Hírmorzsák 2024-03-09 (10:30)

Rudy Gobert a legrosszabbkor mutogatott a játékvezetőknek, majd felszólalt amiatt, hogy a sportfogadás túl nagy befolyással van a játékra. LeBron James bokafájdalmak miatt nem játszott, D’Angelo Russell 44 ponttal pótolta. Doc Rivers a pozitívumokat emelte ki a Lakers elleni vereség után. Stephen Curry valószínűleg nem hagy ki sok meccset. Jalen Brunson visszatért. LaMelo Ball visszatérésére reális esély van ebben a szezonban, Mark Williams valószínűleg már nem játszik ebben az idényben. Kai Jones edzésre megy a 76ershez.

A Cavaliers hosszabbítást követően 113-104-re nyert a Timberwolves ellen, a mérkőzés legérdekesebb jelenete pedig 27 másodperccel a rendes játékidő vége előtt játszódott le. Rudy Gobert megkapta a hatodik személyi hibáját, ezt követően viszont nem hagyta el egyből a pályát, hanem elkezdett mutogatni, és egyértelműen azt sugallta, hogy a pénz is szerepet játszott a döntésben. Ekkor még 97-96-ra a Timberwolves vezetett, Gobert ellen viszont fújtak egy technikait a mutogatás miatt, és így Darius Garland kiegyenlíthetett egy büntetővel – több pont már nem született a rendes játékidőben, a ráadásban pedig a hazaiak kihasználták Gobert hiányát, Jarrett Allen 10 pontot dobott a hosszabbításban.

Gobert a meccs után beszélt is a történtekről, és kifejtette, hogy minek szólt a mutogatása. Azzal kezdte a mondandóját, hogy ismét bevállalja a rosszfiú szerepét, és az ezzel járó büntetést is, ugyanakkor véleménye szerint a sportfogadás egyre nagyobb és nagyobb szerepet játszik a sportágban, ami már kártékony is, és nem kellene így érezni. Úgy véli, hogy a reakciója az igazságnak felelt meg, ugyanakkor ezt nem a megfelelő időpontban tette meg, emiatt kaptak ki, éretlen tett volt ez tőle. Ami a játékvezetést illeti, nem csupán egy rossz döntést hoztak – mindenki hibázik néha, de az frusztráló, ha újra és újra megtörténik ez.

A Lakers úgy nyert hajnalban 123-122-re a Bucks ellen, hogy LeBron James a fájós bal bokája miatt nem tudta vállalni a játékot. Darvin Ham elmondta, hogy James komoly fájdalmat érzett a sérült testrészben, ezért döntöttek úgy, hogy kiültetik őt, de ebben benne lehet az is, hogy ez a 21. szezonja, a státusza pedig day-to-day. A mérkőzés során Anthony Davis bal válla is megsérült, de ezzel együtt is folytatta a játékot.

A meccs egyik hőse D’Angelo Russell volt, aki 44 pontot és 9 gólpasszt ért el, a negyedik negyedben 21 pontot szórt, benne az 5,9 másodperccel a vége előtt elsüllyesztett meccsnyerővel. Russell elmondta, hogy a pályán mindig is úgy érezte, hogy képes ilyesmire, és mindezt még izgalmasabbá teszi, amikor forró a keze. Azt mindenki tudja, hogy a pályán kívül miken ment keresztül, nyilvános megaláztatáson, de ez is hozzájárult ahhoz, hogy azzá a gyilkossá váljon, aki ő jelenleg. Sosem volt híján a magabiztosságnak, sosem félt a konfrontációtól, és bárkivel is áll szemben, magabiztos.

Doc Rivers szerint ez a vereség egy elszalasztott lehetőség, de összességében semmin sem változtatott volna az sem, ha nyernek. Igyekeznek jobbá válni, de úgy érezték, hogy a meccs a kezükben van, de azt kiengedték onnan – előfordul az ilyesmi, máskor is meg fog történni, néha viszont fordított helyzetből fognak nyerni. Természetesen minden meccset meg akarnak nyerni, és a negyedik negyedben nyújtott teljesítményük optimizmusra is okot adhat, és ez az, amit erőltetni akarnak. Volt egy időszak, amikor Damian Lillard és Giannis Antetokounmpo kettő-kettői megállíthatatlanok voltak, ebből akarnak többet és többet látni.

Stephen Curry tegnap hajnalban szenvedett bokasérülést a Bulls elleni összecsapás negyedik negyedében, ugyanakkor Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései alapján a sérülés nem súlyos, az MRI sem mutatott ki szerkezeti elváltozást. Curry valószínűleg nem fog hosszabb időt kihagyni, maximum pár mérkőzésről hiányozhat, mindez attól is függ, hogy a bokája miként reagál majd a kezelésekre. Monte Poole (NBC Sports Bay Area) szerint a Warriors úgy számol, hogy Curry 7-10 napot, vagyis 3-4 meccset hagyhat ki. A Warriors 0-3-ra áll a szezon során Curry nélkül, ma este a Spurs lesz az ellenfelük.

Jalen Brunson az előző hétvégén szenvedett elsőnek ijesztőnek tűnő sérülést, ugyanakkor hajnalban visszatért a Knicks kezdőjébe, és 29 perc alatt 26 ponttal járult hozzá a Magic 98-74-es legyőzéséhez. A Knicks közvetlen riválisát győzte le, ráadásul a szezon során először, a korábbi három meccsüket kivétel nélkül a Magic nyerte meg. Brunson erről annyit mondott, hogy ellenféltől függetlenül minden győzelem sokat ér, és ugyan a tabellán egymás mellett állnak, nekik nem számít, hogy ki az aktuális ellenfél, mindig ugyanazzal a mentalitással kell pályára lépniük. A Magic 74 pontja egyébként negatív szezoncsúcs, utoljára még a Clippers dobott ennél kevesebb pontot 2020 decemberében, akkor ők 73-ig jutottak a Mavericks ellen.

Roderick Boone (The Charlotte Observer) a Hornets két sérült kulcsemberééről osztott meg némi információt. Arra reális esély mutatkozik, hogy a bokasérüléséből felépülő LaMelo Ball még pályára lépjen ebben a szezonban, az irányító gyakorlatilag mindent csinál már, csak a meccseken nincsen pályán. Mark Williams esetében már közel sem ilyen pozitív az összkép, a hátsérülése miatt még semmilyen csapattal közös munkában nem tud szerepet vállalni, emiatt meglepő lenne, ha visszatérne ebben a szezonban.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a 76ers képviselői találkoznak Kai Jonesszal, és megnézik őt egy edzésen. Jones tavaly azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy furcsa bejegyzéseket írt ki a közösségi oldalaira, majd cserét kért a Hornets-től, a csapat viszont pár nappal később egyszerűen szabadlistára tette őt. A 23 éves magasember két szezon alatt összesen 67 meccsen jutott szóhoz a Hornets színeiben, ezeken 2,7 pontot és 2 lepattanót átlagolt.

Taevion Kinsey 10 napos szerződést kapott a Jazztől. A játékos a Jazz saját G Ligás partnercsapatától érkezik, ahol az elmúlt 10 meccsén 14,8 pontot átlagolt.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

A Celtics képes győzelmi sorozatokra, de mit ér ez a playoffban? – Moody és TJD ígéretes játéka a Bucks ellen – a Nuggets lassan felkészült a duplázásra? – hol tartanak az idén elcserélt játékosok? – három legendás játékos is playinbe kerülhet, ráadásul mind Nyugaton – a 2024-es draftee-k friss erősorrendje – a megmagyarázhatatlanul kiszámíthatatlan Suns – hol lehet Jalen Williams maximuma? – Lehet-e Metta Draymondból? – agyonnyomja-e Bronny Jamest a túlzott elvárás? – a legidősebb, még élő NBA-klasszisok.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus