A Celtics nyerte a játéknap rangadóját, Doncic történelmet írt

Hozta a kötelezőt a Clippers, miközben megszakadt a Hornets negatív sorozata. Meglepte a Warriorst a Spurs, magabiztos volt a Denver, hosszabbítás döntött Portlandben.

Phoenix Suns – Boston Celtics 107–117

Nem ért győzelmet Durant klasszis teljesítménye. A játéknap rangadóján a nyugati hatodik a keleti listavezetőt fogadta. Mivel a Suns még nem érezheti magát biztonságban a playin-helyek elkerülését illetően, így koránt sem volt mindegy a mérkőzés végkimenetele. Kevin Durant (45 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz) minden tőle telhetőt meg is tett azért, hogy esélye legyen a házigazdának, ám Devin Booker hiányában a Phoenix nagyrészt csak futott az eredmény után. Bradley Beal (25 pont, 4 gólpassz) igyekezett ugyan és Bol Bol (13 pont, 4 gólpassz) is jól szállt be a padról, ám a Celtics egy másik kávéházat képviselt, így a találkozó egészét tekintve reálisan nem volt esélye az arizonai gárdának a meglepetésre.

Javított a Celtics. Sorozatban tizenegy győzelmet követően Clevelandben és Denverben is kikapott a Boston, mondhatni porszem került a gépezetbe, amit az arizonai sivatagban lehetett kozmetikázni. Ennek megfelelően kezdett a Celtics, Jayson Tatum (29 pont, 10 lepattanó, 7 gólpassz, 5/9 tripla) és Jaylen Brown (27 pont) párosa révén már az első két negyedben pontot téve a mérkőzés végére. A nagyszünetben tizenkettő volt a vendég alakulat előnye, amit a folytatásban már nem is adott ki a kezéből. A harmadik felvonás végén egyszer még visszakapaszkodott ugyan a vendéglátó, ám Jrue Holiday (15 pont, 6 gólpassz) triplái gyorsan lehűtötték a kedélyeket, így győzelemmel távozott a Footprint Centerből a Celtics.

A Suns legjobb dobói: Durant 45/12, Beal 25/9, Bol 13/3
A Celtics legjobb dobói: Tatum 29/15, Brown 27/9, Holiday 15/9

Detroit Pistons – Dallas Mavericks 124–142

Nem volt esélye a Pistonsnak. A liga egyik leggyengébb csapataként ezúttal is elvárások nélkül lépett pályára a Detroit, ám ez nem egyenértékű azzal, hogy feltartott kézzel. Ennek megfelelően a nagyszünetig remekelt Cade Cunningham (33 pont, 9 lepattanó, 10 gólpassz), Simone Fontecchio (27 pont, 4 lepattanó, 4/5 tripla), Jaden Ivey (17 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) és James Wiseman (17 pont, 12 lepattanó, 4 gólpassz, 8/10 mezőnyből) kvartettje, így tapadt ellenfelére a házigazda. A fordulást követően azonban már a Dallas akarata érvényesült, ennek eredményeképpen pedig kinyílt az a bizonyos olló. Összességében tisztes helyt állt a vendéglátó, ám ezen az estén ez csak annyira volt elegendő, hogy asszisztáljon a gárda Luka Doncic rekordjához. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy Jalen Duren az utolsó negyedben egy teljesen felesleges sportszerűtlen fault, majd az azt követő kisebb kakaskodás okán a kiállítás sorsára jutott.

Luka Doncic történelmet írt. A Mavs szlovén klasszisa egy nem mindennapi NBA-rekord közelébe került. Elmúlt öt meccsén ugyanis mindannyiszor 30+-pontos tripla-duplával zárt, ám ahhoz, hogy ebben a diszciplínában egyeduralkodóvá váljon ezt hatodjára is össze kellett hoznia. A mérkőzés előtt felröppentek olyan pletykák miszerint nem vállalja a játékot, ám végül parkettre lépett, s 39 pontos, 10 lepattanó és 10 gólpasszos performansszával történelmet írt. Mivel mellette Kyrie Irving (21 pont, 5 gólpassz), Daniel Gafford (17 pont, 7 lepattanó) és Tim Hardaway Jr. (17 pont) is brillírozott, így nem mellékesen a meccset is magabiztosan nyerte meg a Dallas.

A Pistons legjobb dobói: Cunningham 33/9, Fontecchio 27/12, Ivey 17/6, Wiseman 17
A Mavericks legjobb dobói: Doncic 39/12, Irving 21/9, Hardaway Jr. 17/12, Gafford 17

 

Los Angeles Clippers – Chicago Bulls 112–102

Megizzadt a Clippers. Legutóbbi négy meccséből hármat is megnyert a Los Angeles-i egylet, ám ahhoz, hogy tartsa a kiváló pozícióját kötelező volt a Bulls ellen is begyűjteni a győzelmet. Ami nem ígérkezett egyszerűnek, hiszen a hatszoros bajnok is remekel, ötből négy siker is a tarsolyába került az elmúlt napokban. Ezt igazolva az első három negyed a vendégek dominanciáját hozta, DeMar DeRozan (24 pont, 8 lepattanó, 10 gólpassz), Nikola Vucevic (22 pont, 11 lepattanó) és Coby White (19 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) triója kiválóan muzsikált, ennek okán pedig még a záró tizenkét perc kezdetén is a vendég gárda vezetett. A Clips azonban nem adta fel, Paul George (22 pont, 5 lepattanó, 9 gólpassz), Kawhi Leonard (19 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) és a tripla-duplát összehozó James Harden (14 pont, 11 lepattanó, 10 gólpassz) mellé felzárkózott Norman Powell (18 pont, 4 lepattanó) is, aki kulcsszituációkban szerzett fontos kosarakat, miközben a Chicago dobásai elkezdtek kimaradozni. Ezt pedig könyörtelenül kihasználta a házigazda, ezzel újabb fontos győzelmet szerezve.

A Clippers legjobb dobói: George 22/6, Leonard 19, Powell 18/6
A Bulls legjobb dobói: DeRozan 24, Vucevic 22/6, White 19/9

 

Charlotte Hornets – Brooklyn Nets 110–99

Megszakadt a Hornets rossz szériája. Zsinórban hat vereséggel a háta mögött fogadta a Brooklynt a Charlotte, s habár a Nets az elmúlt öt fellépéséből hármat is megnyert, ez nem változtat a stabil alsóházi besorolásán. A sérülés miatt hat meccset kihagyó Cam Thomas (31 pont) remek formában tért vissza, ez pedig megadta az alaphangot a vendégek számára, csakhogy a második negyedben új erőre kapott a Hornets, amely Miles Bridges (24 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz), Brandon Miller (23 pont, 7 lepattanó) és Nick Richards (15 pont, 11 lepattanó) vezetésével 32–17-re hozta ezt a játékrészt. A fordulást követően hiába próbált felzárkózni Thomas mellé Mikal Bridges (19 pont, 4 gólpassz) és Nic Claxton (14 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz) duója, innen már nem volt visszaút Kevin Ollie csapata számára.

A Hornets legjobb dobói: Bridges 24/6, Miller 23/6, Richards 15
A Nets legjobb dobói: Thomas 31/15, Bridges 19/12, Claxton 14

 

Golden State Warriors – San Antonio Spurs 113–126

Wembanyama nélkül nyert a Spurs. A Warriors hatalmasat küzd azért, hogy minél jobb helyet csípjen el a tabellán, ellenben az elmúlt három meccséből csak egyet tudott megnyerni, ráadásul Stephen Curry bokasérülés miatt a San Antonio ellen sem léphetett pályára. A Spurs a Nyugat sereghajtója, ennek ellenére egy-egy meglepetés mindig benne van Gregg Popovich egyletében, amely ezúttal Victor Wembanyama nélkül lépett parkettre. Jobban kezdett a texasi gárda, olyannyira, hogy Keldon Johnson (22 pont, 11 lepattanó), Malaki Branham (20 pont) és Jeremy Sochan (20 pont, 5 lepattanó) iránymutatásával a második negyedben ki is végezte az ellenfelét. 30–16-ra nyerte meg ezt a felvonást a Spurs, s habár az utolsó játékrész elején Jonathan Kuminga (26 pont) révén még próbálkozott a házigazda, ám mellé mindössze Klay Thompson (27 pont) tudott érdemben felnőni, két emberrel pedig nem lehet meccset nyerni a mai NBA-ben.

A Warriors legjobb dobói: Thompson 27/15, Kuminga 26, Wiggins 11/3, Jackson-Davis 11
A Spurs legjobb dobói: Johnson 22/12, Branham 20/9, Sochan 20/6

 

Denver Nuggets – Utah Jazz 142–121

Magabiztos volt a Nuggets. Nehéz sorsolása ellenére is remek formát mutat a Denver, amely a Utah ellen sem siklott ki. Meglepő is lett volna, ha a legutóbbi tíz meccséből csak kettőt hozó Jazz éppen odahaza lepi meg a Nuggets gárdáját, bár az NBA-ben mint tudjuk, bármi megtörténhet. Olyan szinten kezdett határozottan Michael Malone társasága, hogy a nagyszünethez közelítve már majdnem negyven pont volt a felek között a differencia. Jamal Murray (37 pont, 7 gólpassz, 6/9 tripla), Nikola Jokics (26 pont, 6 lepattanó, 8 gólpassz) és Michael Porter Jr. (19 pont, 4 lepattanó) is kiválóan játszott, csakhogy a fordulást követően egy kissé kiengedett a házigazda, így a Jazz Keyonte George (29 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) és Jordan Clarkson (22 pont, 4 lepattanó) vezérletével húsz pontot ledolgozott a hátrányából. A Denver szerencséjére elég nagy volt az a félidei előny ahhoz, hogy onnan már ne legyen esélye a győzelemre a Utahnak.

A Nuggets legjobb dobói: Murray 37/18, Jokics 26, Porter Jr. 19/9
A Jazz legjobb dobói: George 29/15, Clarkson 22/3, Collins 19

 

Portland Trail Blazers – Toronto Raptors 128–118 h.u

Remek meccset játszott a Portland és a Toronto. Egyik csapatnak sincsenek már komoly céljai, mindkettő tankol, ráadásul mindkettőt intenzíven sújtják a sérülések is. A Portland kezdett jobban, Deandre Ayton (30 pont, 19 lepattanó) impresszív dupla-duplával jelentkezett, de Dalano Banton (25 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) és Anfernee Simons (23 pont, 4 lepattanó, 7 gólpassz) is hozzátette a magáét. Az első negyedet 33–16-ra nyerte meg a házigazda, ám a Raptors nagyot küzdve visszakapaszkodott, elsősorban Immanuel Quickley (29 pont, 7 gólpassz) és Gary Trent Jr. (23 pont, 5 lepattanó) játszott nagyot, míg Chris Boucher (16 pont, 8 lepattanó) egy utolsó másodperces pöcizéssel harcolta ki a hosszabbítást – bár Aytonnak volt még egy dobása, ami kiperdült a gyűrűből. A ráadásban aztán állva hagyta ellenfelét a házigazda, egy 15–5-ös futással bebiztosítva a diadalt.

A Trail Balezers legjobb dobói: Ayton 30, Banton 25/15, Simons 23/12
A Raptors legjobb dobói: Quickley 29/12, Trent Jr. 23/9, Boucher 16/6

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus