Kiejtette a Sunst a Lakers, 146-ot dobott a Milwaukee

Megvan a Szezonközi Torna elődöntőinek mezőnye, a Lakers és a Bucks jutott tovább ma hajnalban.

 

Milwaukee Bucks - New York Knicks 146-122

A második félidőre csak a Bucks maradt állva. Hatalmas dobópárbajt hozott az első félidő, egyik fél sem spórolt a tölténnyel, a védekezésekből nem sokat láttunk, viszont remekül céloztak a csapatok, és meg is volt a kellő lendületük, koncentrációjuk ahhoz, hogy támadásban azt csináljanak, amit csak akarnak - így szorosan alakult az első két negyed, végül Damian Lillard három visszalépős triplájának köszönhetően a Milwaukee vonulhatott pihenőre három egységnyi előnnyel. A fordulás után azonban már csak a hazaiak tudták tartani ezt a tempót, a Knicks viszont elfogyott, a második félidőt már 71-50-re nyerte a Bucks, és igazából a harmadik negyedben eldöntötte a küzdelmet: ott 18 pontos fórt épített fel, a negyedik játékrészben volt közte 27 is, így a hajrát már a kispadok végéről behozott játékosok teljesítették. A Milwaukee egyszerűen ellenállhatatlan támadójátékot nyújtott, a kisebb bokasérülést is kihordó Giannis Antetokounmpo (35 pont, 8 lepattanó, 10 gólpassz, 15/22 mezőnyből) remeklése mellett Damian Lillard (28 pont, 7 gólpassz, 5/7 tripla) is kitett magáért, Malik Beasley 6/10 hármast bombázott be, Khris Middleton kevés játékperc alatt is hozzátett 14 pontot és 7 gólpasszt, Brook Lopez 3-3 labdaszerzést és blokkot rakott a közösbe, de a cseresor is villogott - Adrian Griffin vezetőedző szerint amikor így játszanak, akkor bárki ellen elégedett az esélyeikkel. A csapatszintű 60%-os mezőnymutató és a szintén 60%-kal bevágott 23 tripla ismeretében nem meglepő a 146 pont és a sima győzelem, így a Pacersszel találkoznak majd Las Vegasban, a Szezonközi Torna elődöntőjében.

Nem bírta az iramot a New York. Ugyan főleg Julius Randle (41 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz, 14/19 mezőnyből, 11/12 büntető) révén próbált mindenre válaszolni a Knicks, és az első félidőben ezt meg is tudta tenni, de a forudlás után elfogyott a tűzerő, jöttek a hibák, és mivel védekezésben semmilyen választ nem tudott adni Tom Thibodeau alakulata, így összességében sima vereséget szenvedett Milwaukee-ban. Csak 49%-kal mezőnyöztek és főleg a hármasaik nem akartak beesni, összesen hétszer találtak be kintről, amit a második félidőben már sem büntetővel, sem közeli dobásokkal nem tudtak ellensúlyozni - egyszerűen szét- és túldobta őket a Bucks, nem tudtak mit tenni. Jalen Brunson szerint semmit sem védekeztek, így nem is nagyon várhattak mást, úgyhogy pénteken a Boston elleni rangadón próbálhatnak meg javítani, a torna elődöntőjéről viszont lemaradtak.

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 35/3, Lillard 28/15, Beasley 18/18
A Knicks legjobb dobói: Randle 41/6, Brunson 24, Barrett 23/3

 

Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 106-103

LeBron James volt a mérleg nyelve. Az első félidő a Lakersről szólt, a hazaiak már az első negyedet is megnyerték tíz ponttal és a nagyszünetben is kétszámjegyű előnnyel vezettek, de aztán a harmadik játékrészben válaszolt a Suns és olyannyira visszajött, hogy a vezetést is át tudta venni. A záró etap elején azonban begyújtotta a rakétákat LeBron James, aki egymaga 15-öt jegyzett a Los Angeles első 19 pontjából ebben a játékrészben, kiosztott két fontos gólpasszt, ezzel pedig ismét előnybe hozta csapatát. A Phoenix még innen is visszajött egálra, sőt minimális előnyre is, de a hajrában James megint dobott zsinórban hat pontot, majd 15 másodperccel az órán, 102-101-nél Austin Reaves bizonyult nyerőembernek, amikor bevágott egy hatalmas visszalépős triplát. Hat másodpercnél Anthony Davis még kihagyott egy büntetőt, így Kevin Durant dobhatott a hosszabbításért, de csúnyán elrontotta a tripláját, így kiélezett, izgalmas mérkőzésen, szoros végjáték után a Los Angeles jutott tovább az elődöntőbe és Vegasba, egyúttal idén már harmadszor győzte le a Sunst.

Lepattanózással és koncentrációval nyert a Lakers. Az említett James összességében is a mérkőzés legjobbjának számít, 31 pontot dobott, 8 lepattanót szedett le, 11 gólpasszt osztott ki, és 5 labdát lopott el, a Los Angeles kezdőjében pedig csak ő zárt pozitív +/- mutatóval, vele a pályán +12-ben voltak a hazaiak. Anthony Davisszel már mínuszos volt a gárda (27 pont, 15 lepattanó, ebből 9 támadó, de csak 10/26 mezőnyből), és a padról 20 ponttal beszálló Austin Reaves volt az, aki igazán sokat tudott hozzátenni a társaság eredményességéhez. A gárda viszont úgy tudott nyerni, hogy mindössze 37%-kal dobott mezőnyből, de kulcsfaktorokban dominált: 21-8-ra nyerte a támadópattanózást, így rengeteg második esélyhez jutott, valamint 10-22 lett az eladott labdák különbsége, azzal a 12 pluszlehetőséggel pedig élni tudott Darvin Ham alakulata. A Suns így csak magát hibáztatja a vereségért és a kiesésért, ennyi extra esélyt nem lehet adni egy ellenfélnek sem, hiába dobtak sokkal jobban, ha összesen 27-tel (!) kevesebb mezőnykísérlettel és néggyel kevesebb büntetővel zárták a meccset. Kevin Durant (31-7-4) és Devin Booker (21-11-6) közös erővel 12 labdát szórtak el, többet, mint a teljes Lakers, ráadásul a végjátékban sem tudták megcsinálni az áttörést, így kikaptak - bár Booker azért kicsit fejtegette a játékvezetők felelősségét egy-egy véleményes ítélet kapcsán.

A Lakers legjobb dobói: James 31/6, Davis 27, Reaves 20/9
A Suns legjobb dobói: Durant 31/12, Allen 21/12, Booker 21/3

 

Kialakult a Szezonközi Torna elődöntőjének mezőnye

A négy továbbjutó most utazik Las Vegasba, ahol lebonyolítják majd a négyes döntőt. Magyar idő szerint csütörtök este 11 órakor találkozik egymással a Milwaukee és az Indiana a "keleti döntőben", míg péntek hajnali 3 órakor következik a Lakers és a Pelicans meccse, a továbbjutók pedig majd magyar idő szerint vasárnap hajnali 3 órakor vívják a döntőt.

 

Az alapszakasz tabellája itt tekinthető meg!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus