Videó: az irányítózseni Sue Bird közel 38 évesen is oktat a WNBA-ben

Sue Bird, a női kosárlabda élő legendája októberben lesz 38 éves, de ismét bizonyította, hogy a kor csak egy szám - WNBA-döntőbe vezette a Seattle Stormot.

Ma hajnalban alakult ki a WNBA idei döntőjének párosítása: a Seattle Storm 2010 után nyerhet újra, a Washington Mystics pedig története során először jutott be a fináléba, amely szombat hajnalban kezdődik.

A Seattle otthon fogadta a mindent eldöntő 5. meccsen a Phoenix Mercuryt, amely a Sopron légiósa, Yvonne Turner vezetésével sokkal jobban kezdett, és a negyedik negyedben is előnyben játszhattak. Itt viszont jött az októberben már a 38-at töltő Sue Bird, aki minden rutinját beeladva megfordította a mérkőzést. 

Sue Bird nem akárki: 16 éve szolgálja a Seattle-t, ez idő alatt a liga történetének legtöbb alapszakasz-meccsét játszotta, ő a legjobb gólpasszadó, rekordot jelentő 11 alkalommal hívták meg az All-Starra, és nyolcszor szerepelt az év első vagy második ötösében. A korábban kétszer NCAA-bajnokságot is nyerő Bird eddig kétszer volt bajnok a Seattle-lel, de Európában is letette  névjegyét: ötszörös orosz bajnok és négyszeres Euroliga-győztes volt a Szpartak Moszkva színeiben. A Team USA-nek természetesen kirobbanthatatlan tagja, négyszer nyert olimpiát (Rióban is ott volt) és háromszor világbajnokságot. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus