Kiizzadta a hetedik meccset az Orlando, továbbjutott a Dallas

Hiába dobott 50 pontot Donovan Mitchell, nem tudta lezárni a párharcot a Cleveland, miközben Nyugaton magabiztos győzelmet aratott a Mavericks.

Orlando Magic – Cleveland Cavaliers 103–96

Kiharcolta a hetedik meccset a Magic. Kiegyensúlyozott párharcot vív egymással az Orlando és a Cleveland, amely elsősorban a védekezésen alapul, hiszen a felek képesek arra, hogy kioltsák a másik támadójátékát. A házigazda kezdte jobban a hatodik mérkőzést, elsősorban Franz Wagner (26 pont, 5 lepattanó) és Jalen Suggs (22 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) duója volt elemében, ellenben a másik oldalon Donovan Mitchell tarthatatlannak bizonyult, így a fordulást követően sokáig úgy tűnt, hogy a Cavs könnyedén lezárhatja viaskodást. Aztán megérkezett a meccsbe Paolo Banchero (27 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz), aki tíz pontot rámolt be a záró tizenkét percben, ráadásul 89–89-es állásnál a helyére küldött egy kulcsfontosságú triplát, melyet követően már nem volt visszaút a vendég egylet számára, így hetedik meccs dönt a párharcban.

Mitchell 50 pontja sem volt elég. Jarrett Allen ezúttal sem léphetett pályára, ez pedig alapjaiban borította fel a Cavs palánk alatti játékát, amelyre még Evan Mobley (3 pont, 7 lepattanó) is rátett egy lapáttal, hiszen teljesen súlytalanul játszott. Donovan Mitchell (50 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz, 22/36 mezőnyből) egyedül próbálta a hátára venni az övéit, Darius Garland (21 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) hathatós segítségével pedig a nagyszünetet követően úgy tűnt, hogy sikerrel is jár. Csakhogy kettőjük mögé nem tudott felnőni egy harmadik számú opció, amelyet végül érdekes módon az pecsételt meg, hogy a negyedik negyedben Mitchellen kívül nem talált más a gyűrűbe. A Magic 30–18-ra nyerte ezt a játékrészt, ezzel lezárva az összecsapást.

A Magic legjobb dobói: Banchero 27/6, F. Wagner 26/3, Suggs 22/18
A Cavaliers legjobb dobói: Mitchell 50/9, Garland 21/3, Strus 10/6

A párharc állása: 3–3.

Dallas Mavericks–Los Angeles Clippers 114–101

Lezárta a párharcot a Mavs. Hasonlóan kiélezett küzdelmet hozott a Dallas és a Clippers viaskodása, ahol komoly bizakodásra adhatott okot a Mavs számára az ötödik találkozón aratott nagy arányú sikere. Erre építve pedig hatalmas elánnal vetette bele magát Jason Kidd társasága az összecsapásba, Luka Doncic (28 pont, 7 lepattanó, 13 gólpassz) még úgy is sziporkázott, hogy a szlovén klasszis pocsékul célzott a periméteren kívülről – 1/10 tripla. A második negyedben próbált újítani a Los Angeles-i gárda, ám aztán megtalálta a dobásait Kyrie Irving (30 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz), aki 30 pontjából 28-at szerzett a nagyszünetet követően. A harmadik tizenkét percben tizenöt pontot vert rá ellenfelére a házigazda, innen pedig már nem talált vissza a Clips, a Dallas jutott a második körbe.

Nem volt több a Clippersben. Kawhi Leonard hiányát azért rendesen megérezte ebben a párharcban Tyronn Lue gárdája, pláne annak fényében, hogy a Dallas védekezése időnként rendesen megfojtotta Paul George és James Harden kettősét. Csapatként ezúttal sem muzsikált rosszul a vendég egylet, ellenben hiába játszott jól George (18 pont, 11 lepattanó, 5 gólpassz), Ivica Zubac (17 pont, 11 lepattanó) és Harden (16 pont, 7 lepattanó, 13 gólpassz) triója, egyikük sem tudta magára vállalni a vezér szerepkört. A kispadról beszálló Norman Powell (20 pont, 4 lepattanó) hozzátette ugyan a magáét, ám ez csak a pillanatnyi fellángoláshoz volt elegendő, így az alacsonyabban rangsorolt Mavericks folytathatja az OKC ellenében.

A Mavericks legjobb dobói: Irving 30/15, Doncic 28/3, Washington 14/12
A Clippers legjobb dobói: Powell 20/6, George 18/6, Zubac 17

A párharc végeredménye: 4–2 a Mavericks javára.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus