NBI/B - Beharangozó 4. forduló

Mindhárom veretlen együttes idegenben próbálja megőrizni makulátlan mérlegét, a Vásárhely és a Honvéd a tavalyi két keleti éllovashoz, a Salgótarjánhoz és a Békéshez látogatnak, míg az OSE-ra Pécsen vár könnyebb kiruccanás.

Keleti csoport

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK (4., 2-1) – Nagykőrösi Sólymok KE (6., 2-1) (péntek, 18:00)

A vásárhelyi zakó óta összekapta magát a Tiszaújváros (két győzelem zsinórban), de hazai pályán eddig csak egyszer mutatta meg magát a gárda, akkor pedig három negyednyi remeklés után majdnem leolvadtak a Brunyánszky tanítványok a megyei rivális MEAFC ellen. Várhatóan tanultak akkori hibájukból Madár Bandiék, és a Nagykőrös ellen már kiegyensúlyozottabb teljesítményt láthattunk tőlük, de esélyesként sem vár könnyű mérkőzés a borsodiakra, egy roppant jól szervezett csapat látogat hozzájuk, amely már bevette Békést és megszorongatta a DEAC-ot is!! Egyértelmű, hogy számolni kell Lakosa Zsolt fiaival, kiegyenlített derbit várok, pikáns csatákkal (Madár-Osnach-Debreceni ill. Mácsai-Tóth-Molnár), talán csak centerposzton lehet hátrányban a vendég alakulat.

Salgótarjáni KSE (9., 1-2) – Vásárhelyi Kosársuli (1., 3-0) (péntek, 19:00)

Egyelőre csak Moore játéka üti meg az utóbbi években a Salgótarjántól megszokott szintet, Csapai kezdi ugyan felvenni a fonalat, de egyelőre ez kevésnek tűnik ebben a roppant szoros mezőnyben. A Hepp Kupa szünet segíthetett kicsit a csapatépítésben nógrádi oldalon, amely a csoportelsőt látja vendégül, a Vásárhely eddig meggyőző produkcióval hozta mindhárom fellépését. Úgy tűnik, a tavalyi ”tisztogatás” és az idei igazolások beváltak a csongrádiaknál, valamint hátul is hatékonyan működik a csapat, a Honvéd mögött a második legkevesebb pontot kapták eddig a tejes másodosztályt figyelembe véve. Ha Moore ihletett formában pattogtat ismét, és a Csapai-Blaskovits páros mellett a kiegészítő emberek is hozni tudják magukat, akkor a hazai közönség segítségével képesek lehetnek az ex-tarjáni Szabó Péter vezette listavezetőt megszorongatni, amelynek azért eddigi egyetlen idegenbeli meccsén nem jött ki makulátlanul a lépés (Egerben 66-68). 

EKE Eger KOK (11., 0-3) – Nyíregyháza Blue Sharks (8., 1-2) (szombat, 16:00)

Odahaza lehet keresnivalója a fiatal egri csapatnak, bár a nyíregyháziak amerikai légiósával nem lesz könnyű dolga Váczi Péter magasembereinek a palánkok alatt. A negatív mérleg ellenére a nyírségieknek is lesz keresnivalójuk bőven az idei kiírásban, az egymás után elszenvedett két vereségükre pedig remek gyógyír lenne egy idegenbeli siker, amely a hevesiek otthonában nem is elképzelhetetlen.

DEAC Kamilla Gyógyfürdő (3., 2-1) – Óbudai Kaszások (10., 1-2) (szombat, 18:00)

A harmadik és a tizedik csap össze Debrecenben, de a pozíció csalóka nagyon, hiszen rendkívül sűrű a mezőny, egy-egy győzelem-vereség dönt jelenleg a helyezésekről, ráadásul a szezon előtti felvezetőnkhöz képest mindkét csapat a várakozásoktól eltérően szerepel. Azonban míg a Kaszások a negatív mérleg ellenére kellemes meglepetést okoztak eddigi játékukkal, addig a DEAC korántsem egy bajnokesélyes benyomását kelti, dacára a pozitív mutatónak. A kéthetes bajnoki szünet a hajdúságiaknál is sokat lendíthetett az összhang megtalálásán, ha ez sikerült, akkor nehéz percek várnak a fővárosiakra, akik leginkább a csapategységükkel szorongathatják meg saját pályáján Ferenczi Tamás együttesét.

Calle Pubfood Békés (7., 1-2) – Budapesti Honvéd SE (2., 3-0) (szombat, 18:00)

A Békés játékerejét továbbra is nehéz megítélni, legutóbb már mutattak életjelet magukról Óbudán: Krstic megtalálta a dobókezét, Schéda nyerőember volt, Kertész sokoldalúsága sikert ért, Koma hozta a tőle megszokott kiegyensúlyozott teljesítményt, de így is csak a ráadásban tudták kiharcolni a győzelmet. Odahaza kellemetlen vereségbe szaladtak bele a Nagykőrös ellen, amely majd 20 ponttal volt jobb vendéglátójánál, ez pedig nem a legjobb előjel a veretlen Honvéd látogatása előtt. A fővárosiak ereje (is) a csapategységben rejlik, azon kívül, hogy bőven van merítési lehetősége a rekordbajnok mesterének, így a kulcsemberek pihentek tudnak lenni a hajrára, ami Békésen nem feltétlenül mondható el, a kezdők játéka gyakorlatilag a siker kulcsa is egyben. Még egy akkora pofont, mint a Sólymok ellen, nem fog engedni a házigazda, ebben biztosak lehetünk, de a Honvéd fordulóról fordulóra mutatott egyre jobb teljesítményt, amellett, hogy megőrizte veretlenségét, a legkevesebb pontot kapta az összes csapat közül, posztonként is több lehetősége van Puskás Artúrnak, emiatt nem lenne meglepetés egy vendég siker.

MAFC (12., 0-3) – MEAFC (5., 2-1) (vasárnap, 18:00)

Korántsem egyértelmű a sereghajtó és az idén négybe vágyó borsodi csapat csatája, a Bors Miklós vezette házigazdák igen kellemetlen vendéglátók lesznek ebben a szezonban, ha pedig kis rutint is szereznek, akkor a jó játék mellé egy-egy győzelem is összejöhet. Hazai pályán kínálkozik erre a legjobb esély, éppen ezért nem mehet biztosra a mélyebb kerettel érkező MEAFC, ha le tudják törni a fiatal fővárosiak lelkesedését, akkor viszont hozhatják a papírformát.

 

Nyugati csoport

Metal-Work Bonyhádi KSE (10., 1-2) – MTK Törökbálint (6., 2-1) (péntek, 19:00)

Nagyon meggyőző az MTK idei játéka, Győrben is csak egy dobáson múlt, hogy most nem veretlenül látogatnak Bonyhádra Szarvas Gábor fiai. A Bonyhádot hazai pályán sosem szabad lebecsülni, Tömösváry villanásaival azért még lépéselőnyben lehetnek a palánkok alatt, de bővebb a rotációs lehetősége a vendégek edzőjének, amivel felőrölhetik a megfiatalított tolnai alakulatot.

Bajai Bácska FKE (11., 0-3) – SMAFC-NYME (3., 2-1) (szombat, 17:00)

Többet vártam a Bajától, de ha Ágfalvi is újra harcra kész lesz, akkor másképp fog festeni a bácskaiak játéka, mint hogy Mándity egyedül viszi a hátán a csapatot. A soproniak szépen fejlődtek tavalyhoz képest, a fiatalok egy év rutinja is érződik az összképen, így nem esélytelenül utaznak a halászlé ”fővárosába”.

Alba Fehérvár (12., 0-3) – Pápai Kosárlabda Club (5., 2-1) (vasárnap, 15:00)

Látva a Pápa eredményeit és a fehérváriak tovább fiatalított keretét, a sima vendég siker lenne a papírforma a vasárnapi derbin. Ha Filipovicséknál mindenki hadra fogható lesz, akkor egy gyors, pörgős játékkal megkeseríthetik a rutinos Kálmánék dolgát, ellenkező esetben a tapasztalat ismét (aranyat) győzelmet érhet.

BUDAFOK (4., 2-1) – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (2., 2-1) (vasárnap, 17:00)

Szokatlan kimondani, de bizony rangadó lesz Budafokon a Győr vendégjátéka. Örömteli, hogy mindkét együttes nagyot tudott előrelépni az elmúlt év(ek)hez képest, és nem kizárt, hogy mindketten a csoport első felében végeznek majd az alapszakasz végeztével. A Győr egy fokkal jobb szerkezettel rendelkezik, már ami a kezdőket illeti, de csapatként funkcionálva remekül ellensúlyozta ebbéli kisebb hátrányát (azért nem kell félteni őket, mezőnybe és a palánk alá is bőven van embere a padról Károly Máténak) a Budafok, ami most elég lehet egy újabb sikerhez.

PVSK-Kronosz Kiadó (9., 1-2) – OSE Lions (1., 3-0) (vasárnap, 18:00)

Akár egy izgalmas derbi is kerekedhet az összecsapásból, noha merőben eltérő célok motiválják a két együttest. A PVSK fiataljai odahaza tavaly szinte a teljes mezőnyt megizzasztották, most is hasonló teljesítményre számítunk tőlük, míg az OSE eddig magabiztosan menetel át ellenfelein, ahogy egy bajnokesélyeshez illik. Játékerőben nem tudja felvenni a versenyt oroszlányi ”kihívójával” a hazai alakulat, de lelkesedéssel pótolhatják mindezt Demeter Attiláék, az azonban biztos, hogy az OSE gyengébb dobóformája, rosszabb napja is kellene a bravúrhoz.
 

Fotó: phoenixkk.gportal.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus