Beharangozó: NBI/B – Az utolsó hét programja

Legkésőbb szombatig befejeződnek a másodosztály küzdelmei, bajnokot avatunk mindkét csoportban.

Piros csoport

Döntő:

Vasas Akadémia – Tehetséges Fiatalok Basketball Players (szerda, 18:00)

Meggyőző volt a TF elsőre, mivel gyakorlatilag nem változik a hazai pálya szerepe, így ha nem tud nagyot javulni a Vasas, akkor gyors lezárása lehet az idei finálénak. A pasarétieknél hiányoztak a jó egyéni teljesítmények az előző derbin, kétszer nem valószínű, hogy betlizzenek a kulcsjátékosok, mert itt bizony már elő kell lépnie a Moravcsik-Katona duónak, hogy a fiatalok is fel tudjanak zárkózni hozzájuk. Temetni nem szabad a Vasast, ne feledjük, eddig mindkét párharcot pálya és meccshátrányból fordították meg, elképesztően szívós társaságról beszélünk, amely képes lehet 0-1-ről is elhódítani a bajnoki címet. A TF-nek az előző meccs receptjét kell elővenni, ha a kulcsemberek nem csak bírják a 40 percet, de még hozzá extrát is nyújtanak, plusz Filipovic is előlép az első összecsapás halványabb produkciója után, akkor akár már szerdán bajnokot avathatunk.

A párharc állása: 1-0 a TF javára.

3. mérkőzés: szombat, 18:30 – ha szükséges

Rájátszás a 3. helyért:

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – OSE Lions (szerda, 18:00)

Nem volt túlságosan motivált az első meccsen Veszprém, ez a teljesítményükre is rányomta a bélyegét, kérdés, mennyire akarják elnyújtani a párharcot, mert jelenleg az OSE sokkal esélyesebbnek tűnik az éremszerzésre. A bakonyiak eddig szenvedtek hazai pályán a rájátszásban, és lehet, hogy a bronzérem lehetősége már kevésbé fogja előrevinni őket, így akár itt is befejeződhet a hét vége előtt a küzdelem.

A párharc állása: 1-0 az OSE javára.

3. mérkőzés: szombat, 19:00 – ha szükséges

Rájátszás az 5. helyért:

Nyíregyháza Blue Sharks – PVSK-Kronosz Kiadó (kedd, 18:00)

Jó esélye van megfordítani a párharcot a Nyíregyházának, hagyományosan erősek odahaza, a tripláik is sülni szoktak, egy jó dobóformával megspékelve pedig könnyedén vehetik a visszavágó nehézségeit. A Pécstől extra kell elől-hátul, a húzóembereknek egyszerre kellene még egyszer a szezonban jó napot kifogniuk, hogy egy ki-ki meccsen elkaphassák a Kék Cápákat.

Az első mérkőzés végeredménye: 72-69 a PVSK javára.

Rájátszás a 7. helyért:

Nagykőrösi Sólymok KE – MEAFC (szerda, 18:00)

Gyakorlatilag ez a párharc is 0-0-ról indul, a két pontos fór nem sok a miskolciaknak, legutóbb ráadásul hattal maradtak alul Nagykőrösön. Rendkívül meggyőző odahaza Lakosa Zsolt együttese, a közönségtől hajtott kiscsapat valósággal szárnyal saját szurkolói előtt, ráadásul a palánk alatt Dobossal továbbra sem lesz könnyű dolguk, még ha a mezőnyposztokon fel is veszik a versenyt a házigazdákkal.

Az első mérkőzés végeredménye: 80-78 a MEAFC-nak.

 

Zöld csoport

Döntő:

Ford Ivanics-Budafok – BKG-Príma SE (szerda, 19:00)

Van-e annyi a Budafokban, hogy még egyszer utoljára, a hazai szezonzáróján nekimenjen a veretlen aranyra hajtó top favoritnak? A bajnoki címét nem sok minden veszélyezteti már a BKG-nak, de egy becsület győzelemre még jó lehet egy extra napot kifogó, a dobásokkal sem hadilábon álló Budafok, de ahhoz eddigi legjobb teljesítményükre lenne szükség elől-hátul egyaránt. Mivel a feljutás biztos mindkét félnek, így szinte presztízs csatává avanzsált a döntő, a legnagyobb kérdés inkább, hogy sikerül-e hibátlan szezont zárnia a Szigetszentmiklósnak?

A párharc állása: 1-0 a BKG javára

3. mérkőzés: péntek, 17:30, Szigetszentmiklós – ha szükséges

Rájátszás a 3. helyért:

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub – Salgótarjáni KSE (kedd, 19:00)

A bronzérem is gyorsan gazdára találhat, odahaza azért mindig összekapja magát a Tiszaújváros, de nagyon magabiztosnak tűnt az első meccsen a Salgótarján, ha kitart a lendületük, akkor kedd este már meg is lehet a harmadik dobogósunk. Jackson nélkül értelemszerűen máshogy fest a borsodiak játéka, ezt most is kihasználhatják a nógrádiak, akiknek sokkal mélyebb és egészségesebb a keretük, míg a hazaiaknál Piukovics bokasérüléssel küzd.

A párharc állása: 1-0 a Salgótarján javára.

3. mérkőzés: csütörtök, 19:00, Salgótarján – ha szükséges

Rájátszás az 5. helyért:

SMAFC – Bajai Bácska FKE (szerda, 19:00)

Déjá vu érzése lehet a Bajának, az előző körben is Sopronban kell kezdenie a párharcot, akkor nagy zakó után végül egy hazai KO-val abszolválták a továbbjutást. A SMAFC-tól nem várható azért ekkora összeomlás idegenben, az alapszakaszban is csak négy ponttal maradtak alul a bácskaiak otthonában, viszont odahaza 19 egységgel voltak jobbak Berneczeiék. Most is kell a jó start a soproniaktól, akárcsak a MAFC ellen, úgy nem valószínű, hogy újra felállnak nagy hátrányból Vukicevicék, de két szoros derbi sem elképzelhetetlen ennél a párosításnál.   

Visszavágó: péntek, 19:00, Baja

Rájátszás a 7. helyért:

Sopron KC-Sportiskola – MAFC II. (szerda, 17:30)

Itt 2-0 lett a fővárosiak javára az alapszakasz párharc, Sopronban még a Peringer-Katona duó nélkül, Bordács és Siklós nagy meccsével arattak győzelmet a MAFC fiataljai, majd hazai pályán 20 ponttal diadalmaskodtak. A Baja elleni első meccset kellene lemásolniuk, akkor egy rutintalanabb csapat vendégeként már talán kétszer nem esnek ugyanabba a hibába, de nagyon jól megy a MAFC a szezon második fele óta, így a lendületük is kitarthat a hetedik helyig. 

Visszavágó: szombat, 18:30, Budapest

Rájátszás a 9. helyért:

EKE Eger KOK – DEAC U23 (kedd, 18:30)

A kérdés itt csak az lehet, hogy kettő vagy három mérkőzésen nyeri a párharcot a DEAC, akkora volt a különbség az első találkozójukon, odahaza még előrukkolhat egy utolsó nagy meccsel az Eger, de a cívisvárosban eddig nem sokan szorongatták meg a rájátszás során a hajdúságiakat.

A párharc állása: 1-0 a DEAC javára.

3. mérkőzés: péntek, 18:30, Debrecen – ha szükséges

Rájátszás a 11. helyért:

Motax-Pápai KC – Falco KC Szombathely U23 (csütörtök, 17:45)

A Pápa is sokkal összeszedettebb játékra képes hazai környezetben, most kettőt vívhatnak otthoni környezetben egymás után, viszont ez a Falco bebizonyította, hogy kellő fiatal tehetséggel rendelkezik ahhoz, hogy kulcsemberei nélkül is fölényes győzelmet arathasson. Nem elképzelhetetlen a fordítás, de az egyik meccsen partiban lehet a vasi gárda a végjátékban is. 

A párharc állása: 1-0 a Falco javára.

3. mérkőzés: szombat, 17:45, Pápa – ha szükséges

 

Fotó: facebook.com/tehetsegesfiatalokbp

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus