Hetedszer is összecsap egymással a Cavaliers és a Magic

A párharc során eddig minden meccset a hazai csapat nyert, a rájátszás első körét lezáró összecsapást a Sport TV is közvetíti.

Cleveland Cavaliers – Orlando Magic 19:00 (Sport 1, 19:15)

Hetedszer is megmérkőzik egymással a két csapat, ugyanakkor annak ellenére is szinte lehetetlen jósolni, hogy eddig minden meccset a hazai csapat nyert. Legutóbb azzal együtt is ki tudott egyenlíteni a Magic, hogy Donovan Mitchell 50 pontot dobott, mert közben a Cavaliers kinti játéka gyakorlatilag nem létezett, és ez a párharc jelentős részére is igaz, nagyon nem estek eddig a clevelandi triplák, de ha ezen változtatni tudnának, akkor az akár döntő tényező is lehet. A Magic legutóbb magasabb szerkezetre váltott, a combhajlítójával bajlódó Gary Harris helyét Jonathan Isaac vette át a kezdőben, miközben a Cavaliers Jarrett Allen bordasérülése miatt kénytelen volt kitartani az alacsonyabb szerkezet mellett, bár azon JB Bickerstaff annak ellenére is csavart egyet legutóbb, hogy az ötödik meccset megnyerték, a hatodik találkozón nem Isaac Okoro, hanem Marcus Morris kezdett. Harris és Allen visszatérését sem lehet kizárni a hetedik meccs előtt, ugyanakkor érdekes lesz figyelni azt is, hogy milyen szerepben tudnak visszajönni, mert egyik edzőtől sem áll távol, hogy változtatásokat eszközöljön a rotációjában.

A Cavaliersnek már csak azért is fontos lenne Allen jelenléte, mert a párharc során ő volt az egyetlen, aki viszonylag kiegyensúlyozott volt az összes meccsén, Mitchell mellett Darius Garland és Evan Mobley is hajlamos volt eltűnni a támadóoldalon, Max Sturs is több rossz meccset gyűjtött össze, mint jót, de Caris LeVert sem fut erős rájátszást. A Magic sztárjainál is felemás az összkép, Paolo Banchero és Franz Wagner is játszott jobb, illetve rosszabb meccseket is a párharc során, Jalen Suggs dobóformája is szélsőségesen alakult eddig, de Cole Anthony is csak a hazai meccseken tudott hasznosan játszani. Ha Banchero és Wagner a hatodik meccshez hasonlóan ismét képes egyszerre jó teljesítményt nyújtani, illetve Suggs is bírja tovább a gyűrődést, akkor idegenben is lehet esélye a Magicnek, ellenkező esetben viszont kérdéses, hogy lesz-e bennük elegendő pont támadásban – amiatt azért bizakodhatnak, hogy az elmúlt négy összecsapáson mindig 100 pont fölé jutottak, miközben a Cavaliersnek ez csak egyszer jött össze ugyanebben az időszakban, bár azt az egy meccset pont Clevelandben játszották.

A győztes csapattal teljes lesz a második kör mezőnye, a továbbjutónak szerdán hajnalban Bostonban lesz jelenése a Celtics ellen.

A párharc állása: 3-3.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus