Videó: Így ébredhet LA-ben Howard korábbi rémálma után

A korábbi sztár 2012-13-ban pont a Lakers-höz igazolással indult meg a csúcsról a lejtő felé - most ugyanitt kezdheti újra felépíteni magát.

Az Orlando Magic színeiben töltött nyolc, kifejezetten sikeresnek mondható szezon után cseréltette el magát ahhoz a Lakers-höz, mely ellen korábban NBA nagydöntőben is szerepelt a floridaiakkal.

A várakozás óriási volt, hiszen Kobe Bryant mellett Pau Gasol és Steve Nash is a LAL-t erősítette 2012-13-ban, de ez a csapat egyszerűen nem működött - már az 1-4-es alapszakasz rajt után kirúgták az addigi vezetőedzőt, Mike Brownt, akinek a helyére Mike D'Antoni érkezett - a vége pedig egy első körös kiesés lett - söpréssel a Spurs ellen.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Kobe Bryant az alapszakasz végén kiesett achilles-szakadás miatt, de Steve Nash is hagyott ki fontos meccseket sérüléseiből fakadóan, így már a PO-ba jutás is nehézkesen jött össze az akkor 17,1 pontot és 12,4 lepattanót átlagoló DH12-vel. Érdekesség, hogy bár utóbbival ligaelső volt, de stílszerűen két technikaival állították ki az utolsó Lakers-ös meccsén - s minden szempontból rossz szájízzel távozott - szabadügynökként, a Houston Rockets együtteséhez.

Howard emberemlékezet óta az első sztár volt ekkoriban, aki a Los Angeles Lakers mezét FA-ként cserélte másik együttesére és bizony az addig sem túl népszerű korábbi Év Védője kapta is emiatt a kritikákat rendesen.

Kobe Bryant a történtek után egyszerűen "puhának", nyeglének nevezte korábbi csapattársát, aki innentől kezdve egészen páratlan kálváriát járt végig azzal, hogy a texasi három éves fellépése után még mélyebbre kerülvén az Atlanta, majd a Charlotte és végül a Washington játékosa lett - mindenhol szinteket süllyedve korábbi státuszához képest.

Most a Memphis Grizzies-től vásárolták ki, így kerülhetett vissza oda, ahonnan egykoron lejtőn megindult.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus