Beharangozó: NBI/B – Hatmeccses csonka forduló

Duplázik a Honvéd hazai pályán, a TF a Békést, a Nyíregyháza a Bonyhádot fogadja. A Zöld csoportban U23-as rangadót vív egymással a DEAC és a Sopron, míg a Pápa Fehérváron próbál menekülni a kieső zónából.

Piros csoport

Budapesti Honvéd SE (14., 2-10) – PVSK-Kronosz Kiadó (4., 8-5) (szerda, 18:30)

Eddigi három, vendégként lejátszott hétközi mérkőzésén egyszer sem tudott teljes kerettel felállni a PVSK, két alapemberük, Demeter és Antóni mindegyik összecsapást kihagyta, és két vereség mellett (MEAFC, Veszprém) csupán Vásárhelyen tudtak győzedelmeskedni. Kérdés, hogy a Szeged elleni rangadóra készülő felnőtt csapat nélkülözi-e szerda este tehetséges fiataljait, mivel hiányukban csökkennek a kétszeres U20-as bajnok esélyei. A Honvéd a tabellán elfoglalt helye ellenére igencsak veszélyes csapat, Oroszlányban is megvillantották valódi tudásukat, az ideiglenes hazai pályán biztosan vérszemet kapnak, ha tartalékosan érkezik a pécsi együttes.

Tehetséges Fiatalok Basketball Players (5., 7-6) – Calle Pubfood Békés (9., 6-8) (szombat, 16:00)

Visszatalált Vásárhelyen a helyes ösvényre a TF alakulata, Debreceni Dániellel a fedélzeten egyértelműen erősödtek, a Kaszásoktól igazolt Kollár Zsomborral karöltve a rotáció is tovább bővült, már csak Filipovic visszatérésnek az ideje kérdéses. Elképzelhetetlen még egy Nagykőrös elleni mérkőzés a házigazdáktól, és bár a Békést sem szabad lebecsülni, Kertészék inkább a támadójátékukra apellálnak, hátul a legtöbb pontot kapták az egész mezőnyben, ami nem kecsegtet sok jóval a fővárosi kiruccanás előtt.

Nyíregyháza Blue Sharks (3., 10-4) – Knipl Kft. Bonyhádi KSE (13., 4-10) (szombat, 17:30)

Fazekas Csaba visszatért nevelőegyesületéhez Debrecenből, a 18 esztendős tehetséggel pedig bővült a fiatal poszton bevethető játékosok névsora, ráadásul szerkezetben is több variációs lehetőséghez juthat Siska János vezetőedző. Odahaza makulátlan a Nyíregyháza mérlege, a Bonyhád hét meccs óta nem tudott nyerni, az előjelek alapján a házigazdáknak kell hozniuk az összecsapást.

Budapesti Honvéd SE (14., 2-10) – MTK Törökbálint (8., 6-8) (szombat, 18:00)

Duplázik és ezzel utoléri a mezőnyt a Honvéd gárdája, de hogy az alsóházban is zárkózni tudjon, ahhoz hoznia kellene a hazai fellépéseit. Az MTK kerete erősebbnek tűnik elsőre, több rutinosabb játékossal rendelkeznek, viszont a kiegyensúlyozottság nem jellemző rájuk idén, ez pedig az egyre jobban összeálló Honvéd malmára hajthatja a vizet.

 

Zöld csoport

DEAC U23 (9., 5-9) – Sopron KC-Sportiskola (7., 6-8) (szerda, 18:00)

Magas poszton méltó ellenfele akadhat a debreceni Omenakának, a Werner-Bagó duó eddig sok fejtörést okozott a gyűrű közelében a riválisoknak, mezőnyben pedig a Polgárdy-Kántor páros veheti fel a kesztyűt a Tóth-Opre-Kozák vezette hazai sorral. Pikáns derbi elé néz a két utánpótlás fellegvár, presztízs értéke is lehet a találkozónak amellett, hogy roppant kiegyensúlyozottak az erőviszonyok.

Alba Fehérvár (14., 2-13) – Motax-Pápai KC (13., 3-12) (vasárnap, 15:00)

Múlt heti produkciójával akár újabb győzelmet ünnepelhet a Fehérvár együttese, amivel beérné a három sikerrel előtte álló Pápa-Kaszások-Eger triót. A Pápának menekülnie kell a veszélyzónából, erre a legjobb lehetőségük egy alsóházi rangadó, legutóbbi U23-as ellenfelükkel azonban nem tudták tartani a lépést (MAFC), és ezúttal is kérdéses, meddig bírják Kálmánék, ha a Fehérvár nagyobb sebességi fokozatra tud kapcsolni.

 

Fotó: Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia facebook oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus