Markelle Fultz két hosszú év után végül csak megérkezett az NBA-be

A Magic irányítója két gyűrűszaggató zsákolással, illetve egy clutch labdaszerzéssel is színezte a Wizards elleni teljesítményét.

A 2017-es draft 1/1-ese másfél év alatt összesen 33+3 meccsen játszhatott a Philadelphiában egy rejtélyes vállsérülés miatt, majd idén februárban cserélték el Orlandóba, ahol a szezon hátralévő idejét kihagyta, csak októberben mutatkozott be a Magicben. Az már látszott a korábbi meccseken is, hogy sokkal jobb formában van, mint NBA-karrierje során bármikor, de talán a mai összecsapáson szakadt át az a bizonyos gát.

Fultz mögött elméletileg két szezonnyi NBA van, de gyakorlatilag még egy 21 éves újoncról beszélgetünk, aki most szerez komolyabb tapasztalatot a profik között - úgy tűnik, hogy az Orlandónak bejött a minimális kockázat, hiszen az eleve cserélni akart Jonathon Simmons mellett egy későbbi Top20 védett, Thundertől érkezett elsőkörös, továbbá egy másodikkörös picket adtak érte. Idén Fultz eddig 10.5 pontot átlagol, és bár a triplákon még nagyon sokat kell dolgoznia, a betörései egyre jobban működnek, a büntetőzése pedig több szintet javult. Phillyben első évében 47.6, a másodikban 58.6, idén viszont 82%-os pontossággal céloz a vonalról - utóbbi Trae Young, Bradley Beal, Pascal Siakam, Donovan Mitchell és JJ Redick szintje... 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus