Videó: Az U16-os Eb-döntő drámai végjátéka

A fiú U16-os A divíziós kontinenstorna fináléjában, Spanyolország és Horvátország meccsén háromszor változott a vezető csapat kiléte az utolsó 20 másodpercben.

Tegnap befejeződött az U16-os A divíziós Európa-bajnokság is, amely egészen drámai körülmények között zajlott, és végül egyetlen pontos horvát győzelmet hozott úgy, hogy az utolsó 20 másodpercben háromszor változott a vezető csapat kiléte.

A mérkőzés hőse a torna MVP-jének választott, mindössze 15 esztendős Roko Prkacin volt, aki előbb 67-67-nél egy hatalmasat zsákolt 19 másodperccel a vége előtt. A spanyolok erre még egy triplával válaszoltak, ám Prkacin az utolsó időkérésnél megmondta edzőjének, hogy szeretné megkapni a labdát, majd ő megoldja. Mile Karakas szövetségi kapitány elmondása szerint nem mintha más lett volna a terve, de ez mutatja Prkacin személyiségét, és hogy egy született győztes típus.

Prkacin 18 pontig és 10 pattanóig jutott a fináléban, legjobb csapattársa Boris Tisma (24 pont) volt, aki leginkább az első félidőben tartotta meccsben csapatát, akkor 19 pontot szórt. A túloldalon az utolsó spanyol kosarat, azt a bizonyos triplát értékesítő Hector Alderete 17 pontot szórt, de a kulcsmomentum az volt, hogy a 2016-os U16-os Eb MVP-je, az akkor még csak 14 éves, most is 16 pontot és 18 pattanót jegyző Usman Garuba egy perccel a vége előtt kipontozódott.

A végjáték Prkacin főszereplésével:

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus