Nagyot fordított és megnyerte a hetedik meccset a Cleveland

A Cavaliers lesz a Boston ellenfele a playoff második körében, miután Donovan Mitchell 39 pontjával megnyerte az Orlando elleni hetedik meccset.

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 106-94

Nagy fordítással nyerte meg a párharcot a Cavaliers. A hatodik mérkőzésen, idegenben elbukott a Cavs, így a hazai hetedik meccsen kellett megoldania a feladatot és kiharcolnia a továbbjutást, de az első félidő nem alakult túl jól: 24 pontot kaptak Paolo Bancherótól, szenvedtek támadásban (18 pontos negyeddel kezdtek), és voltak már 18 pontos hátrányban is - a nagyszünetben 10 egység volt közte. A fordulás után azonban több fokozattal feljebb kapcsoltak védekezésben, és leradírozták az Orlandót: a harmadk negyedet 33-15-re nyerte meg a gárda, a Magic 4/24-et dobott mezőnyből, és mindenkit eltüntettek Banchero körül a hazaiak, az Orlando vezére viszont itt már nem tudott csodát tenni. Extrát játszott viszont Donovan Mitchell, aki az 50 pontos hatodik meccs után most 39 egységet termelt a legfontosabb estén, 17 büntetőt harcolt ki, 9 lepattanót szedett le és 5 gólpasszt osztott ki, leszegett fejjel ment és tette a dolgát, húzta az ohióiakat támadásban. Mellette többen is igyekeztek, de elsősorban védekezésben kapartak nagyot, ugyanis 33%-os mezőnymutatón tartották az Orlandót, és ezzel nyerték meg a párharcot - négyből negyedszer is nyertek Clevelandben, és az adatok alapján 1998 óta ez volt a legnagyobb fordítás egy playoff-párharc hetedik meccsén, aminek köszönhetően LeBron James nélkül először nyert párharcot a Cavaliers 1993-at követően. Pihenésre nincs idő, szinte azonnal kezdődik a második kör Bostonban, ahol már abszolút underdogként léphet pályára a gárda, de az egy megnyert párharccal azért a minimális feladatot teljesíteni tudta.

Idegenben nem megy. Otthon 3-0, idegenben 0-4 - így zárta a párharcot a Magic, és ennek köszönhetően esett ki az első körben.  Márpedig leginkább a támadójáték volt az, amit nem tudott megoldani a társaság vendégként, most is egészen  botrányos hatékonysággal dolgozott a gárda, ugyan Banchero extrájával (38 pont, 16 lepattanó, 3 labdaszerzés, 18 kiharcolt  büntető) partiban voltak sokáig, de a negyedik negyedben már inkább csak futottak az eredmény után - Banchero dobásai is elfogytak, végül csak 10/28-cal zárt mezőnyből, más pedig nem tudott hozzátenni. Franz Wagner 1/15-tel (!), Jalen Suggs pedig 2/13-mal zárt mezőnyből, a legfontosabb mérkőzésen hozták a legrosszabb formájukat, nyilván nem csak ők a felelősek, de nagyon nagy százalékban múlt az ő kezükön az, hogy kiesett a Magic. A záró etapban már nem tudtak érdemi nyomást helyezni ellenfelükre, így bár remekül kezdtek és 18 ponttal vezettek az első félidőben, de annyira lenullázták a támadójátékukat, hogy így is kiestek - tanulniuk kell ebből a szériából, és jövőre a mostani tapasztalatokkal megerősödve újra megpróbálniuk.

A Cavaliers legjobb dobói: Mitchell 39/6, LeVert 15, Strus 13/9
A Magic legjobb dobói: Banchero 38/9, Carter Jr. 13/6, Suggs 10/6

A párharc végeredménye: 4-3 a Cavaliers javára.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus