Hírmorzsák 2024-04-24 (10:00)

Tyrese Maxey nyerte a Legtöbbet Fejlődő Játékos díját. Az NBA szerint kétszer is faultolták Maxey-t a Knicks elleni meccs legvégén. Kawhi Leonard vesztes meccsen tért vissza. Grayson Allen rásérült a bokájára. Tyrese Haliburton testvérét rasszista szidalmakkal támadta a Bucks egyik szurkolója. Nikola Jokics egyik testvére megütött egy szurkolót. Zion Williamson szerint van esély a játékára ebben a rájátszásban. Norman Powell kifakadt, hogy mellőzték a Legjobb Hatodik Ember díj döntősei közül.

Az NBA kihirdette, hogy Tyrese Maxey nyerte el a Legtöbbet Fejlődő Játékos díját. A 76ers tehetsége azzal érdemelte ki az elismerést, hogy 25,9 pontra és 6,2 gólpasszra emelte az átlagait 20,3-ről, valamint 3,5-ről, és pályafutása során először All-Star is lett. Maxey a lehetséges 99 első helyezésből 51-et gyűjtött be, és a 319 pontjával épphogy Coby White előtt futott be, a Bulls hátvédje 305 ponttal és 32 első helyezést ért el. Mögöttük nagy volt a szakadék, Alperen Sengün (92 pont, 6 első hely) és Jalen Williams (79 pont, 5 első hely) szerepelt még sok szavazónál az első három között, összesen pedig 14 játékos kapott szavazatot.

Maxey elmondta, hogy a nyáron bizonytalanságban volt James Harden helyzete miatt, úgyhogy minden egyes nap dolgozott a pick&roll játékán, a passzkészségén, és azon, hogy miként olvassa a játékot, és nem gondolja, hogy a korábbi években meg tudta volna csinálni azokat a játékokat, amikre ebben a szezonban képes volt. Saját maga lehető legjobb verziója akar lenni, és jól esik neki ez a díj, mert büszkeségi kérdést csinál abból, hogy több munkát végezzen el mindenki másnál, mindig megtalálja annak a módját, jobb eredményeket érjen el a többieknél – jó érzés számára, hogy erre most fény derült.

Az NBA közreadta a szokásos L2M-jelentését a Knicks-76ers mérkőzést követően, amiből kiderült, hogy a mérkőzés legvitatottabb játékánál kétszer is szabálytalankodtak Maxey ellen. Mint ismert, a Knicks úgy nyert, hogy a végjátékban labdát szereztek egy alapvonali bedobást követően, ugyanakkor a liga utólagos álláspontja szerint Jalen Brunson már a labda bedobása előtt faultolta a 76ers játékosát, majd Maxey amiatt került a földre, mert Josh Hart meglökte őt. A jelentés arra is kitért, hogy Nick Nurse megpróbált többször is időt kérni, és ezt elsőre vagy nem látták, vagy nem hagyták jóvá a játékvezetők, míg amikor Maxey a földre került, akkor már azért nem adhatták azt meg, mert már nem birtokolta egyértelműen a labdát. Az utolsó két percben történt még további két tévedés is, Joel Embiid szabálytalankodott Donte DiVincenzo ellen Brunson végjátékban elsüllyesztett triplája előtt, továbbá bő egy perccel a vége előtt nem fújtak be egy védő 3 másodpercet OG Anunoby ellen.

Ahogyan arról összefoglalónkban is beszámoltunk, hajnalban három meccsel folytatódott a rájátszás, és már nem hibátlanok a hazai csapatok, a Pacers és a Mavericks is idegenben tudott kiegyenlíteni.

A Clippersnél visszatért a térdével bajlódó Kawhi Leonard, a március 31-e óta először pályára lépő wing 35 perc alatt 15 pontot, 7 lepattanót és 4 labdaszerzést ért el, csapata viszont vereséget szenvedett. Leonrad úgy értékelt, hogy jól érezte magát a pályán, és lesznek még meccseik, ahol lehetőségük lesz javulni, miközben próbálja majd visszaszerezni a ritmusát.

A Sunst újabb csapások érték, másodszor is kikaptak a Timberwolves otthonában, ráadásul Grayson Allen az első meccset követően ismét rásérült a jobb bokájára, így mindössze 17 percet tudott a pályán tölteni. Frank Vogel a meccs után elmondta, hogy a röntgen ismét negatív lett, Allen státusza pedig day-to-day.

Tyrese Haliburton arról számolt be a Pacers Milwaukee-ban aratott győzelme után, hogy még az első meccs során rasszista támadás érte az öccsét a csarnokban, az egyik szurkoló az N-betűs szóval illette őt. Haliburton egész családja a helyszínen tartózkodott, mivel a közelből származnak, Milwaukee-tól mindössze 145 kilométerre nőtt fel a Pacers irányítója.

A tegnap hajnali Nuggets-Lakers meccs után Nikola Jokics egyik bátyja keveredett a figyelem középpontjába, elkezdett terjedni egy videófelvétel arról, hogy közvetlenül a találkozót követően megütött egy szurkolót. Az NBA és a helyi rendőrség is vizsgálódik az ügyben, egyelőre viszont nem jelentkezett az áldozat.

Zion Williamson a Pelicans tegnapi edzése után beszélt arról, hogy a sérülése először nagyon demoralizáló volt számára, mert addig nagyon jól alakult a szezonja, egy-két nappal utána viszont túllépett ezen, és már csak arra koncentrál, hogy visszakerüljön a pályára. Az erőcsatár elmondta, hogy abba a kosarába sérült bele, amivel Anthony Davis mellől kiegyenlített a Lakers ellen, és nagyon frusztrálta ez akkor, de a csapattársai gondoskodtak arról, hogy ott legyenek a rájátszásban. Izgatott emiatt, izgatott a csapattársai miatt, és reményei szerint képes lesz visszatérni a pályára a rájátszás során. Reális esély van erre, ugyanakkor előbb át kell mennie különböző teszteken ahhoz, hogy ez szóba jöhessen.

A végére Norman Powell maradt, aki azt követően fakadt még ki, hogy kihirdették a Legjobb Hatodik Ember díj döntőseit, és ő nem volt ott Malik Monk, Naz Reid vagy Bobby Portis helyett. Powell szerint nevetséges, hogy már a második évben mellőzik őt ennél a díjnál, mert nem tudja, hogy mi mást tehetne még hatodik emberként. Tavaly ő szerezte a legtöbb pontot a cserejátékosok között, idén pedig ő volt a leghatékonyabb csere, annak ellenére is, hogy négy olyan játékos mellett játszott, akik be fognak kerülni a Hírességek Csarnokába, kevesebb labdaérintése volt, csökkent a szerepe, mégis volt olyan produktív, míg a három finalista. Ez szívás, és szerinte ez inkább politikai döntés, ami a népszerűségen alapul, mert az emberek nem figyelnek oda a részletekre. Sokakat azért kapnak fel, mert van néhány látványos zsákolásuk, amiket megfuttattnak a közösségi oldalakon, az ő tripláit viszont nem szokták így mutogatni. Végső soron arra koncentrál, hogy bajnoki címet nyerjenek. Jól esett volna neki, ha elismerik a munkáját, és azt, hogy mennyit járult hozzá ahhoz, hogy 50 győzelemnél is többet szerezzenek, de jóval több mondanivalója is lesz akkor, ha a szezon végén bajnokok lesznek.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Mind a nyolc párharc első meccse lement, sorra érkeznek az elemzések - az NBA honlapja több szöveges és videós értékeléssel készült - a Celtics jelezte, hogy ne adjunk hitelt az alapszakasz végi pihenőjüknek - Embiid túl sokat pozíciózott? - a lesajnált Nuggets-kispad egyelőre jobb a Lakersénél - a Suns alacsony szerkezete elsőre saját maguknak okozott gondot - az idei playoff leendő legjobbjainak listája - kihirdették az alapszakasz-díjak finalistáit, egy kisebb meglepetéssel - 5 csapat egy év alatt a lotteryből a playoffba jutott - Anthony Edwards legfontosabb társa nem Gobert, Towns vagy Conley lehet a Suns ellen - Jokics ízekre szedte a Lakers védelmi tervét. 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus