Gersson Rosas útja Amerikába

A Minnesota Timberwolves elnöke mesélt arról, hogyan került Kolumbiából az Egyesült Államokba.

A Minnesota Timberwolvesnak május 1-je óta Gersson Rosas az elnöke, őt mutatta be a csapat hivatalos YouTube-csatornája, miután megnyerte a La Familia Latino Heritage trófeát.

Rosas beszélt arról, mennyire szerencsés, hogy olyan szülei voltak, akik felismerték, hogy neki és három öccsének akkor van esélyük nagy dolgokat elérni az életben, ha váltanak. A kolumbiai Bogotában dolgoztak (ott született egyébként Rosas is), de áldozatokat hoztak, mert tudták, hogy az USA-ban sokkal jobb lehetőségeik lesznek nekik és a gyerekeiknek munka és tanulmányi szempontból is.

Érdekes volt számára a költözés. 3 éves volt, amikor a család átment Amerikába, ahol egy teljesen új élet, kultúra és nyelv várt rájuk, ami sokat segített neki az életben. Annak örül, hogy a felesége is hasonló dolgokban hisz, mint ő. A gyerekeik spanyolul és angolul is beszélnek, így viszik tovább a család kultúráját és hagyományait.

Ő az első latin-amerikai elnök az NBA-ben, ami megtiszteltetés és kiváltság is egyben - rengeteget jelent ez számára. Felelősséget érez a kinevezésével - kapott egy esélyt, most ő adhat sanszot másoknak.

Rosas története itt nézhető végig:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus