Megizzasztották a Valenciát

Borzasztóan nehéz ellenfél várt Lóránt Péterre és csapatára a spanyol bajnokság 6. fordulójában. A sztároktól hemzsegő Valencia Basket eddig 3 győzelem mellett 2 vereséget szenvedett el. A legutóbbi két fordulóban erődemonstrációt tartottak Nando De Coloék, hiszen a Caja Laboral otthonában aratott győzelem után hazai pályán az Unicaját is legyőzték.

Lagun Aro – Valencia Basket 80-86 (19-18, 20-23, 20-23, 21-22)

A feldobás után Rafa Martínez két triplájával ragadta azonnal magához a vezetést a Valencia. Hazai oldalon Doblas kapta meg meglehetősen korán második hibáját. A nyolcadik percben érkezett pályára Lóránt Péter, úgy tűnt jókor, hiszen Sergi Vidal hármasával átvette a vezetést a Lagun Aro, amelyet a negyed végéig meg is őriztek (19-18).

A második játékrész elején mindkét oldalon akadozott a játék, aztán a 13. percben Salgado hármasával (a hátvéd már nyolc pontnál járt ekkor) 24-20 volt a hazaiak javára. Nando De Colo érezte úgy, hogy ideje hátára vennie csapatát, a büntetőivel tartotta magát ekkor a Valencia (Jimmy Baron a harmadik faultját ütötte be a francián). A San Antonio Spurs által két évvel ezelőtt draftolt kiválóság ekkor tarthatatlannak bizonyult: a 16. percben már a negyedbeli tizenkettedik pontjánál járt. A játékrész vége úgy tűnt a Valenciáé lesz, ám Neto hármasa után 41-39-re jött fel a Lagun – ekkor Lóránt Péter is visszatért a pályára az utolsó másodpercekre.

A második félidő elején egymásnak estek a csapatok. Ekkor kitűnően céloztak a felek: Vidal hármasa, majd Panko duplája után a 23. percben kiegyenlített a hazai csapat (48-48). Kiválóan tartotta tehát magát a Lagun, még akkor is, ha Rafa Martínez időközben a negyedik hármasát is bevágta. Jimmy Baron hasonló megmozdulásával viszont már a vezetést vette át a házigazda. Kosárra kosár volt sokáig a válasz, de ismét érkezett De Colo így a negyed végén öt pontosra (59-64) nőtt a Valencia előnye.

Ahogy eddig mindig, ezúttal is nagyon szoros meccset játszottak Lóránt Péterék. A záró negyedben is rendre rendkívül közel voltak a nagynevű ellenfelükhöz, Doblas is hosszú idő után hozzászólt a mérkőzéshez, négy pontjával 67-66-ra jött fel a 35. percre a Lagun. Nem állt azonban meg itt a hazai csapat, Panko hármasa egy 12-3-as roham végét jelentette, amivel négy ponttal sikerült meglépniük. Hazai szempontból rosszkor talált be az addig igencsak halvány Liscsuk. A 38. percbe lépve Doblas kapta meg ötödik hibáját, ám ennél is nagyobb baj volt Pankoék számára, hogy De Colo időközben húsz fölé jutott. Az utolsó percbe 78-74-es valenciai előnnyel fordultak a csapatok, ezt az előnyét pedig már nem engedte ki a kezéből a Valencia.

Lóránt Péter ezúttal kevés játéklehetőséget kapott, összesen 9 perc 11 másodpercet töltött a pályán a mérkőzés két szakaszában. Ezalatt 1 sikertelen rádobása volt és 1 faultot ütött be.

Lagun Aro: Neto (16), Baron (5/3), Vidal (15/6), Panko (20/9), Doblas (8). Csere: Salgado (10/6), Adeleke (4), Betts (2), Lóránt (-), Papamakarios (-), Lasa (-).

Valencia Basket: Markovic (2), Martínez (21/12), Claver (6/3), Caner-Medley (16/9), Liscsuk (5). Csere: De Colo (28/9), Faverani (6), F. Pietrus (2), Ogilvy (-), San Miguel (-).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus