Hírmorzsák 2024-04-28 (10:00)

Életben maradt a Lakers, LeBron James a szezon legfontosabb meccsére készül. Christian Wood felépült, de nem került pályára. Cipők nélkül kellett bemelegítenie a Nuggetsnek, de Michael Malone szerint nem ezért kaptak ki. Erik Spoelstra szerint most a Celtics volt a fizikálisabb csapat. Mark Daigneault úgy véli, hogy nem mindennapi érettséggel játszik a Thunder. JB Bickerstaff fogadkozik, hogy készen fognak állni az ötödik meccsre, Donovan Mitchell csalódott önmagában. Kétséges Damian Lillard és Giannis Antetokounmpo ma esti játéka. Luka Doncic a térdével bajlódik, de valószínűleg pályán lesz. Mitchell Robinson kihagyta a Knicks tegnapi edzését.

Ahogyan arról összefoglalónkban is írtunk, a Lakers a kiesés elkerüléséért lépett pályára éjszaka, és sikerrel is jártak, 119-108-ra nyertek a Nuggets ellen, így készülhetnek az ötödik összecsapásra. LeBron James szerint ez innentől egymeccses párharc a Lakers számára, szereztek maguknak még egy mentőövet, és a hétfő esti a legfontosabb meccsük lesz a szezon során, mert megértik azt, hogy vereség esetén vége mindennek – ha nyernek, akkor viszont menniük kell tovább. Anthony Davis annyit tett ehhez hozzá, hogy továbbra is nagyon bíznak ebben a csapatban, rengeteget vezettek a párharc során, és eddig is csak a második félidőkkel, azon belül is leginkább a harmadik negyedekkel voltak problémáik, mert akkor nem tudtak pontokat szerezni, de sosem ingott meg a csapatba vetett bizalmuk.

Ugyancsak a Lakershez kapcsolódó fejlemény, hogy az All-Star szünet óta maródi Christian Wood ott volt már a meccskeretben, ugyanakkor Darvin Ham végül nem küldte pályára a térdsérüléséből felépülő magasembert, az eddig megszokott rotációját használta most is.

A Nuggetsnél még a mérkőzés előtt történt egy szerencsétlen incidens, egy kavarodás miatt nem érkeztek meg időben a játékosok cipői az arénába, így azok nélkül kellett bemelegíteniük. Michael Malone szerint ez közel sem volt ideális helyzet, és gondoskodniuk kell arról, hogy ilyesmi nem fordul elő többet, de nem szeret kifogásokat keresni, és különben is eléggé elrugaszkodott lenne azt állítani, hogy ezért rúgta őket seggbe a Lakers a festéken belül. Michael Porter Jr. szerint annyi történt, hogy valaki elfelejtette a megfelelő buszra felpakolni a cipőket, így az az utolsó busszal érkezett csak meg a csarnokba, de mindenki követ el hibákat, mindenki emberből van, úgyhogy nem tud túlságosan mérges lenni emiatt.

A Celtics visszavette a vezetést a Heat elleni párharcban, és Erik Spoelstra azt emelte ki, hogy ezúttal ellenfelük volt a keményebb csapat, terrorizálták őket, és ezzel rendre elvették a Heat alapjátékait is. Jayson Tatum szerint mindenki tudja, hogy milyen tehetségesek, az viszont kérdéses volt, hogy képesek-e ők lenni a keményebben játszó csapat – ha ezt párosítani tudják a tehetségükkel, akkor nehéz lesz őket megverni. Minden este egy teszt számukra, hogy képesek-e így kezdeni a meccseket, be tudják-e vinni az első ütést ahelyett, hogy reagálniuk kelljen az ellenfél kezdésére.

A Thunder harmadszor is megverte a Pelicanst, ami után Mark Daigneault úgy fogalmazott, hogy csak arra koncentrálnak, hogy az előttük lévő akadályt venni tudják, és általában így gondolkodnak, nem csupán ebben a szezonban. Csapatát egész szezonban a nem mindennapi jelzővel illette, mert szerinte nem mindennapi az az érettség, egyensúly, versenyszellem és egység, ami jellemzi őket. Együtt küzdenek, és ez magabiztosságot ad nekik a feszült helyzetekben is, illetve az idegenbeli meccseken is, mert a játékosok érzik azt, hogy egy csapat részei.

A Magic 2-0-s hátrányból kiegyenlített a Cavaliers ellen, ugyanakkor JB Bickerstaff szerint csak annyi történt, hogy ellenfelük hozzájuk hasonlóan megvédte a hazai pályájukat. Most a Cavaliersnek lehetősége lesz hazamenni, és egy olyan hárommeccses párharcot vívni, amiből kettő Clevelandben lesz. Megvannak azok a területek, amikben változtatniuk kell, ki kell javítaniuk néhány dolgot, de tudja, hogy a játékosaik készen fognak állni a következő meccsre. Donovan Mitchell felháborítónak tartja, hogy a harmadik negyedben csak 10 pontot dobtak, jobbnak kell lenniük, és neki is jobbnak kell lennie. Csalódott önagában, mert az megengedhetetlen, hogy 18 pontot dob az első félidőben, majd nullát a másodikban, miközben csak négyszer dob rá a második félidőben.

Tegnap már írtunk arról, hogy a Bucksnál Damian Lillard is megsérült, az irányító térdfájdalmakkal is küszködött, de nagyobb problémát okozott számára, hogy megsérült az Achillesze is. Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint egyes fokozatú húzódást állapítottak meg a vizsgálatok, és emiatt kétséges a játéka a Pacers elleni negyedik összecsapáson. Hasonló a helyzet Giannis Antetokounmpo esetében is, róla Doc Rivers mondta el, hogy kétli azt, hogy pályán lesz, de majd meglátják, vasárnap reggel is dolgozni fog, még nem hoztak végleges döntést róla.

Luka Doncic a térdével bajlódik, emiatt a kérdéses megjelölést kapta a Mavericks sérültlistáján, ugyanakkor Tim MacMahon (ESPN) szerint minden jel arra mutat, hogy ott lesz a pályán. A Knicksnél Mitchell Robinson nem edzett tegnap, és Tom Thibodeau a bevethetőségéről csak annyit mondott a negyedik meccs előtt, hogy meglátják addig, hogy milyen állapotban lesz.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Doncic védekezése kulcs lehet a LAC ellen - hol ment félre a Celtics védekezése? - Embiid távolabbi dobásai új dimenziót nyithatnak - Valanciunas és Holmgren csatája igazi csemege - így tért vissza a Thunder a playoffba - a Lakers-Nuggets tanulságai - a Minny valódi sztárja a csapatvédekezés - Rudy Gobert nyáron elvonult egy modern “kolostorba” - a Knicks Villanova-triójának összeállása - Thibodeau a Grit igazi atyja - Tyrese Maxey első díja - a nem amerikai születésű játékosok playoff-statisztikái.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus