BEAC, MTK, MAFC: felvillanások

Amint az várható volt, győzelem nélkül maradt mind a négy szombaton pályára lépő fővárosi élvonalbeli együttes. Közülük a BEAC a jó kezdéséért, az MTK és a MAFC pedig a tartásáért érdemel dicséretet. A Vasas a múlt heti, Pécs elleni siker után a Kecskemétet fogadta. A vendégek remek kezdésüknek köszönhetően lényegében rajt-cél győzelmet arattak, így aztán a hét végén sikerélmény nélkül maradtak az élvonalbeli budapesti együttesek.

A Vasas női csapata hamar "megadta magát" Miskolcon, a Diósgyőr 31-5-re nyerte az első negyedet, a meccset pedig 89-50-re. A 16 éves Dúl Panka (17/9 pont) játéka volt talán az egyetlen pozitívum a pasarétieknél.

Bátor, ügyes játékkal alaposan meglepte a BEAC vendéglátóját, az Európa-kupában a legjobb nyolc közé jutásért küzdő Ceglédet. Balogh Judit tanítványai az első negyed közepén egy 7-0-s rohamot bemutatva Süle Krisztina (19/3 pont, 6 szerzett, 5 eladott labda. 4 gólpassz) és az ezúttal roppant sokoldalúan kosarazó Barnai Judit (14 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz) vezetésével 6 pontos előnyt szereztek a nyitó szakasz végére. A második negyedben fordított a Cegléd, de a szünet után megint felnőtt a feladathoz a BEAC, amely végül tisztesnek mondható 79-58-as vereséget szenvedett.

Az MTK 10 ponton belül maradt a hozzá látogató PEAC-Pécs csapatával szemben. A pécsiek a meccs elején - kár szépíteni - állva hagyták Nagy Dorottya együttesét, 11-0-lal kezdtek, majd 8 és fél perc elteltével 28-8-ra vezettek. Hazai részről a meccs elején elsősorban Jankó Flóra (9 pont, 5 lepattanó) jeleskedett, ám az MTK a nagy hátrány ellenére nem tört meg. Szünet után többen is feljavultak, s a fonalat a hajrára "elkapó", több triplát beemelő Székely-Horváth Zsuzsanna (16/12 pont - 15 mezőnykísérlet -, 8 lepattanó), Szabó Bettina (9/3 pont) és Túróczi Nikolett (8-8 pont és lepattanó) vezetésével fokozatosan faragva a hátrányt 10 ponton belülre kerültek a kék-fehérek a végére - igaz, a pécsi győzelmet nem tudták kétségessé tenni, 66-57-es vendég siker született.

Jászberényben a MAFC szünetben 14 pontos hátrányban lévő férfi csapata a második félidőben Polyák László (19/9 pont, 5 lepattanó), Smith (17/3 pont - 17 mezőnykísérlet -, 5 lepattanó, 4-4 szerzet és eladott labda, 6 gólpassz), valamint Robbie Sihota (11/3 pont, 6 lepattanó, 3 szerzett labda) vezetésével fokozatosan elkezdte csökkenteni hátrányát. Sőt, a záró szakaszban, a 34. perc közepén 59-58-ra vezetett is. Úgy látszik azonban, a hátrány ledolgozása túlságosan sokat kivett Jakab Máté tanítványaiból, az utolsó 6 és fél percet 21-4-re, a meccset pedig 79-63-ra a jászságiak nyerték. A teljes igazsághoz tartozik, hogy a MAFC játékosai igen gyengén (5/33, 15.15%) dobtak távolról. A Smith-Sihota kettős 2/18-at hozott össze "testvéries", 1/9-1/9-es megosztásban, a lepattanóharcot pedig 47-32-re veszítette el a MAFC.

A tompán, enerváltan kezdő Vasas ellen 11-0-s "repülőrajtot" vett három triplával és egy duplával az első perctől roppant "éles" Kecskemét. Rendezte sorait - és védekezését - a Vasas, amely a második negyed elején Horváth Ákos (13/3 pont, 4 gólpassz) és Ronnie Taylor (12 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) vezérletével ledolgozta hátrányát. Úgy látszik ez túl sokat kivett a fővárosiakból, a Kecskemét ugyanis új erőre kapott, játékosai újra "megszórták" triplákkal a Vasast. A szünetben 12 ponttal vezettek a vendégek, akik extra dobóformát mutatva 12 triplakísérletükből 9-et beemeltek. A második félidőben folytatódott az üldözőverseny. Tartotta előnyét a Kecskemét, majd a 3. negyed hajrájában Sam Thompson  (18/3 pont, 5 lepattanó) és Ryan Wright (10-10 pont és lepattanó) vezetésével egy 8-0-lal 4 pontra feljöttek a fővárosiak. Ismét megugrott a Kecskemét, majd a hajrában Andrew Pacher (11 pont 7 lepattanó) és Katona Róbert (8/6 pont) villanásaival még 3 pontra visszajött a Vasas, de a végén a büntetőket biztos kézzel értékesítő kecskemétiek örülhettek, 81-74-re győztek.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus