BEAC: az első győzelem

A záró etapot ellenállhatatlanul kezdő fővárosiak fordítottak és megszerezték első bajnoki győzelmüket idén az NB I/A-ban, a PINKK ellen

Három negyeden át többnyire futott az eredmény és baranyai riválisa, a PINKK után a nyeretlen sereghajtó BEAC a női NB I egyetlen szombati összecsapásán, ám a záró etapot ellenállhatatlanul kezdő fővárosiak fordítottak és megszerezték első bajnoki győzelmüket

BEAC-Újbuda - PINKK Pécsi 424  68-62

5-5 után az első negyed közepén 5 ponttal megugrott a PINKK, de Süle Krisztina (12/9 pont, 4 lepattanó, 3 eladott labda) triplákkal versenyben tartotta a fővárosiakat. A negyed hajrájában ismét 5 ponttal "ment" a PINKK, de Suppán Anna (12/3 pont, 4 gólpassz. 3-3 lepattanó, szerzett és eladott labda) azonnal felelt egy triplával, tapadt a vendégekre a sereghajtó.

A második szakaszt a 3. tripláját beemelő Süle, valamint Angyal Nikolett (7 pont) révén remekül kezdte a BEAC, amely egy 9-3-as rohammal 4 pontos előnnyé alakította az első szakasz utáni 2 pontos hátrányát. Egy 5-0-lal légiósai révén visszaszerezte a vezetést a PINKK, majd a félidő hajrájában váltva vezettek a felek. Sok volt a büntető, 3 pontos PINKK előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

A 3. negyed elején Angyal kosarával egyenlített a BEAC, ám utána egy 10-3-as rohammal ellépett a baranyai alakulat,  amelynek köszönhetően 6 ponttal"ment" a záró szakasz előtt a PINKK.

A záró etapot néhány addig a meccshez alig-alig "hozzászóló" játékosa - Kovács Vanessza (9 pont, 6 lepattanó), György Tímea (7 pont, 3 lepattanó) és a 2+1-es akciót bemutató Szabó Dóra (8/3 pont, 5 lepattanó, 3 eladott labda) - villanásával 8-0-lal kezdve fordított a BEAC, amelynek nagyon összeállt a védekezése. Közel 4 perc elteltével szerezték a negyedben első pontjaikat a vendégek. A BEAC-ot nem törte meg az egyenlítés. György 2+1-es akcióval, Szabó pedig triplával "jelentkezett", erre építve egy 7-2-es futással 5-tel ellépett a BEAC, a negyed első 8 percében 4 ponton tartva ellenfelét. Tijana Csukics (8/6 pont, 3 lepattanó) triplája fokozta az izgalmakat, ám Kovács majd Suppán duplájával eldőlt: a BEAC legyőzte a 4 külföldi kosarassal felálló PINKK csapatát, ezzel megszerezte első győzelmet a bajnokságban.
 

Fotó - BEAC.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus