Szolnok - NYKK - A pályáról nézve

Ahogy arról tegnap este már részletesen beszámoltunk, a Szolnoki Olaj KK egy félidőnyi küzdés után viszonylag nagy különbséggel győzte le a nagyon akaró, de a szűk rotációja miatt felőrlődő nyíregyháziakat. A lefújás után a hazai oldalról Fodor Mártont, illetve a két utóbb érkezett légióst, Julien Mills-t és Brandon Gay-t kérdeztük, hogyan látták a derbit a pályáról.

Természetesen a szabolcsiak véleményére is kíváncsiak voltunk, Mohácsi Mátéval váltottunk néhány szót elsőként: "Örülök, hogy jól tudtunk kezdeni, úgy gondolom ez pozitív a jövőre nézve. Tudtuk, hogy a Szolnok jobb, de nem játszottunk alárendelt szerepet. Az eredmény kicsit csalóka, soknak érzem a 25 pontot. A játékunk alapján maximum 10-15 ponttal kellett volna kikapnunk. A végére fejben elfáradtunk, de a csapat hozzá állásával elégedett vagyok."

A hazaiak természetesen örültek a győzelemnek, de azért a helyén tudták kezelni a sikert és annak jelentőségét. A magyar válogatott Fodor Márton az alábbi szavakkal értékelte a látottakat: "Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz és ez be is igazolódott, egy igen jól szervezett Nyíregyháza ellen játszottunk. A mérkőzés nehezen indult, de a végén felőröltük ellenfelünket."

A szolnoki színekben második meccsét lejátszó és többször igen szép és eredményes megoldásokat választó Brandon Gay nagy erőssége lehet az Olajnak, az amerikai csapata védekezését méltatta, de saját magával szemben önkritikusan nyilatkozott: "Csapatként jól védekeztünk, 70 pont alatt tartottuk ellenfelünket, ami egy profi csapatnál jó teljesítmény. Az első félidőben gyengébben játszottunk támadásban, de végülis nyertünk és ez a fontos. A saját produkciómmal nem vagyok elégedett. Leginkább a védekezésem hagyott kívánni valót maga után, de tudok én ennél jobbat is és minden nap azon dolgozom, hogy jobb legyek."

Julien Mills már ugyan hetek óta Szolnokon készül, de azért még ő is némileg a csapatba épülési szakaszban tart, ráadásul nemzetközi mérkőzésen még nem lépett pályára új klubja színeiben, ezért nála a közelgő EC meccsről is érdeklődtünk: "Jó a csapatunk, de még jobban össze kell szoknunk. Brandon és én nem régen érkeztünk, igyekszünk felvenni a ritmust és próbáljuk megtalálni helyünket a csapaton belül. A játékomban is vannak hiányosságok, hiszen hét hónapig nem játszottam. Erős lesz a francia ellenfél, de hosszabb a padunk és ez perdöntő lehet."

Fotó: szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus