A B-csoportos döntő első meccsének hőse: Szobi Dániel

Az NB I/B-s finálé 1. derbijén Szobi Dániel volt a mezőny legjobbja, a rutinos irányító mesélt nekünk arról, szerinte miért jutott ide a TF.

A döntő első meccsèn meglehetősen kèzben tudtátok tartani az amúgy elèggè fizikális mèrkőzèst. Hogy èrzed, alapvetően mivel kerekedtetek ma a Vasas fölè?

A mérkőzés elején kamatoztatni tudtuk magassàgbeli fölényünket, a második félidőben pedig a távoli dobásaink kezdtek el “sülni”. A fizikális kosárlabda nem újdonság számunkra, talán ez is közre játszott abban, hogy kevesebbet hibáztunk.

Èleted egyik legfontosabb derbijèn karriered egyik legjobb, legkiegyensúlyozottabb teljesítmènyét hoztad. Ez annak fènyèben pláne bravúros, hogy az egèsz bajnokságban te töltötted a legtöbb percet eddig a pályán. Mi a titkod? Hogy tudod ennyire magas szinten tartani a koncentrációd ilyen szintű terhelès mellett?

Szeretném leszögezni, hogy ez a teljesítmény ugyanannyira a csapat/Merim érdeme, mint az enyém. Csapatként működtünk jól, és ezen a meccsen pont úgy alakult, hogy nekem jött ki a lépés. Nem titok, kemény alapozás, rendszeres, évközi kondicionalis/preventív edzések és megfelelő táplálkozás. Ez az, ami biztosítja a fizikális alapokat. A mentális felkészültség is legalább ennyire fontos, ez màr komplikáltabb. Egyrészt sokkal többször csúszik hiba a gépezetbe, mint szeretném, ami viszont fontos, hogy ez ne befolyásolja a későbbiekket, tovább kell lépni és bízni a rendszerben, a csapatban és persze önmagadban.

Tavaly ez a kèt gárda már vívott egymás ellen egy döntőt, mèghozzá a Hepp-kupában. Mennyiben másabb most ez az ütközet a te meglátásod szerint?

A tavalyi Hepp-kupa döntőben egy másik Vasas volt az ellenfelünk. Egyrészt más a vezetőedző, más rutinos mag és az akkori fiatalok is egy évvel és idősebbek, tapasztaltabbak és kétségtelenül jobb játékosok lettek. Azonban a mi fiataljaink is fejlődtek, plusz idénre összeállt egy olyan csapatkohézió, ami talán kijelentethetjük, (legyen arany vagy ezüst) túlszárnyalta a tavalyi Hepp-kupa diadalt.

Mit gondolsz, mennyire vèletlen hogy pont ez a kèt csapat jutott be a finálèba ennyi előre kimondott feljutó projekt kárára?

A személyes véleményem, hogy két olyan csapat jutott a döntőbe, melyek a másodosztályt tekintve top 3-4-ben vannak az edzésmunkát tekintve. Persze kellett hozza nemi szerencsi is, hiszen nagyon szoros elődöntők, majd negyeddöntők voltak, azonban a külön öröm és pozitív üzenet, hogy a befektetett munka ilyen szinten kamatozhat.

Te rutinosabb harcosként hogy látod, mièrt tud ennyi fiatal játèkos èrvènyesülni ebben a kèt gárdában? Mennyire èrzed azt, hogy ebben rèsze van az úgynevezett fiatal szabálynak?

A Vasas Akadémia révén egy sikeres és több lépcsős kiválasztási folyamat végtermékeként építi be a fiataljait a felnőtt csapatba, ez az egyik út, amelyet szerencsére egyre több hazai egyesület követ, gondoljunk csak a pécsiekre. Remélhetőleg egyre többen rátérnek erre az ösvényre. A mi csapatunk egy másik modellt követ, az hogy ez mennyire sikeres, nem az én tisztem eldönteni, viszont az biztos, ha mennyiségben nem is, de minőségben felveszik a harcot a TF-nevelések a többiekkel. A fiatal szabály egyértelműen segíti a fiatalok integrációjàt.

Milyen volt a hangulat a Sport11-ben? Mivel ès mièrt ajánlanád a nèzőknek, szurkolóknak, hogy jöjjenek szerdán a Kánai útra?

A hangulat kiváló volt, közel teltház, úgy gondolom hasonló küzdés és színvonal várható szerdán, biztatok mindenkit, hogy látogasson ki!

Fotó - TF-BP facebook oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus