Fantasztikus rajt után sima Falco siker

A vendég szombathelyiek nem akartak esélyt sem adni az eddig egy győzelemmel szerénykedő debrecenieknek, 4 perc után már 20(!) pontot szórtak, ekkor 14 egységnyi előnybe kerültek. Szabó Zsolt hihetetlen ütemben szerezte a kosarakat, a negyed derekánál már 13(!)-nál tartott, a szombathelyiek pedig 32 – 12-nél már 20-as fórban voltak, alig 9 percnyi játék után, a negyedet pedig 35 – 12-vel zárták Kálmánék. A második játékrészt teljesen más felfogásban kezdte a Kaluha vezette Factum, 24 – 37-re zárkóztak fel, de a rangidős Kálmán egy triplával megtörte a vasiak rossz sorozatát, Timberlake pedig egy zsákolással „időkérést” harcolt ki Mika Turunennél, a debreceniek számára pedig használt a rögtönzött taktikai értekezlet, Kaluha újabb pontjaival a nem olyan rég még 20 pontos hátrányt felezni tudta a hazai alakulat, 29 – 39-nél már csak 10 volt a vendégek előnye. Megint Timberlake volt az, aki egy brutálisan nagy zsákolással (Izzo-val együtt és az amerikai faltja „mellett” húzta a gyűrűbe a labdát) megint lehűtötte a kedélyeket. Will Tamás két triplát vert be nem sokkal beállását követően, kialakult az addigi legnagyobb differencia, 59 dobott pont állt már ekkor a Falco „neve” mellett, végül egy időn túli Izzo büntetőnek köszönhetően a 40-et a vendéglátók is elérték, de az óriási differencia semmiképp sem volt biztató Szabó Miklósék számára 20 perc után.

A fordulást követően nagyon beragadt a Factum, a negyed közepén már 30 volt a szombathelyiek fórja, gyakorlatilag minden kérdés eldőlt, de a hazai nézők nagy örömére Kaluha Csabáék ezt egy pillanatig sem akarták tudomásul venni és ha már védekezésben nem ment nekik, akkor legalább támadásban igyekeztek „kozmetikázni”. Ennek viszont az lett az eredménye, hogy a Nárai Bence és Simon Bence személyében két A-csoportos újoncot is avató vendégek 108 ponton álltak meg 40 perc után. A 23-ig jutó Timberlake újfent bebizonyította, hogy jó vétel volt Bencze Tamásék számára, a legutóbb fantasztikus győztes kosarat szerző Pantelics pedig 22 pontos, 13 lepattanós dupla-duplával lett a Falco leghasznosabbja ezen a délutánon, bár Kálmán László a 15 pontos, 12 gólpasszos, 7 lepattanós performansszával is bőven átlagon felülit hozott. A túloldalon az volt a legégetőbb probléma, hogy Justin Ingram-et gyakorlatilag kivették a játékszervezésből a vasiak, igaz 19 pontjával így is a hazaiak (Kaluhával holtversenyes) második legjobb dobója lett, követve a 20-ig jutó, mellette 10 lepattanót leszedő Szabó Miklóst.


Factum Sport Debrecen – Falco-Szova KC Szombathely 77 – 108 (12-35, 28-24, 19-27, 18-22)

Debrecen, Oláh Gábor utca, 600 néző, vezette: Ádám J. Király L. Fodor A.

Debrecen: Ingram 19/9, Boros 3/3, Izzo 9, Kovács 7/3, Szabó 20. Csere: Kaluha 19/9, Vas -, Takács -, Papp -, Tóth -, Timkó -, Pék -.

Falco: Kálmán 15/3, Szanati 2, Timberlake 24/3, Szabó 13/9, Pantelics 22. Csere: Jancsikin 8, Simon L 5/3, Harazin 5, Will 8/6, Jarosevits 6, Nárai -, Simon B. -.

Fotó: falcokc.nyugat.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus