellenféllel játszottunk, az első félidőben sikerült nagyon jól forgatnunk a labdát, voltak remek dobásaink és egy magabiztos előnyre tudtunk szert tenni, azonban a vendégek nem adták fel és vissza tudtak jönni. Hétfőn újra találkozunk és folytatjuk a munkát, amit elkezdtünk.

Ivan Lilov: Előszőr is gratulálok a Paksnak, nagyon nehéz egy ilyen csapat ellen játszani, ahol több játékos is 10 pont felett volt eredményes, ráadásul a hazaiak nagyon jól rotálták a labdát és az első félidőben megmutatták nekünk, hogy mennyire erős csapat és mennyire nehéz a Gesztenyés úton játszani. A második félidőre úgy érzem, hogy valamennyire sikerült rendeznünk a sorainkat és pár könnyű ziccerrel sikerült partiban tartani a mérkőzést. A végén sajnos kimaradt egy tripla, de ez nem azt jelenti, hogy feladjuk, továbbra is keményen fogunk dolgozni és bízom benne, hogy ez meg fogja hozni a gyümölcsét.

fotó: hunbasket.hu

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus