NBI/B - Beharangozó: két keleti derbi

Két elhalasztott derbit pótolnak az All-Star gála hétvégéjén, mindkettőre a fővárosban kerül sor, a Honvéd az azonos mérleggel álló Nagykőröst fogadja, míg a Kaszások az éllovas Vásárhelyt látják vendégül.

Keleti csoport

Budapesti Honvéd SE (6., 4-3) – Nagykőrösi Sólymok KE (5., 4-3) (péntek, 19:00)

Remek kezdés után (négy győzelem zsinórban) kicsit megtorpant a Honvéd együttese, a MEAFC ellen már sorozatban a harmadik vereségükbe szaladtak bele, míg a Nagyőrös nagyobb széria nélkül, főleg a hazai meccseit hozva, meglepetésre felkúszott a zsúfolt középmezőnybe. A tét tehát nem kicsi, a győztes tehet egy lépést a felsőházi rájátszást érő helyek egyike felé. A fővárosiak kerete a kisebb hullámvölgy ellenére még mindig több lábon állónak tűnik, a padról is húzóembereket tud harcba küldeni Puskás Artúr, míg Lakosa Zsolt főleg két kulcsjátékosára, Tóth Viktorra és Mácsai Károlyra támaszkodhat. Ha ezt a két, remek formában lévő játékost ki tudja venni a játékból a házigazda, akkor sima meccs is lehet belőle, ellenkező esetben csak a hajrá fog dönteni.

Óbudai Kaszások (9., 2-5) – Vásárhelyi Kosársuli (2., 6-1) (vasárnap, 18:00)

A debreceni kisiklástól eltekintve (ahol a DEAC eddigi legjobb formáját nyújtotta) roppant magabiztosnak és kiegyensúlyozottnak tűnik Utasi Gábor legénysége, támadóarzenáljuk a Szabó-Genal-Vas trió által vezérelve egészen félelmetesen muzsikál eddig. Idegenben azonban csak a Salgótarjánt tudták túldobni, Egerben és Debrecenben beragadt a gépezet, a Kaszások pedig odahaza nem okoztak még csalódást, két siker mellett csak hosszabbításban maradtak alul a Békéssel szemben. A tabellán elfoglalt helyezésük ellenére egyáltalán nem vár sima meccs a csongrádiakra, szívós ellenfélnek bizonyult eddig Nagy Bálint alakulata, ha azonban ismét begyújtja a rakétáit a Vásárhely, akkor az óbudaiak először szenvedhetnek el hazai pályán egy nagyobb arányú vereséget.

Fotó: honvedkosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus