Vasas verte Veszprém

Az Óbudai Kaszások nagy különbségű hazai vereségét leszámítva jó hetük volt a másodosztályú férfi fővárosi csapatoknak. Úgy tűnik, a Vasas kezd magára találni, az alsóházban tanyázó piros-kékek "elkapták" az előző kiírás döntősét, a Veszprémet. A zöld csoportban a MAFC fiataljai Debrecenben nyertek, a Budafok pedig Baján is megőrizte veretlenségét. A női NBI-ben az első félidőben még jól tartotta magát a Vasas a Szekszárd ellen, de a harmadik negyedben  a tolnai társulat érvényre juttatta nagyobb tudását, s eldöntötte a meccset a maga javára. A férfi NBI/A-ban a MAFC végig kiélezett mérkőzést játszott a Kecskemét otthonában, de végül kikapott.

Férfi NBI/B

Piros csoport

Vasas Akadémia - HOYA Pannon Egyetem Veszprém 84-80

Az első negyedben egyértelműen a fővárosi alakulat akarata érvényesült, 8-0-s, majd 19-6-os előnyt szerzett ekkor a Katona Róbert (25/6 pont - 13/13 büntető, - 4 gólpassz) és Völgyi Marcell (11 pont, 13 lepattanó) vezette Vasas. Az első negyed hajrájában éledezett, a másodikat kiegyenlítetté tette a tabella második helyén álló Veszprém, amely szünet után egy 8-0-lal indítva 1 pontra felzárkózott. Ettől kezdve szűk hazai vezetéssel haladtak a felek, a Veszprém tapadt a vendéglátókra. A záró etapban többször is volt egyenlő az állás, sőt a szakasz közepén fordítottak a vendégek. A Vasas azonban nem tört meg, a végjátékban Moravcsik Áron (18/6 pont, 4 lepattanó, 6 gólpassz) lépett elő vezérré a fővárosiaknál, ő és Katona is kiélezett helyzetekben értékesítették a büntetőket, s végül feszült végjátékban hazai siker született. 

Zöld csoport

DEAC U23 - MAFC II. 79-85

Bordács Soma újbóli - ha úgy tetszik, igazi - visszatérése győzelmet ért a MAFC fiataljainak. A két utánpótlás gárda ütközetének első negyedében nem sokat törődtek a védekezéssel a felek, majd a másodikban Bordács (25 pont, 13 lepattanó), a tripla-dupla közeli játékot produkáló Siklós Olivér (21 pont, 8 lepattanó, 9 gólpassz), továbbá Nagy Gergő (17 pont, 14 lepattanó) és Szanyi Róbert (13/9 pont - 17 mezőnykísérlet -, 7 lepattanó) vezérletével 6 pontos előnyt szereztek a fővárosi fiatalok. Szünet után gyorsan egalizáltak a debreceniek, majd egy 11-3-mal ismét ellépett a MAFC II. Ettől kezdve üldözőversennyé alakult a meccs, a szakasz hajrájában ismét egyenlített a DEAC, de a negyed 5 MAFC ponttal, s 5 pontos vendég vezetéssel zárult. A záró etapban többször feljött 3 pontra a DEAC, de a szakasz közepén 7 ponttal megugrottak, s már nem adták ki a vezetést a kezükből a lepattanóharcot 54-41-re megnyerő fővárosi fiatalok.

Óbudai Kaszások - Salgótarján 59-92

Az első három negyedben nagy fölényben játszó Salgótarján fölényes győzelmet aratott a Kaszások otthonában. A záró negyedet leszámítva a Vámos László (17/12 pont, 4 lepattanó, 3 szerzett, 6 eladott labda), Keresztesi Dávid (14/9 pont, 6 lepattanó, 4 eladott labda), Kutrovich Bence (12 pont) trió vezette óbudaiak csupán rövid időszakokra tudtak egyenrangú ellenfelei lenni a nógrádiaknak.

Bajai Bácska FKE - Ford Ivanics Budafok 65-80

A kosarakban gazdak első 10 perc után a másodikban rendezte védekezését, s szünetig Tursics Krisztián (20/6 pont, 4 lepattanó, 8 gólpassz), Fehér Csaba (14/6 pont, 3 szerzett labda), Lados Erik (13/3 pont) és Varga Dániel (12 pont, 13 lepattanó) vezérletével megnyugtató, 15 pontos előnyt szerzett a vendég együttes. A második félidőben egy pillanatig sem forgott veszélyben a budafoki siker, többször is 20 pont közelében volt a vendég előny. Bár a hajrában kissé kiengedtek a budafokiak, 10 pont alá egyszer sem  tudott kerülni a Baja, így magabiztosan őrizte meg veretlenségét a Budafok.


Női NBI

Vasas Akadémia - Atomerőmű KSC Szekszárd 57-79

A második negyed közepéig remekül tartotta magát a Vasas az ezüstérmes Szekszárd ellen Mérész Beatrix (11/3 pont) és Josephine Kalu (10 pont, 3 gólpassz) vezetésével, a 17. percben 34-31-re vezettek a vendégek, s a szünetben is csak 43-36-ra. A Szekszárd szünet után egy 8-2-vel jelezte, szeretné döntésre vinni a dolgot. A harmadik negyedben uralva a játékot, megnyugtató előnyt szereztek a vendégek, s kerek 20 ponttal vezettek a záró etap előtt. A Vasasnak volt tartása, a záró etapot kiegyenlítetté tette, a 15. életévét szeptember közepén betöltött Dombai Réka az ezüstérmes ellen is dobott 8 pontot, szerzett 4 lepattanót és 3 labdát.

Földi Attila és Djokics Zseljko nyilatkozatait kscszekszard.hu-n olvashatjátok!


Férfi NBI/A

KTE-Duna Aszfalt - MAFC 83-77

Végig szoros, kiélezett mérkőzést játszott a MAFC Kecskeméten. Az első percek váltott vezetése után a szakasz közepén Amin Hot (18/9 pont, 6-6 lepattanó és gólpassz) triplájával és Will Neighbour (19/3 pont) kosarával 4 pontos előnyt szerzett a MAFC, de a szakasz végén fordítottak  a hazaiak. A második etap elején 5 ponttal megugrott a KTE, ám ekkor a Hot-Neighbour duó mellé felnőtt Bennet Davis (18/3 pont, 8 lepattanó) is, s egy 9-0-lal újra előnybe került a MAFC, amely félidőben 2-vel "ment". Térfélcsere után sem eresztették egymást a felek, a záró etapnak dönetlen állásról vágtak neki a csapatok. Ennek első felében 2 tripla beesett a hazaiaktól, akik a szakasz első felét 11-4-re nyerve megugrottak. A rutinos Fodor Márton és Neighbour vezetésével próbálta befogni riválisát a MAFC, fel is zárkózott 3 pontra, de ennél közelebb nem tudott kerülni a hazaiakhoz. Döntő volt a MAFC vereségében, hogy a lepattanó csatát úgy nyerte 40-23-ra a Kecskemét, hogy a fővárosiak 1 "fia" lepattanó nem sok, annyit sem tudtak megszerezni a hazai palánk alatt.


Foto, Slide - Bornyi Márton, vasasbasketball.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus